کارآفرین مازندرانی قرار است تا پایان امسال ۷۰۰ تن گیاهان دارویی نعناع و به لیمو به ارزش یک میلیارد تومان به کشور‌های اسپانیاو آلمان صادر کند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گیاهان دارویی یکی از ظرفیت‌های اقتصادی  استان مازندران است که شناسایی و فرآوری آن درآمدزایی و ایجاد اشتغالی پایدار را برای ساکنان مازندران به همراه داشته است.
 
 
سرباز جوانی که سرباز سازندگی مازندران لقب گرفت
 

گیاهان دارویی  ظرفیت‌ اقتصادی پر سود در  مازندران 

صادقی کارآفرین مازندرانی که فارغ التحصیل کشاورزی است، گفت: سال ۸۸ سرباز امریه جهاد کشاورزی بود و در کلاس‌های ترویجی وآموزشی جهاد که در روستا‌های کوهستانی دور افتاده و کمتر توسعه یافته استان می‌گذاشت می رفت و کشاورزان را آموزش می‌داد.
 
وی افزود: این رفت و آمد‌ها سبب شد تا با گونه‌های گیاهی مناطق کوهستانی و شیب دار بهشهر و گلوگاه آشنا شود.
 
صادقی گفت: با توجه به توانایی منطقه و فرصت اقتصادی کشت انواع گیاهان دارویی در روستای پارم بهشهر توسعه پیدا کرد و هم اکنون به صورت خودجوش و شخصی به مناطق روستایی هزار جریب گلوگاه میرفت و به روستاییان طریقه پرورش و برداشت اصولی گیاهان دارویی را آموزش داد.
 
سرباز جوانی که سرباز سازندگی مازندران لقب گرفت
 

گسترش کشت گیاهان دارویی در ۲۵ روستای مازندران

 
۱۰ سال از آن روز‌ها می‌گذرد و ایده کشت گیاهان دارویی آقای صادقی علاوه بر روستای پارم بهشهر در ۲۵ روستای دیگر استان طرفدار پیداکرده است.
 
کارآفرین مازندرانی با بیان اینکه ما توانستیم در منطقه پارم بهشهر گونه‌های جدید را کشت دهیم، گفت: استان مازندران این قابلیت را دارد تا گونه‌های خاص جدید در مناطق کوهستانی استان کشت شود و اگر این اتفاق بیافتد و جوانان به این باور برسند می‌توانند برای خود کارآفرینی و اشتغال ایجاد کنند در آمد بسیاری خوبی می‌توانند از طلای سبز داشته باشند.
 
صادقی افزود: حدود ۸۰ کشاورز مازندرانی هم اکنون با اراده و پشتکار این سرباز سازندگی در روستا‌های شهر‌های آمل، سوادکوه، چهاردانگه ساری، نکا، بهشهر و گلوگاه از طریق پرورش ۳۷ گونه گیاهان دارویی امرار معاش می‌کنند.
 
سرباز جوانی که سرباز سازندگی مازندران لقب گرفت
 

افزایش درآمد روستاییان مناطق کمتر توسعه یافته مازندران با کشت گیاهان دارویی

 
به منظور حفظ منابع پایه مانند خاک، جلوگیری از فرسایش خاک، ایجاد اشتغال پایدار، توسعه کشاورزی پایدار، افزایش درآمد خانوار روستایی، فراهم کردن بستری مناسب برای مهاجرت معکوس از شهر به روستا، توسعه کشت گیاهان دارویی که دارای ارزش افزوده از نظر اقتصادی است در برنامه جهاد کشاورزی قرار دارد.
 
این کارآفرین توانسته با ایجاد زنجیره تولید از آموزش کشاورزان در زمینه کاشت، داشت، برداشت تا ورود این محصول به بازار اعتماد کشاورزان هم در زمینه نوع کشت گیاهان دارویی مورد نیاز بازار را جلب کند.
 
یکی از کشاورزان روستای پارم بهشهر گفت: هر نوع بذری را این کارآفرین به ما بدهد می‌کاریم به دلیل اینکه خودش با قیمت مناسب تضمینی از ما خریداری می‌کند .
 
سرباز جوانی که سرباز سازندگی مازندران لقب گرفت
 
کشاورز دیگر هم می‌گوید: کشت گیاهان دارویی سبب شده تا اشتغال پایدار در این مناطق ایجاده شود.
 
وی گفت: حداقل در هر هکتار برای دو نفر اشتغال دائم ایجاد شده است و سالانه ۳۰۰ نفر به صورت کارگر روزمزد در این مناطق مشغول کار هستند.
 
 
سرباز جوانی که سرباز سازندگی مازندران لقب گرفت

رونق کشت گیاهان دارویی با مشارکت کارشناسان زبده

این کارآفرین برای رونق و گسترش کشت گیاهان دارویی در مناطق کوهستانی از ۲۲ کارشناس کشاورزی بهره برده است بطوری که این کارشناسان روزانه به روستا‌های که طرح کشت گیاهان دارویی اجرا می‌شود می‌روند و به کشاورزان روش کشت گیاهان دارویی متنوع را از داشت تا برداشت را آموزش می‌دهند.
 
