سالاری از شکل گیری ستاد بازآفرینی در شهر تهران خبر داد و گفت: شهرداری هیچ هزینه‌ای را برای صدور پروانه در بافت فرسوده دریافت نمی‌کند.

شکل گیری فساد بازآفرینی در شهر تهران/ هیچ هزینه‌ای برای صدور پروانه در بافت فرسوده دریافت نمی‌کنیمبه گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران در نخستین اجلاس مجمع مشورتی رؤسای کمیسیون‌های معماری و شهرسازی شورا‌های اسلامی کلانشهر‌ها و مراکز استان‌ها که امروز (چهارشنبه یازدهم تیرماه) برگزار شد، اظهار کرد: زمانی که در دوره چهارم شورای شهر تهران مشغول به فعالیت بودم، متوجه شدم که کمیسیون مستقل شهرسازی وجود ندارد و این کمیسیون در یکی از کمیسیون‌های دیگر شکل گرفته است که آن هم به طور جدی فعالیت نمی‌کند و همکاران ما در این حوزه در دوره قبل شورا ماموریت‌ها را به اندازه کافی انجام نمی‌دادند.

وی افزود: ساماندهی سیما و منظر، صیانت از بافت‌ها و حریم شهری جزء مواردی بود که من اعلام کردم نیاز به کار کارشناسی دارد و همکاران من در دوره چهارم پذیرفتند که در این حوزه‌ها باید ماموریت‌هایی انجام شود و من از ریاست شورای وقت خواستم که این کمیسیون با ماموریت‌های مشخص شروع به فعالیت کند که مورد قبول قرار نگرفت، اما امروز در دوره آقای هاشمی با تشکیل این مجمع موافقت شد و هیچ کدام از اعضای شورای شهر نیز در این باره مخالفت نکردند.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران گفت: قرار بود این مجمع اوایل سال ۹۸ تشکیل شود که متاسفانه به خاطر وقوع سیل تا امروز به تعویق افتاد.

سالاری با اشاره به برخی از اهداف تشکیل این مجمع گفت: پیگیری برای تحقق ماموریت کمیسیون معماری و شهرسازی یکی از اهداف تشکیل این مجمع است که اگر بخواهیم نسبت به تحقق هر ماموریتی موفق شویم، باید آن را به دغدغه تبدیل کنیم که برای مردم به یک باور عمومی برسد و مردم در نهایت مطالبه گر آن شوند.

وی افزود: یکی دیگر از اهداف این مجمع اهمیت ماموریت مبنایی معماری و شهرسازی است و مشکل اینجاست که در حال حاضر معماری تبدیل به منبع درآمد شهرداری شده است.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران ادامه داد: باید شبکه و بستری ایجاد کنیم تا بتوانیم تجربیات را با یکدیگر مبادله کنیم و عمل به آن را در دستور کار خود قرار دهیم.

سالاری گفت: از دیگر محور‌هایی که در این مجمع باید پیگیری موثر روی آن انجام شود، سیاست گذاری و تهیه طرح توسعه شهری است و امروز همه مشکلات زمانی به وقوع می‌پیوندد که ابتدا شهر‌ها شکل می‌گیرند و سپس به دنبال تهیه طرح توسعه و سیاست گذاری آن هستیم.

وی افزود: نهادینه کردن استفاده از خرد جمعی جزء دیگر موارد است که شورای پنجم برای آن اهمیت ویژه‌ای قائل است و اداره مشارکت شهری جزء موارد قابل قبول و پذیرفته شده این شوراست.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران ادامه داد: توجه به تامین سرانه‌های خدماتی یکی دیگر از مواردی است که باید به آن توجه شود و یکی از رویکرد‌های مهم هوشمندسازی خدمات معماری و شهرسازی قرار دادن اطلاعات آن به صورت شفاف برای شهروندان است.

سالاری تصریح کرد: احیا و ایمن سازی ساختمان‌های ناایمن بعد از حادثه پلاسکو به یک محور تبدیل شد تا بتوانیم با ایمن‌سازی ساختمان‌های ناایمن از بروز چنین حوادثی جلوگیری کنیم.

وی افزود: توجه به عرصه عمومی و میدان گاه‌ها جزء یک عنصر مهمی است که می‌تواند شهر را از ماشین محوری به انسان محوری سوق دهد.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران تاکید کرد: فساد بازآفرینی در شهر تهران شکل گرفته است و در شهرداری هیچ هزینه‌ای برای صدور پروانه در بافت فرسوده دریافت نمی‌کنیم، این درحالی است که طبق مصوبه دولت ۵۰ درصد هزینه باید از سوی مدیریت شهری تقبل می‌شد که ما امروز صد درصد آن را پرداخت می‌کنیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.