جمشید نورشرق، رئیس کمیته تعیین وضعیت فدراسیون فوتبال در گفت و گو با خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ممنوع شدن فعالیت نقل و انتقالات ۱۴ باشگاه لیگ برتری به دلیل بدهی اظهار داشت: این روند را از فصل پیش شروع کردیم، اما به دلایل مختلف امکان اجرای آن به صورت کامل و همه جانبه فراهم نشد. با توجه به تاکید ارکان فدراسیون شامل ریاست و دبیر کل، در فصل جاری بحث این موضوع را به صورت جدی پیگیری میکنیم. از سازمان لیگ و هیئتهای فوتبال خواستیم صرف نظر از میزان بدهی باشگاههایی که دیون انباشته و بدهیهای معوقه دارند تا زمان اخذ گواهی کامل تسویه دیون و تعهدات، از ثبت قرارداد آنها خودداری کنند تا انشاالله به سمتی برویم که با باشگاههای بدون بدهی روبه رو شویم. هدف نهایی از روند این است که باشگاه در زمان عقد قرارداد تعهد مالیای را انجام بدهد که بتواند آن را اجرا کند.
او درباره اینکه آیا احتمال دارد تیمهای بدهکار ایرانی که قرار است در لیگ قهرمانان آسیا شرکت کنند برای ثبت قرارداد بازیکنان جدیدشان مجوز دریافت کنند، بیان کرد: روند ما در عرصه فوتبال باید با حرکتهای بین المللی و منطقهای همگام باشد. روند AFC و فیفا به این سمت است که باشگاهها برای اینکه در طراز حرفهای و معتبر قرار بگیرند و از امتیازهای قارهای یا منطقهای برخوردار شوند، باید معیارهایی داشته باشند. یکی از معیارها این است که آنها بدهکار نباشند.
نورشرق ادامه داد: فیفا و AFC به صورت مکرر از فدراسیون فوتبال درباره شرایط اعتباردهی به باشگاهها استعلام میگیرند و یکی از ملاکها برای اعتبار بخشیدن به آنها این است که آیا باشگاهها بدهی دارند یا ندارند؟ در این وضعیت فدراسیون فوتبال در معرض راستی آزمایی است و ما هم باید به فدراسیون بین المللی فوتبال و کنفدارسیون فوتبال آسیا اطلاعات صحیح بدهیم. اقدامی که برای تسویه تعهدات در نظر گرفته ایم برای این است پاسخی که میخواهیم به نهادهای بین المللی بدهیم در شان فوتبال کشور باشد. در حقیقت باشگاهها را به عنوان باشگاههایی بدون بدهی یا بدهی بسیار کم و قابل اغماض اعلام کنیم. به همین دلیل در این مسیر حرکت میکنیم.
رئیس کمیته تعیین وضعیت تصریح کرد: به جز سپاهان و ذوب آهن، ۱۴ باشگاه لیگ برتری تا زمانی که بدهی خود را تسویه نکنند نمیتوانند در نقل و انتقالات شرکت کنند. میزان بدهی باشگاهها هم متفاوت است. یک باشگاه ۲ تا ۳ پرونده در کمیته تعیین وضعیت دارد، اما باشگاهی هم وجود دارد که تعداد پرونده هایش بسیار زیاد است. برخی باشگاهها را با توجه به حجم پرونده هایشان در اولویت رسیدگی قرار داده ایم تا متوجه شویم به چه دلیل این باشگاهها در هر فصل به پرونده هایشان اضافه میشود.
نورشرق گفت: برای ما میزان بدهی باشگاهها اهمیت زیادی ندارد از این جهت که مبنای صدور مجوز فعالیت در نقل و انتقالات از سوی کمیته تعیین وضعیت، تسویه کامل تمام بدهیها و تعهدات است. البته اگر میزان بدهی باشگاهی کمتر باشد، خیلی سادهتر میتواند با تسویه حساب آن مجوز بگیرد. نکته مهم این است که ما نباید سیاه و سفید به مسائل نگاه کنیم و نمیتوانیم چنین کاری انجام بدهیم. بخش عمدهای از بدهی باشگاهها به دلیل محرومیت آنها از دست یابی به منافع مالی متعارفشان است. فدراسیون فوتبال در حد توان روی این موضوع اهتمام دارد و باشگاهها باید به منابع مالی دسترسی داشته باشند تا بتوانند تعهدات خود را انجام بدهند. با این وجود از مدیران باشگاهها خواهش میکنیم قراردادهایی امضاء کنند که انجام دادن آنها را در توان خود میبینند.
او درباره اینکه احتمال دارد برخی فشارهای جانبی در لحظات آخر نقل و انتقالات سبب شود فدراسیون فوتبال این محرومیت را برای تیمهای بدهکار لغو کند، گفت: متاسفانه در حال حاضر بیشتر تیمها در این فهرست هستند و تنها ۲ تیم میتوانند در نقل و انتقالات فعالیت کنند. در نامهای که به سازمان لیگ ارائه کردیم اسامی باشگاههای بدهکار در تمام لیگها اعلام شده است. من به عنوان مسئول کمیته تعیین وضعیت اعلام میکنم در مجموعه فدراسیون فوتبال نه تنها روندی وجود ندارد که برخلاف جریان فعلی نظر بدهد بلکه مسئولان فدراسیون برای اجرای این بحث حامی کمیته تعیین وضعیت و تصمیم مذکور هسنند چراکه قانون فعلی قطعا در نهایت به سود فوتبال کشور است. هیچگونه فشاری برای جلوگیری از اجرا نشدن قانون روی کمیته تعیین وضعیت وجود ندارد و این امر مستلزم همکاری فدراسیون فوتبال، سازمان لیگ و هیئتهای فوتبال است.
