به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، شفیع شفیعی در نشست با اعضای شورای اسلامی استان اردبیل گفت: حوزه کاری ما وسیع، پیچیده و در عین حال پراکنده است به طوری که ما در بخش فعالیت سازمانهای مردم نهاد براساس سیاست و رویکرد دولت حمایت از مشارکتهای مردمی و فعالیت مجموعهها را هدفگذاری کردیم.
وی یکی از ابزارهای توسعه جامعه مدنی را گستردگی فعالیت سازمانهای مردم نهاد اعلام و افزود: هر چند قانونی در این حوزه وجود ندارد، اما براساس آخرین اصلاحیه آئیننامهها فعالیت سازمانهای مردم نهاد را در استان اردبیل با پنج مرجع صدور مجوز شاهد هستیم که استانداری، ورزش و جوانان، نیروی انتظامی، بهزیستی و ارشاد اسلامی در این زمینه اقدام به صدور مجوز میکند.
مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل با بیان اینکه ۹۹ درصد صدور مجوزهای خیریهها توسط نیروی انتظامی انجام میشود، گفت: بهزیستی در حوزه آسیبهای اجتماعی و امور خیریه، ارشاد در حوزه فرهنگی و هنری و ورزش و جوانان در بخشهای مختلف اقدام به صدور مجوز میکنند تا این تشکلها به شکل غیرانتفاعی، غیرتجاری، غیراقتصادی و غیردولتی فعالیت خود را انجام دهند.
شفیعی با بیان اینکه به هیچ وجه این تشکلها حق ورود به عرصه انتخابات، مسایل سیاسی و مباحث درآمدزایی را ندارند، تصریح کرد: در حالی که قبل از دولت تدبیر و امید ۱۱۰ سازمان مردم نهاد در استان اردبیل فعالیت میکرد این تعداد هم اکنون به ۳۰۰ تشکل مردم نهاد رسیده است.
وی ادامه داد: استانداری ۸۶ مجوز تشکل مردم نهاد صادر کرده و مابقی این مجوزها نیز از طریق چهار مرجع دیگر صادر شده که البته کمیته امداد در حوزه فعال کردن مراکز نیکوکاری و برخی از دستگاهها نیز به صورت مجموعههای داخلی فعالیتهایی را به صورت گروهی انجام میدهند.
مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل به فعالیت متنوع تشکلهای مردمنهاد از حوزه خیریه گرفته تا ورزش و جوانان و پاکبانان محرم تا کمپینگهای سینمایی و فعالیتهای حوزه بهداشتی و سلامت اشاره کرد و گفت: در حقیقت این سازمانها رابط مردم و دولت هستند و قطعا بر فعالیت دستگاههای اجرایی نظارت داشته و حتی توان پاسخگو کردن مدیران را در برابر وظایف محوله و اقدامات انجام شده دارند.
شفیعی با بیان اینکه هیچ محدودیتی در صدور مجوز برای این تشکلها در کارکردهای اجتماعی و داوطلبانه وجود ندارد، تصریح کرد: متاسفانه برخی از دستگاهها سمنها را رقیب خود میدانند و حتی در برابر آنها جبههگیری میکنند در حالی که باید اولویت کارها با جلب مشارکت مردمی و سازمانهای مردم نهاد باشد.
وی از ارسال لایحه قانون تشکلهای مردمنهاد به مجلس شورای اسلامی خبر داد و افزود: در صورت تصویب تنها وزارت کشور مجوز صدور برای فعالیت این تشکلها را صادر خواهد کرد و جلوی برخی از موانع و مشکلات پیش روی آنها گرفته خواهد شد.
مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل گفت: شهرداریها قبل از اینکه یک نهاد اجرایی باشند دارای مسئولیت اجتماعی و فرهنگی هستند و باید در راستای ایجاد فضای آرام همراه با آسایش برای شهروندان تلاش کرده و تنها به شکل کالبدی شهرها توجه نکنند بلکه در راستای تقویت نشاط، امید و سلامت اجتماعی تلاشی جدی انجام دهند.
شفیعی اظهار کرد: متاسفانه در حوزه اجتماعی و فرهنگی امکان ارائه عملکرد به صورت مشهود امکانپذیر نیست و ما خروجی کار را به مفهوم ساده نمیتوانیم همچون حوزه عمرانی نشان دهیم در حالی که باید تمام پروژههای عمرانی و اقتصادی پیوست فرهنگی داشته باشند.
وی به مکاتبه و رایزنی با شهرداران برای الزامی شدن پروژههای عمرانی با پیوست فرهنگی اشاره و خاطرنشان کرد: متاسفانه هیچ یک از شهرداران در این زمینه پاسخی به مکاتبات ما ندادند.
انتهای پیام/ع