رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج گفت: صنعت استان کهگیلویه و بویراحمد به تبع سایر بخش‌های اقتصادی حال و روز خوبی ندارد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج ،  جبار کیانی پور  رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج ضمن تبریک هفته صنعت و معدن افزود: امروز حداکثر ۳۰ درصد واحد‌های صنعتی مستقر در شهرک‌های صنعتی استان فعال هستند و در خارج از شهرک‌های صنعتی مثل بلوک زنی و کارگاه‌های سیمانی و صنایع بزرگتر شرایط بهتر است.

وی اظهارکرد: آنچه بخش صنعت و معدن را آزار می‌دهد ثابت نبودن نرخ ارز و ثابت نبودن قیمت‌ها برای مواد اولیه است، بیان کرد: این موضوع بسیار مهم است و صنعتگران با این مساله دست و پنجه نرم می‌کنند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج خاطرنشان کرد: ورود به بازار‌های بین المللی بعلت تحریم مساله پیچیده است و بدلیل گرانی و تورم سرسام آور قدرت خرید مردم کاهش یافته که در نتیجه تقاضا برای محصول روز به روز در حال کاهش است.

بانک‌ها عرصه را بر واحد‌های تولیدی تنگ کرده اند

کیانی پور تصریح کرد: بانک‌ها هم حکایتی دارند، حکایتی که از سال‌ها مانده و هم اکنون عرصه را بر واحد‌های تولیدی تنگ کرده اند، سرمایه در گردش بسیار سخت تزریق می‌شود. همچنین برای تامین منابع مالی و سرمایه در گردش بهانه وثیقه‌های سهل البیع و در سطح شهر از صنعتگران مطالبه می‌کنند که صنعتگران چنین وثیقه‌هایی ندارند.

وی ادامه داد: دولت در پرداخت بدهی‌های خود به بخش خصوصی ناتوان است و بجای تزریق نقدینگی، اسناد خزانه تزریق می‌کند، این اسناد برای دو سال آینده است که ناچار هستند با ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش قیمت این اسناد را بفروشند و این مساله باعث آسیب دیدن صنعتگران می‌شود.

حوزه صنعت و معدن شرایط بدی را سپری می‌کند

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج در خصوص شرایط حاکم بر حوزه صنعت و معدن استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: حوزه صنعتی و معدنی استان به دلیل تردید مدیران این حوزه در بقا مسئولیت شان شرایط بدی را سپری می‌کند.

کیانی پور بیان کرد: مدیران صنعت استان اطمینان از ادامه کار حوزه خود را ندارند و به همین خاطر به نظر می‌رسد که جو نامطمئنی در این حوزه حاکم است.

وی تاکید کرد: تجارت خارجی استان شرایط سخت و پیچیده‌ای دارد و عملا در طول سال‌های گذشته نتوانسته ایم هیچ کمکی از دولت، سازمان توسعه تجارت، وزارت صمت برای رونق بخشی به فضای کسب و کار در استان و مبادلات بین المللی و صادرات خدمات کالا داشته باشیم و استفاده کنیم.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج با بیان اینکه در حوزه معدن شرایط استان کهگیلویه و بویراحمد بدتر از حوزه صنعت و تجارت است، افزود: معادن این استان عمدتا بدلیل تامین نبودن ماشین آلات و تزریق نکردن نقدینگی متاسفانه فعال نیستند و از طرفی، چون بازار ساخت و ساز و پروژه‌های عمرانی کم شده و دچار رکود است که در نتیجه نیاز به مصالح معدنی نیز کم است.

کیانی پور گفت: طبیعی است که باید بخشی از واحد‌های صنعتی که سالهاست زمین گیر شدند و بخش عمده‌ای از منابع ملی و سرمایه مردم، کشور و بانک‌ها را در دست دارند راه بیفتند و شروع به تولید کنند.

وی اظهارکرد: اگر قرار است اتفاقی در حوزه صنعت و معدن استان بیفتد باید این بخش با کمک استاندار، معاون اقتصادی استانداری، دستگاه‌های تامین منابع مالی از جمله بانک‌ها و دستگاه‌های صدور مجوز‌ها و خدمات رسان همکاری و تعامل خوبی داشته باشند.

گذشتن از ۱۰۰ خان رستم برای گرفتن مجوز یک واحد صنعتی!

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج تصریح کرد: اخذ مجوز‌ها امروز خیلی سخت شده و همه را زمین گیر کرده است و تا بخواهیم یک مجوز واحد صنعتی بگیریم باید از هفت خان که هیچ بلکه باید از ۱۰۰ خان رستم بگذریم. برای گرفتن جواز تاسیس، موافقت اصولی و پروانه بهره برداری حداقل ۴۰ و حداکثر ۸۰ استعلام اخذ شود تا بتوانیم موفق شویم و عملا بروکراسی پیچیده اداری و همراهی و همکاری نکردن، متقاضیان سرمایه گذاری را دلسرد می‌کند.

کیانی پور ادامه داد: این مسایل به موانعی برای سرمایه گذاری تبدیل شده اند که سرمایه گذاران را ترغیب می‌کند که پول‌های خود را به دلالی، سفته بازی و خرید و فروش املاک هزینه کنند و در واقع خودتحریمی‌های داخلی و موانع تولید به مراتب سخت‌تر از موانع خارجی است.

اتحاد جبهه داخلی در مقابل جنگ اقتصادی دشمن

وی اشاره کرد: در شرایطی که کشور دچار جنگ اقتصادی است و دشمن ناجوان مرد با تمام توان به جنگ اقتصادی ما آمده قاعدتا باید جبهه داخلی متحد باشند و با ارائه برنامه‌های دقیق، کارشناسی و کمک‌های بی شائبه تهدید‌های دشمن را به فرصت تبدیل کنند و در صورتی که همه دست به دست هم دهند و در کنار هم باشیم بر مشکلات فائق خواهیم آمد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج بیان کرد: و در ادامه می‌توانیم واحد‌های صنعتی زمین گیر شده که می‌توانند به چرخه تولید برگردند را برگردانیم، با کمک به واحد‌های صنعتی با پیشرفت فیزیکی ۶۰، ۷۰ درصد به رونق آن‌ها کمک و وارد چرخه تولید کنیم و با کمک به طرح‌های اشتغال روستایی این واحد‌ها را راه اندازی کنیم و ضمن رونق بخشیدن به تولید در بازار‌های اطراف کشور می‌توانیم نقش آفرین باشیم.

کیانی پور اضافه کرد: باید عزم جزم، شرایط را درک و تهدید‌ها را جدی بگیریم و صادقانه تولید را سرپا نگه داریم و جنگ و تهدید‌های اقتصادی را به فرصت تبدیل کنیم. نباید در مقابل تهدید‌ها و تحریم‌ها عقب نشینی کنیم و نا امید شویم بلکه باید صبر کنیم و امید را بر جامعه حاکم کنیم چراکه زمان این تهدید‌ها ناچیز است و با اتحاد از این گردنه نیز همچون گذشته عبور خواهیم کرد.

وی در خصوص مطالبات بخش خصوصی استان از دولت تاکید کرد: بخش زیادی از طلب بخش خصوصی از دولت سال ۹۷ تهاتر شده و حدود ۴۰۰ میلیارد تومان طلب بخش خصوصی از دولت است که امسال نیز این تبصر قانونی بودجه وجود دارد که امیدواریم حجم بالایی از طلب بخش خصوصی از دولت را در مقابل بدهی بخش خصوصی به بانک‌ها تهاتر شود.

کهگیلویه و بویراحمد در ته جدول صنعت کشور

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج در رابطه با رشد صنعت استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: این استان در ته جدول کشور قرار دارد، استانی صنعتی نیستیم و ظرفیت‌های صنعتی استان باوجود توانی که داریم، بسیار پایین است، شاید جزو پایین‌ترین رده استان‌های کشور و شاید آخر استان هستیم و در این زمینه حرفی برای گفتن نداریم.

کیانی پور اضافه کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد در زمینه کمک‌های بازسازی و نوسازی صنایع ایران ایدرو یا امیدرو عددی نداشته ایم، اما اگر هم باشد خیلی ناچیز است.

 انتهای پیام/غ

 

برچسب ها: صنعت ، معدن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.