به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مجید حبیبی کارشناس جهاد کشاورزی بخش سیدان گفت: پیاز سفید در منطقه به روش نشایی در اسفندماه نشاکاری و در اواسط تیر ماه به مرحله برداشت میرسد.
وی افزود: در این کشت به دلیل کوتاه شدن دوره رشد گیاه و کشت در اسفند ماه و در صورت بارشهای مناسب در بهار میزان مصرف آب به حداقل میرسد.
حبیبی، میزان برداشت محصول در این روش کشت را ۸۵ تا ۹۵ تن در هکتار پیش بینی کرد.
وی گفت: امسال کشاورزان بخش سیدان ۲۵۰ هکتار از اراضی تحت پوشش خود را به کشت پیاز اختصاص داده اند که عمده این مزارع به روش آبیاری نوین، قطرهای، مه پاش و بارانی آبیاری میشوند.
حبیبی در مقایسه کشت سنتی پیاز با روش نشاکاری افزود: در روش سنتی پیاز در فصل پاییز و با میزان بذر ۱۵ کیلوگرم در هکتار کشت میشود، محصول مدت طولانی در زمین است و با احتساب چندین مرحله آبیاری و سایر مدیریتها هزینه بیشتری را در بردارد در حالی که با روش نشایی برای تهیه نشا یک هکتار زمین حدود ۵ کیلوگرم بذر پیاز در پاییز در خزانه کشت میشود و در اسفندماه به زمین اصلی منتقل میشود که در هر متر مربع زمین اصلی تعداد ۸۰- ۷۰ نشا کشت میشود.
وی، مزایای این روش را کاهش مصرف آب آبیاری با توجه به کوتاه شدن طول دوره زمان رشد گیاه و استفاده از روشهای نوین آبیاری، کاهش مصرف نهادهها از جمله سموم و قارچکشها و سایر کودها، تولید به موقع محصول و درآمد مناسب و بازار پسندی محصول برای بهره برداران، کاهش هزینههای کارگری و وجین دستی در واحد سطح برشمرد.
انتهای پیام/چ