رحمانی فضلی گفت: از نظر امنیتی باید به روستا‌ها توجه کنیم و به آن‌ها توجه داتشه باشیم، چرا که روستاییان با استقرار و فعالیت شان به نوعی پدافند غیرعامل به شمار می‌روند.

روستائیان نقش مهمی در پدافند غیرعامل دارندبه گزارش خبرنگار حوزه دولت‌ گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان‌، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، ظهر امروز در همایش نکوداشت روز دهیاری‌ها که به میزبانی وزارت کشور برگزار شد، اظهار کرد: از نظر امنیتی باید به روستا‌ها توجه کنیم و به آن‌ها توجه داشته باشیم، چرا که روستاییان با استقرار و فعالیت شان به نوعی پدافند غیرعامل به شمار می‌روند.

وی افزود: در مناطق مرزی اگر بخواهیم نیرو‌هایی را برای دفاع و مقابله با دشمن قرار دهیم باید تجهیزات و نیرو‌های بسیاری را در آنجا مستقر کنیم، اما به واسطه روستاییان می‌توانیم هزینه پدافند را کمتر کنیم و بر حوزه روستایی و استقلال جمعیت تلاش کنیم تا بر اساس آن امنیت در آنجا شکل بگیرد. ۲۱۰ هزار نفر مدیر در سطح روستاها بعد از انقلاب داریم. این تعداد در روستاها از آن جهت مهم است که مدیریت روستاها به دست خود اهالی روستا انجام می‌شود.

وزیر کشور تصریح کرد: توجه به موضوعات روستا باید از این منظر باشد که کسانی که در روستاها زندگی می‌کنند با افرادی که در شهر زندگی می‌کنند، هیچ فرقی ندارد.

رحمانی فضلی گفت: اینکه روستاییان را با یک ادبیات و شهرنشینان را با یک ادبیات خطاب کنیم و دیدگاه‌های مختلفی نسبت به روستا و شهر داشته باشیم رفتار و نگاه غلط و خطایی است، چرا که همه انسان هستیم و باید از حقوق یکسان برخوردار باشیم.

وزیر کشور خاطرنشان کرد: از روستاییان به خاطر عقب افتادگی و عدم توسعه روستاها نسبت به شهرها عذرخواهی می‌کنم. همه ما باید از اهالی روستای محترم عذرخواهی کنیم چرا که در این زمینه کم کاری داشتیم.

وی ادامه داد: اگر روستاییان در روستاها زندگی نکنند ظرفیت تولید ناخالص ملی افزایش پیدا نمی‌کند و برای تولید ملی به مشکل برمی‌خوریم.

رحمانی فضلی تاکید کرد: ما به جای اینکه هزینه‌ها را در حوزه پدافندهای مستقل انجام دهیم بهتر است آن هزینه را در بخش توسعه روستایی و استقرار جمعیت در روستاها تقویت کنیم تا برای مسائلی چون امنیت مرزهایمان مشکلی نداشته باشیم.

وی گفت: مهمترین دلیلی که باعث حاشیه نشینی در شهرها می‌شود عدم توجه به روستاها و روستاییان است.

وزیر کشور گفت: برای اصلاح این مشکلات باید ببینیم چه چیزی باعث این مشکل شده است و بررسی کنیم تا به راه حل این مشکل برسیم، نظامات حاکم بر کشور باعث شده است که به روستاها کمتر از شهرها اهمیت داده شود.

وی گفت: اگر می‌خواهیم این مشکلات برطرف شود باید نظام بودجه‌ریزی را در وهله اول اصلاح کنیم و بعد از آن نظام برنامه‌ریزی آن را اصلاح کنیم و نگرش جدید داشته باشیم.

رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: همچنین نظام اداری ما مشکل دارد و ما با یک نظام اداری متمرکزی روبه‌رو هستیم که حاضر نیست هیچ اختیاراتی را واگذار کند و به خاطر همین همیشه ما به مشکل برخورده ایم باید بگویم که این نظام اداری غلط است.

وی گفت: نظام پولی و بانکی ما به دنبال تعادل و توازن نیست بلکه به فکر سود دهی است و این نظام به شدت ایراد دارد و باعث می‌شود اکثر طرح‌ها و برنامه‌ها اجرا نشود.

وزیر کشور گفت: نظام مالیاتی علیرغم تمامی تمامی مواردی که برای توسعه و تعادل در برنامه هایش گفته است، هیچ رابطه با تعادل و توسعه به ویژه در روستاها ندارد و باید در تمامی این نظام‌ها یک نگاه جهادی و انقلابی به شود تا بتوان تغییر چشمگیری را شاهد باشیم.

وی ادامه داد: نگاهی که با فروش نفت بتوانیم وضعیت مالی کشور را مدیریت کنیم، نگاه اشتباه است چرا که ما اگر بتوانیم با قیمت بالای نفت خود را بفروشیم فقط از خرج عامیانه و روال کشور بر می آیم پس باید نگاه دوم در میان باشد یعنی مبتنی بر ظرفیت‌های موجود مناطق روستایی و منطقه‌ای فعالیت کنیم و درآمد داشته باشیم.

رحمانی فضلی تاکید کرد: اگر شوراها در روستاها تشکیل می‌شود و اگر دهیاری‌ها به عنوان مدیریت روستاها راس کار می آیند باید مدیریت یکپارچه داشته باشند و دهیاری نقشی در هزینه کرده منابع روستایی داشته باشد که البته تا به امروز دهیاریها این نقش را نداشته اند.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار