به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، حجتالاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در مراسم اختتامیه نخستین جایزه ملی داستانهای حماسی که در آرامگاه فردوسی برگزار شد، گفت: باورمندی مقام معظم رهبری بر روی وجه حماسی توحید و مکتب اهل بیت (ع) از نکات قابل توجه است.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی ادامه داد: آیتالله آملی جوادی نیز جای فردوسی را در حرکتهای ادبی و حماسی خالی دانسته است.
وی بیان کرد: امروز در نزاعهای تمدنی نگارش داستانهای حماسی از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و بیتردید خراسان منبع اولیه این نوع از داستانها است.
رئیس حوزه هنری کشور نیز با اشاره به برنامهریزی دو ساله این جایزه ملی در خراسان رضوی، گفت: شاهنامه فردوسی هویت ایرانیان و زبان فارسی است، شاید اگر فردوسی نبود، حافظ و سعدی هم نداشتیم.
محسن مومنی با تاکید بر اینکه بعد از فردوسی شاهد دو نوع حماسه نامه ملی و مذهبی بودیم، متذکر شد: در ادبیات دفاع مقدس این دو شاخه بهم پیوستند، این ویژگی انقلاب اسلامی بود، چراکه پیش از آن این دو حماسه تلفیق نشده بود.
وی فضای رزمندگان در دوران دفاع مقدس را مملو از روحیه عرفانی دانست و اضافه کرد: ما امروز بیش از هر زمان دیگری بهحماسه نیاز داریم، باید جوانان را حماسه آمیخته بر عرفان تربیت کنیم.
رئیس حوزه هنری خراسان رضوی نیز در ادامه این مراسم ضمن عرض تبریک به مناسبت میلاد حضرت معصومه (س)، گفت: در این مراسم از حدود ۱۸۰ نویسنده جوان تقدیر میکنیم.
میثم مرادی با اشاره به اینکه در این جایزه ملی ۱۷ طرح در مرحله اول از میان ۲۲۰ اثر انتخاب شد، بیان کرد: هنر حماسی ذیل منویات مقام معظم رهبری یکی از ماموریتهای مهم حوزه هنری خراسان رضوی است.
وی با اشاره به اینکه دبیرخانه جایزه ملی دو ماه گذشته ایجاد شد، ادامه داد: نخستین جایزه ملی داستانهای حماسی یکی از نتایج فعالیت این دبیرخانه است.
رئیس حوزه هنری خراسان رضوی هنر حماسی را ایجادگر انگیزش مبتنی بر حکمت معنوی با تاکید بر خردورزی، دشمن ستیزی و میهن دوستی دانست و یادآور شد: حماسه ضرورت امروز و فردای کشور ما است، این حرکت در استان ما آغاز شده و امیدوارم در کشور نیز ادامه یابد.
در پایان این مراسم از ۵ داستان برتر این جایزه ملی رونمایی شد.
انتهای پیام/ م