تب آب شیرین کن یکی از معضلات حوزه محیط زیست کشور/پرداختن به آب شیرین کن ها به صورت علمی

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تب آب شیرین کن در ایران یکی از معضلات حوزه محیط زیست کشور است که اگر به صورت علمی صورت نگیرد تبعات سدسازی را به دنبال خواهد داشت.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، احمدرضا لاهیجان زاده معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در دانشگاه شیراز ظهر امروز در دانشگاه شیراز با بیان اینکه یکی از مشکلات ما توسعه آب شیرین کن‌ها در کشور است، ادامه داد: همانطور که به یکباره تب سدسازی در کشور همه گیر شد، متاسفانه دچار تب آب شیرین کن شدیم، آن هم در مقیاس‌هایی که در دنیا چنین مقیاسی انجام نمی‌شود.

وی گفت: برای آب شیرین کن‌ها باید کار علمی بشود تا شبیه تبعات سد سازی مجدد رخ ندهد.

احمدرضا لاهیجان زاده بیان کرد: محیط زیست تنوع زیادی از لحاظ کاری دارد و این تنوع شاید علتی بوده که سازمان نتواند به همه مسائل مربوطه ورود جدی داشته باشد.

وی ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست یک دستگاه نظارتی و حاکمیتی است که هرآنچه عنوان و عمل می‌کند باید اساس علمی داشته باشد و نه کلی‌گویی، دستگاه‌هایی در مقابل سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد که از لحاظ مالی، فنی و کارشناسی قدرتمند هستند و سازمان باید آنقدر مجهز باشد که بتواند در مقابل این دستگاه‌های توسعه‌ای قدرتمند پاسخگو باشد.

معاون محیط‌زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: سازمان ۵ الی ۶ هزار نفر نیرو برای کل کشور دارد که حدود ۳ هزار و ۵۰۰ نفر آن محیط‌بان هستند که نشان دهنده محدودیت نیرویی در کنار محدودیت‌های تجهیزاتی است که البته استفاده از فرصت دانشگاه‌ها می‌تواند کمک کننده باشد.

لاهیجان زاده با بیان اینکه قوانین حوزه محیط زیست پشتوانه سازمان بوده، اما ناکافی است، گفت: در بحث آلاینده‌های صنایع و ورود فاضلاب پتروشیمی‌ها به دریاچه‌ها و تالاب باید اهرم قانونی وجود داشته باشد از طرفی برای پشتوانه علمی هم همراهی دانشگاه‌ها ضروری است.

این مقام مسؤول تاکید کرد: باید ارتباط بین صنعت و دانشگاه در حوزه حفاظت محیط زیست ایجاد شود، ما با معضلات زیست محیطی صنایع آشنا هستیم که باید به دانشگاه انتقال بدهیم تا چاره اندیشی کنند و صنایع را نیز ملزم کنیم که از توان علمی دانشگاه برای رفع مشکلات استفاده کنند.

وی یادآور شد: در خصوص ارتباط صنعت با دانشگاه چند استان به عنوان پایلوت انتخاب شدند که یکی از آن‌ها استان فارس است، ما از دانشگاه‌ها و همینطور دانشگاه شیراز درخواست داریم که فعالانه به مسائل محیط زیستی ورود کند.

لاهیجان زاده گفت: پروژه‌هایی با میلیارد‌ها تومان با برخی آزمایشگاه‌ها انجام می‌شود که نتیجه آن از قبل معلوم است که قابل اتکا نیست، اگر آزمایشگاه دانشگاه شیراز توان خدمات‌دهی به دیگر استان‌ها هم باشد، از فعالیت مشترک با دانشگاه شیراز استقبال خواهیم کرد.

معاون محیط‌زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در بخشی از سخنان خود تصریح کرد: در بررسی‌هایی اعلام می‌شود که تا سال ۲۰۵۰ آب خلیج فارس به طور کامل شور می‌شود که یکی از علت‌های آن محدود شدن ورود آب شیرین از طریق رودخانه‌ها به خلیج فارس است.

لاهیجان زاده گفت: ما جزء ۱۰ کشور تولید کننده گاز گلخانه‌ای هستیم که فاجعه‌ای در مصرف انرژی در کشور است.

وی یادآور شد: خشکاندن تالاب هورالعظیم توسط صدام و در داخل کشور نیز به دلیل فعالیت‌های نفتی موجب بروز گرد و غبار‌هایی شد که زیانش برای محیط زیست و مردم است و با میلیارد‌ها دلار نمی‌توان خسارت را جبران کرد.

انتهای پیام/چ

صحبت های معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در شیراز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.