سرباز جوانی که سرباز سازندگی مازندران لقب گرفت
 
فلاح کارشناس کشاورزی گفت: گل گاوزبان، بابونه، زعفران، به لیمو، رزماری، بادرنجبویه، اسطوخودوس، مریم گلی، بومادران، گل محمدی، نعناع فلفلی، گزنه، کاسنی و گل همیشه بهار از جمله گیاهان دارویی است که در این شهرستان‌ها به زیر کشت می‌رود.
 
وی افزود: با توجه به اقلیم هر روستا و نوع خاک و بقیه شرایط تاثیر گذار گونه‌های گیاهی مناسب معرفی می‌کنیم و با این روش کشت گیاهان دارویی خاص را در منطقه توسعه می‌دهیم.
 
سرباز جوانی که سرباز سازندگی مازندران لقب گرفت
 

فراهم شدن اشتغال روستاییان با فراوری گیاهان دارویی

 
آقای صادقی توانسته برای ۵۰ نفر روستایی دیگر در زمینه فراوری گیاهان دارویی شامل عرقگیری وخشک کردن محصول تولیدی اشتغالزایی کند.
 
یکی از کشاورزان منطقه که گل گاوزبان کشت می‌کند گفت: این کارآفرین دستگاه خشک کن نیمه صنعتی در اختیار روستاییان قرار داده است و با این روش هزینه تولید در این روستا‌ها پایین آورده است.
 
سرباز جوانی که سرباز سازندگی مازندران لقب گرفت
 
 
سرباز جوانی که سرباز سازندگی مازندران لقب گرفت
 
 
 
کشاورز دیگر نیز می‌گوید: به دلیل وجود این خشک کن‌ها محصول کشاورزان پس از برداشت سریع خشک می‌شود و دیگر خراب یا فاسد نمی‌شود.
 
وی با بیان اینکه کشت گیاهان دارویی پای گردشگران را به منطقه باز کرده است، گفت: مسافران و گردشگران با عرق گیری، گرفتن عصاره گیاهان دارویی در منطقه آشنا می‌شوند و با فروش محصولات فرآوری شده درآمد کشاورزان منطقه هم افزایش یافته است.
 
سرباز جوانی که سرباز سازندگی مازندران لقب گرفت
 
 
صادقی گفت: هم اکنون در ۱۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی مناطق دور دست استان که شیب دار است و توجیه اقتصادی کمتری در زمینه تولید محصولات باغی دارد، گیاهان دارویی کشت می‌شود و هر کشاورز به ازای هر هکتار ۲۴ میلیون تومان درآمد کسب می‌کند.

این کارآفرین مازندرانی گفت: گیاهان دارویی تولیدی در این روستا‌ها محصول مورد نیاز ۳۸ عطاری استان را تامین کرده و برای ۲۵۰ نفر اشتغال ایجاده شده است.
 
سرباز جوانی که سرباز سازندگی مازندران لقب گرفت
 
 
 

صادرات ۲ میلیارد تومانی گیاهان دارویی از مازندران به اسپانیاو آلمان

 
برادر آقای صادقی نیز که فارغ التحصیل کشاورزی است و بازاریابی محصولات فراوری شده دارویی را بر عهده دارد، گفت: توانستیم هم اکنون با تلاش و مشارکت روستاییان ۸۰ تن گیاهان دارویی فراوری شده شامل شوید، گیشنیز، نعناع فلفلی و انواع سبزیجان صحرایی محلی به ارزش ۲۵۰ میلیون تومان به کشور‌های بحرین و آلمان صادر کنیم و ارزآوری برای کشور بوجود آوریم.
 
وی افزود: تاکنون ۳۷ گونه از ۸۰۰ گونه بومی گیاهان دارویی مازندران را در ۱۰۰ هکتار از زمین‌های شیبدار منطقه پرورش دادیم.
 
صادقی گفت: قصد دارد تاپایان امسال با افزایش سطح زیرکشت گیاهان دارویی حدود ۷۰۰ تن نعناع و به لیمو به ارزش بیش یک میلیارد تومان به کشور‌های اسپانیا وآلمان صادر کند.
 
سرباز جوانی که سرباز سازندگی مازندران لقب گرفت
 
 
قیمت و بازار تضمینی برای محصولات تولیدی، معرفی فناوری جدید، نظارت بر محصولات و استفاده از مشاوره رایگان فنی در مزرعه، دسترسی به بازار قابل اتکا و ثبات درآمدی کشاورزان از مزایای کشاورزی قراردادی این کارآفرین برای کشاورزان است.
 
سرباز جوانی که سرباز سازندگی مازندران لقب گرفت
 
سرباز جوانی که سرباز سازندگی مازندران لقب گرفت
 

گزارش از آتنا رستمی آله خیلی
 

انتهای پیام/آ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
-
سرخوش
۰۹:۱۲ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
خیلی خوبه ایران باید به سمت کشت کار گیاهان دارویی برود ودرامد زایی و اشتغال خوبی دارد.