به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در حاشیه نخستین مجمع مشورتی روسای کلانشهرها در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در بحث مسکن مهر تمام کارشناسان میتوانتد صحبت کنند و این موضوع شبیه بیماری است که هر طبیب برای آن اظهار نظر متفاوتی میکند.
وی افزود: درباره مسکن مهر در سالهای اخیر کارشناسان اظهارنظرهای مختلفی داشتند و تعهد دولت یازدهم و دوازدهم تحویل ۲ و نیم میلیون واحد مسکن مهر بوده است که از این رقم ۸۷۰ هزار واحد در دولت دهم به متقاضیان تحویل داده شد.
اسلامی ادامه داد: تا به امروز نزدیک به یک هزار و ۱۷۰ واحد مسکن مهر در دولت یازدهم و دوازدهم تحویل متقاضیان مسکن شده است.
وی افزود: از ۲ و نیم میلیون واحد مسکن مهر که در تعهد دولت بود، نزدیک به یک هزار و ۹۰۰ واحد مسکن تحویل داده شده و ساخت و تحویل پانصد هزار واحد در تعهد دولت است که باید تکمیل و در اختیار متقاضیان قرار گیرد و امیدواریم با شرایط کنونی تا انتهای امسال ۵۰۰ هزار واحد را تکمیل کنیم.
وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این سوال که آیا ساخت مسکن مهر همچنان ادامه مییابد؟ گفت: دولت دوازدهم احداث ۴۰۰ هزار واحد مسکونی را در دستور کار خود قرار داده که با تکمیل ۵۰۰ هزار مسکن مهر باقیمانده نزدیک به ۹۰۰ هزار واحد مسکونی تا پایان دولت دوازدهم به متقاضیان تحویل میشود.
اسلامی تاکید کرد: چرخه تولید و عرضه مسکن به اقشار کم درآمد جزء اولویتهای دولت است که امیدواریم بتوانیم با شتاب بیشتر آن را انجام دهیم و راهکارهایی نیز در این خصوص داریم.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به راهکارهای اتخاذ شده برای احداث مسکن برای اقشار کم درآمد گفت: یکی از برنامهها برای شتاب به تولید و عرضه مسکن ارائه زمین با تسهیلات و بدون پرداخت وجه به سازندگان مسکن است و برای تامین منابع مالی این طرح براساس مصوبه صندوق پول و اعتبار ۸۰ درصد پول ساخت و ساز را بانکها به سازندگان وام میدهد و نکته قابل توجه این است که این وام قابل انتقال به خریداران است.
وی ادامه داد: ۱۶۰ میلیون وام در تهران، ۱۲۰ میلون وام در شهرهای بزرگ و در سایر شهرها ۱۰۰ میلون تومان برای احداث مسکن در نظر گرفته شده است.
اسلامی ادامه داد: یکی دیگر از برنامههای ما مربوط به جامعه هدف است که ارگانهای دولتی و یا بنگاهها با یک سیستم پس انداز بتوانند جریان خانه دار شدن جوانان را از طریق صندوق پس انداز سرعت ببخشند و ارگانهایی که زمین ندارند را ما به آنها زمین میدهیم.
وی افزود: دیگر راهکار ما ارائه کارت اعتباری مصالح است که بتوانیم با ارائه آن به سازندگان بتوانیم قیمت تمام شده مسکن را کاهش دهیم.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد:از دیگر راهکارهای وزارت راه و شهرسازی احداث و واگذاری ۱۰ هزار واحد مسکن به کمیته امداد است که ما اعلام کردیم ظرفیت احداث و واگذاری ۶۰ هزار واحد را نیز داریم.
اسلامی در پاسخ به این سوال که چرا قیمت مسکن در پایتخت به شکل مهارنشدهای در حال افزایش است، گفت: قیمت مسکن متاثر از جو روانی است و باید به این نکته توجه شود که قیمتهای تمامی گروههای کالا و خدمات در کشور افزایش یافته است.
وی ادامه داد: شهروندان بدانند که حباب قیمت در مسکن ترکیده و قیمت در بخشهایی به قیمت واقعی خود نزدیک شده است و توصیه من به شهروندان این است که عجلهای برای خرید مسکن از خود نشان ندهند تا در تمام بخشها مسکن به قیمت واقعی نزدیک شود.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: قیمت مسکن درچند ماه اخیر افزایش یافته، اما معاملهای انجام نمیشود و این امر موجب رکود در بازار مسکن شده است و من اعلام میکنم که طبق برنامه ریزی انجام شده هدف دولت این است که تا دو سال آینده بسیاری از متقاضیان مسکن را صاحبخانه کنیم.
انتهای پیام/