به گزارش خبرنگار گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان، پس از کش و قوسهای فراوان انتخابات فدراسیون وزنهبرداری روز یکشنبه هفته آتی برگزار میشود و از میان ۸ کاندیدای حال حاضر، یک نفر برای مدت ۴ سال ریاست این فدراسیون المپیکی را برعهده میگیرد. در تاریخ ۱۱ تیر از سوی وزارت ورزش و جوانان اعلام شد که این انتخابات به صورت الکترونیکی است و برای اولین بار هم در تاریخ فدراسیونهای ورزشی، از این سیستم برای رای گیری استفاده خواهد شود.
در اولین واکنش به این موضوع هیچ یک از کاندیداهای انتخابات، مخالفت جدی با الکترونیکی شدن این انتخابات نشان ندادند، اما سجاد انوشیروانی، کوروش باقری و عبدالکریم پورکیان ۳ تن از کاندیداها از لزوم تست شدن این سیستم در مجامع دیگری صحبت کرده بودند.
اما اولین اعتراضها به برگزاری الکترونیکی انتخابات فدراسیون وزنه برداری، از سوی اعضای مجمع یعنی همان افردی که حق رای در این انتخابات را دارند، شنیده شد. در این خصوص ناصر ترک رئیس هیئت وزنه برداری استان یزد در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت: زمانی یک انتخابات را الکترونیکی برگزار میکنند که تعداد، گستردگی و پراکندگی رای دهندگان زیاد باشد. اما وقتی که کل تعداد آرا در این انتخابات ۴۴ رای است و همه نیز زیر یک سقف قرار دارند، ضرورتی برای برگزاری الکترونیکی انتخابات فدراسیون وزنه برداری وجود ندارد.
رئیس هیئت وزنهبرداری استان یزد ادامه داد: این انتخابات تا به حال بدون حاشیه نبوده و حساسیتهای زیادی داشته است. من تصور میکنم اگر به همان روش سنتی برگزار شود، بهتر است. اعضا با سازوکارِ الکترونیکی برگزار شدن انتخابات، آشنا نیستند و اگر قرار است با الکترونیکی برگزار شدن انتخابات، رایِ اعضا مخفی نماند، نقطه ضعفی برای انتخابات محسوب میشود.
محسن بیرانوند که در انتخابات، سِمت دبیریِ مجمع را برعهده دارد نیز در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفته بود: تا به این لحظه تصمیم نهایی مشخص نیست و من تابع وزارت ورزش هستم. هر دستوری بدهند، ما در مجمع آن را انجام میدهیم.
تغییر مکانی نیز برای برگزاری انتخابات فدراسیون وزنهبرداری از هتل المپیک به ساختمان سلمان فارسی آکادمی ملی المپیک رخ داد که با برگزاری انتخابات در آکادمی ملی المپیک این امکان به وجود میآمد که سومین مجمع انتخاباتی که وزارت ورزش و جوانان در سال ۹۸ برگزار میکند، به صورت الکترونیکی برگزار شود. اما محمد شروین اسبقیان، مدیرکل دفتر امور مشترک فدراسیونهای ورزشی وزارت ورزش اعلام کرد با وجود اینکه سالن سلمان فارسی به سیستم الکترونیکی مجهز است، هنوز مشخص نیست که انتخابات به چه صورتی برگزار میشود.
محدرضا تابش رئیس فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی هم به الکترونیکی برگزار شدن این انتخابات اشاره کرد و گفت: صحت و سلامت انتخابات نباید دچار خدشه شود و با شائبه همراه باشد. وزارت ورزش هم باید بر انتخابات نظارت کافی را داشته باشد.
اما مهمترین صحبتهای تابش در خصوص انتخابات، رجوع به اساسنامه هیئت رئیسه فدراسیونهای ورزشی بود.
در ماده ۲۲ متن کامل پیشنویس اساسنامه فدراسیونهای ورزشی آورده شده است که تصمیمات مجمع عمومی اگر در هر مورد نیاز به اخذ رای باشد، رئیس مجمع میتواند نحوه اخذ رای را به صورت بالا بردن دست، در ورقه و به صورت کتبی و یا با وسایل الکترونیکی تعیین نماید.
علیرضا خسروی، سرپرست فدرسیون وزنهبرداری که پیش از این در روزهای گذشته از برگزاری انتخابات فدراسیون وزنهبرداری به صورت الکترونیکی خبر داده بود، در گفتگو با خبرنگار ما در خصوص نحوه برگزاری این انتخابات اظهار داشت: روز یکشنبه مشخص خواهد شد که این انتخابات الکترونیکی است یا کاغذی. به احتمال زیاد تصمیم آخر را اعضای مجمع خواهند گرفت.
به هر حال تصمیم آخر را اعضای مجمع میگیرند که پنجمین انتخابات فدراسیون وزنهبرداری به صورت الکترونیکی باشد یا کاغذی. هرچند که تعدادی از اعضای مجمع به مکتوب و مخفیانه رای دادن علاقه دارند، اما از حالا نمیتوان پیشبینی کرد که این رای گیری به چه صورتی در نهایت برگزارمیشود.
انتخابات فدراسیون وزنهبرداری ۱۰ صبح روز یکشنبه آینده در آکادمی ملی المپیک برگزار میشود و با انصراف شهرام عظیمی، از بین سجاد انوشیروانی، محمدرضا آخوندی، عبدالکریم پورکیان، کوروش باقری، حسین رضازاده، فرشاد غزالیان، علی مرادی و نصرتالله عابدینی، یک نفر برای مدت ۴ سال بر فدراسیون وزنه برداری ریاست خواهد کرد.
بیشتر بخوانید:
دلیل امضا نشدن تفاهم نامه همکاری بین فدراسیون وزنه برداری ایران و جمهوری آذربایجان
اعتراض به الکترونیکی شدن انتخابات وزنهبرداری/ اعضای مجمع به شیوه سنتی رای میدهند؟
برگزاری اولین انتخابات الکترونیکی در فدراسیونهای ورزشی
انتهای پیام/