مدیرکل حفاظت محیط زیست تهران گفت: شناسایی شرکت‌های داخلی و خارجی که توانایی احداث نیروگاه‌های برق با روش پسماندسوزی را دارند، آغاز شده است.

حسن عباس‌نژاد، مدیرکل حفاظت محیط زیست تهران در نشست هم‌اندیشی سمن‌ها و فعالان محیط زیست تهران عصر روز گذشته (۱۹ دی ماه) با حضور ۲۰ نفر از نمایندگان و فعالان تشکل‌های محیط زیستی در اداره محیط زیست شهر تهران برگزار شد، با اشاره به اولویت‌های محیط زیستی استان گفت: دو موضوع اصلی که هدفگذاری کرده‌ایم، مدیریت پسماند و کاهش آلودگی هواست و امیدواریم با تشکیل تیم‌های تخصصی مناسب و حمایت دستگاه‌های مرتبط گام‌های مؤثری در این حوزه برداریم.

وی به نقش سازمان بازرسی استان در این فرآیند اشاره کرد و افزود: جلسات سازنده‌ای با سازمان بازرسی برگزار شده است و برای اولین بار این سازمان به‌طور مستقیم وارد عمل شده تا در حوزه پسماند و آلودگی هوا کمک کند. در حوزه مدیریت پسماند، شناسایی شرکت‌های داخلی و خارجی که توانایی احداث نیروگاه‌های برق با روش پسماندسوزی را دارند، آغاز شده است و با دعوت از یک شرکت بین‌المللی که در کشور‌های فرانسه، آلمان و اسپانیا فعالیت موفق داشته، امیدواریم به زودی شاهد آغاز همکاری‌های مؤثر در این زمینه باشیم.

عباس‌نژاد با اشاره به چالش‌های موجود در حوزه محیط زیست تهران اظهارکرد: مشکلاتی نظیر موانع قانونی و بروکراسی در کشور، روند همکاری با شرکت‌های خارجی را کند کرده است و با این حال نمایندگی این شرکت‌ها در چین برای انتقال تکنولوژی ابراز آمادگی کرده‌اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود به موضوع آلودگی هوا پرداخت و گفت: در خصوص آلودگی هوا، سازمان بازرسی به تخلفات دستگاه‌های مسئول ورود کرده و حتی موارد ترک فعل را شناسایی کرده است و استاندار نیز تأکید دارد که دستگاه‌های کم‌کار به مراجع قضایی معرفی شوند و برای اثربخشی بیشتر پیشنهاد داده‌ایم شهرستان‌ها در این زمینه به‌طور مستقل اقدام کنند.

عباس‌نژاد با انتقاد از وضعیت حمل و نقل عمومی تهران گفت: عدم کارکرد موثر و دقیق در سیستم حمل و نقل شهری، شهروندان را به استفاده از خودرو‌های شخصی سوق داده و ترافیک و آلودگی را تشدید کرده است. اگر زمان‌بندی و نظم در خدماتی مانند اتوبوسرانی ارتقا یابد، بسیاری از مشکلات در حوزه آلودگی هوا کاهش خواهد یافت.

وی همچنین بر اهمیت جلب مشارکت تشکل‌های زیست‌محیطی و نقش آنها در افزایش حساسیت جامعه تأکید و تصریح کرد: نقش تشکل‌ها ایجاد حساسیت در جامعه است، نه صرفاً حساس شدن خودشان به موضوعات محیط زیستی. ما آماده‌ایم با این گروه‌ها همکاری‌های همه جانبه داشته باشیم تا در موضوعات مختلف مانند قطع درختان یا آلودگی‌ها از ظرفیت‌های قانونی دو طرف استفاده شود.

مدیرکل محیط زیست استان تهران با اشاره به ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت‌های فرهنگی و آموزشی افزود: فرهنگ‌سازی و آموزش در حوزه محیط زیست به‌ویژه در موضوعاتی مانند آلودگی هوا و پسماند از اهمیت بالایی برخوردار است و باید رسانه‌ها و نهاد‌های آموزشی در این زمینه وارد عمل شوند.

عباس نژاد همچنین از ضرورت ایجاد ضمانت اجرایی برای قوانین زیست‌محیطی خاطرنشان کرد: در سازمان حفاظت محیط زیست فصل جدیدی در ضمانت اجرایی تصمیمات آغاز شده است و معتقدیم این حرکت باید از درون سازمان شروع شود و در این مسیر تشکل‌های زیست‌محیطی می‌توانند نقشی کلیدی و حمایتی ایفا کنند.

در پایان این جلسه، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران پیشنهاد داد که با تشکیل تیم‌های مشترک بازدید‌هایی از مناطق بحران‌زا انجام شود تا ضمن بهره‌گیری از نظرات کارشناسان، گام‌های عملی در جهت بهبود وضعیت محیط زیست تهران برداشته شود.

گفتنی است در این نشست معاون محیط زیست انسانی اداره کل گزارشی از اقدامات استان در شرایط اضطرار و تصمیمات متخذه و همچنین چالش‌های پیش روی استان ارائه داد. نمایندگان سمن‌های استان نیز در این نشست نظرات خود را در جهت ارائه راهکار‌های عملی و اجرایی کاهش آلودگی هوای شهر تهران ارائه دادند. 

 همچنین مقرر شد جلسه بعدی با فوریت به منظور پیگیری معضلات آلودگی هوا و بررسی کامل موضوعات طرح شده تشکیل و کارگروه‌های تخصصی در حوزه‌های پسماند و خاک، آب و فاضلاب، هوا و تنوع زیستی تشکیل شود تا جلسات موضوع‌محور و تخصصی با حضور تشکل‌های فعال در حوزه‌های مختلف برگزار شود.

تشکیل جلسات مشورتی با سمن‌های استان به‌صورت ماهیانه در دستور کار اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران قرار دارد.

منبع: روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار