معاون دفتر نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت درخصوص آیین نامه ابلاغی افزود: این آیین نامه تحت عنوان "آیین نامه شرکتهای تسهیل گر گردشگری سلامت" بوده و در آن تعاریفی مشخص از این نوع شرکت، نحوه فعالیت، مدارک لازم جهت تاسیس، شرح وظایف و حدود اختیارات آنها و همینطور شیوه رسیدگی به تخلفات بیان شده است.
وی هدف از ابلاغ این آیین نامه را ارائه خدمات به بیمار خارجی مطابق با الگوی شناخته شده جهانی عنوان کرد و افزود: از این طریق میتوان با ایجاد بستر مناسب برای فعالیت این شرکت ها، امکان ارتقای کیفیت خدمات مختلف از قبیل بیماریابی، انتقال و مسایل رفاهی که توسط این شرکتها انجام میشود را فراهم کرد.
مشکینی ادامه داد: همچنین باید برای سرمایه گذاران در این عرصه، فضای سالم و قابل اعتمادی فراهم کرده و شاخصهای ارزیابی و استانداردهای لازم به صورت شفاف برای فعالیتها تعریف کرد.
معاون دفتر نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت تاکید کرد: این آیین نامه، در حقیقت ایجاد وحدت رویه و جلوگیری از اعمال سلیقه هر یک از فعالان گردشگر سلامت که ممکن است سبب ضربه و آسیب در بحث گردشگری سلامت شود را به کمترین حد ممکن رساند.
وی تصریح کرد: یکی از انتظارات و مطالبات مهم در این زمینه حذف فعالان غیر قانونی و فاقد صلاحیت که به اصطلاح دلال گفته میشوند بوده و مهمترین کاری که میتوان برای حذف فعالیتهای غیر قانونی انجام داد، شکل دهی شرکتهای دارای مجوز به صورت شفاف بود.
مشکینی با بیان اینکه در معاونت درمان وزارت بهداشت بعد از ابلاغ این آییننامه و در کوتاهترین زمان ممکن، بلافاصله امکان دریافت مجوز در کل کشور به شکل الکترونیک و غیر حضوری فراهم شد، افزود: صلاحیت شرکتهای تسهیل گر سلامت جهت تعامل آنها با بیمارستانهای دارای گواهینامه پذیرش بیماران خارجی از طریق اداره صدور پروانه محرز خواهد شد.
معاون دفتر نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت، گفت: برای تسهیل و به حداقل رساندن مراجعات حضوری و نیز در راستای الکترونیک کردن خدمات، صدور مجوز این شرکتها با توجه به فراهم بودن بستر سامانه صدور پروانهها از طریق این سامانه به نشانی Parvaneh.behdasht.gov.ir در کوتاهترین زمان ممکن انجام میشود، که میتوان گفت اقدامی مهم و شایسته است
وی ادامه داد: داشبوردهای تعریف شده در این سامانه، زمان رسیدگی به درخواستها را به حداقل ممکن میرسانند. البته رسیدن به اهداف این ابزار خوب، نیازمند مشارکت و عملکرد مناسب دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور است.
مشکینی در پایان بیان کرد: مدت مدیدی بود که فعالان گردشگری سلامت منتظر دریافت مجوزهای رسمی از سوی وزارت بهداشت بودند که ابلاغ این آیین نامه و صدور مجوز در کوتاهترین زمان ممکن به صورت الکترونیک، شیرینی این اتفاق را دو چندان خواهد کرد.
انتهای پیام/