نورشرق درباره ممنوعیت انتقال تیمها بدون تسویه بدهیها تصریح کرد: در ماههایی که من مسئولیت کمیته تعیین وضعیت را قبول کردم متوجه شدیم بخش عمدهای از پروندههای موجود در این کمیته و مطالبات معوق ناشی از نقل و انتقالات بدون ضابطه باشگاهها و تیمهای فوتبال است. در حقیقت پشت درهای بسته یک باشگاه، از شخصی حقیقی و حقوقی به فرد حقیقی یا حقوقی دیگری منتقل میشود بدون اینکه برای تسویه مطالبات آن تصمیم قاطعی گرفته شده باشد و حتی در برخی مواقع خریدار از میزان تعهدات مالی و بدهیها بی اطلاع است. در مجموعه هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال به مصوبه بسیار دقیقی برخورد کردیم که طبق آن تصویب شده بود پیش از انتقال به خریدار جدید، باید تعهدات آن تسویه شده باشد. تصمیم جدیدی نگرفته ایم و همان را مبنا قرار داده ایم. به همین دلیل نقل و انقالات باشگاهها هم منوط به اخذ گواهی تسویه حساب بدهیها از کمیته تعیین وضعیت است.
رئیس کمیته تعیین وضعیت فدراسیون فوتبال درباره جلوگیری از ثبت قراردادهای بدون مبلغ گفت: از مشکلات عمده فوتبال ایران که در گذشته بیشتر اتفاق میافتاد، ۲ مطلب هستند. یکی از این موارد ثبت قرارداد بدون مبلغ است که البته بیشتر در سطحی پایینتر از لیگ برتر رخ میدهد، به صورت مثال بارها دیده ایم بازیکن یا مربی میگوید به احترام باشگاه و شخص خاص قراردادش را سفید امضاء کرده است. این نوع قرارداد امضاء کردن خلاف قواعد حقوقی و مشکل ساز است. خواهش میکنیم اگر بازیکن یا مربیای میخواهد این کار را انجام بدهد، مبلغ قراردادش را کاهش بدهد.
او ادامه داد: همچنین قراردادهای دارای مغایرت یعنی قراردادهایی که نزد سازمان لیگ و هیئت فوتبال ثبت شده است با قراردادی که دست بازیکن است، از لحاظ مبلغ قرارداد متفاوت هستند هم مشکل ساز می شوند. وقتی هم بازیکن یا مربی به اختلاف میخورند و این موضوع به کمیته تعیین وضعیت ارجاع داده میشود، این تردید به وجود میآید که باید براساس کدام قرارداد رسیدگی کنیم؟ البته درباره پروندههایی که نزدمان مطرح میشود، تصمیم مقتضی را میگیریم اما برای پیشگیری از چنین کاری از سازمان لیگ و هیئتهای فوتبال درخواست کردیم ابتدا قرارداد بدون مبلغ را ثبت نکنند و در ثانی به شکل مقتضی به اطلاع تمام مراجعان برسانند قراردادی ملاک عمل قرار میگیرد که نزد سازمان لیگ و هیئت فوتبال ثبت شده باشد. اگر قراردادی نزد بازیکن و باشگاه باشد، اما به ثبت نرسیده باشد، به آن اعتبار نمیدهیم.
نورشرق درباره واکنش کمیته تعیین وضعیت به فسخ قرارداد یک طرفه بازیکنان گفت: آئین نامه نقل و انتقالات در این مورد روشن است. به این معنی که درباره فسخ یک طرفه رسیدگی ابتدایی انجام نمیدهیم که آیا فسخ صحیح بوده است یا خیر. آئین نامه نقل و انتقالات ناظر بر این نکته است که بازیکن یا باشگاه میتوانند طبق مفاد قرارداد آن را به صورت یک طرفه فسخ کرده و این موضوع را به طرف مقابل اعلام کنند. اگر باشگاه ادعا دارد بازیکن با فسخ یک طرفه قرارداد خلاف قرارداد عمل کرده و به باشگاه خسارت زده است، به این موضوع رسیدگی میکنیم و ضمانت اجرایی که در آئین نامه نقل و انتقالات پیش بینی شده است را اعمال خواهیم کرد.
او افزود: با توجه به اینکه تکلیف فسخ یک طرفه قرارداد بازیکنان باید در زمان محدودی مشخص شود، روندمان این است به پروندههایی که در این زمینه وجود دارد خارج از نوبت رسیدگی کنیم و اگر بازیکن بدون توجه به تعهدات قبلی اش قرارداد جدیدی بسته است باید این قرارداد از درجه اعتبار ساقط بشود یا اینکه اگر قرار است غرامت و خسارتی دریافت بشود، درباره آن تصمیم بگیریم و آن را ابلاغ کنیم تا شاهد این نباشیم پشت سر هم قراردادی بسته شود، بدون اینکه تکلیف قرارداد قبلی مشخص شده باشد.
بیشتر بخوانید: راه جلوگیری از فرارهای مالیاتی و پولهای زیر میزی در فوتبال
انتهای پیام/