به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حالا پای یک دستگاه جدید به ایران باز شده است. اگر با زبان قدیمیتر بخواهیم سخن بگوییم میتوان از این دستگاهها به عنوان دستگاه چاپ پول نام برد. در غیر این صورت باید نام آن را ماینر گذاشت، دستگاه استخراج ارز دیجیتال.
کافی است جستوجوی کوتاهی داشته باشید تا با انبوه شرکتهای ارائهدهنده خدمات در این حوزه آشنا شوید. مسئول فروش دستگاه ماینر در یکی از شرکتهای غرب تهران در پاسخ به سوالاتی درباره نحوه کارکرد دستگاه گفت: از وقتی داستان مصرف برق به گوش مردم رسیده مراجعه برای خرید این دستگاهها افزایش یافته است.
وی در جواب این پرسش که آیا دستگاهها به صورت غیر قانونی وارد ایران میشود یا خیر، گفت: غالباً این دستگاهها از گمرک ترخیص میشوند البته تحت نام "سرور" نه "ماینر". کشور مبدا این دستگاهها نیز چین است البته شرکتهایی، چون سامسونگ نیز برخی قطعات را تولید میکنند یا تحت لیسانس دارند.
به گفته وی به دلیل خلأ قانونی موجود، این دستگاهها فاقد گارانتی هستند، اما خدمات پس از فروش دائمی به آنها ارائه میشود.
چاپ پول در خانه
مشاور فروش یکی از شرکتها وقتی میخواهد از مزایای خرید این دستگاه بگوید، تاکید دارد یک دستگاه را در خانه روشن میگذاری و روزانه ۹ تا ۱۰ دلار درآمد خواهی داشت!
وی توضیح نمیدهد ساکنان خانه با صدای بلند دستگاهها چه باید بکنند. صدای دستگاههای ماینر چیزی شبیه جاروبرقی است. نکته مهم اینجاست که این دستگاهها باید بیستوچهار ساعته روشن باشند و کاربر گاهی موارد اعلامی را چک کند.
البته هنوز پای دستگاهها به لحاظ صدای بلند آن به خانهها چندان باز نشده است، اما مکانهایی که از برق رایگان بهره میبرند، هدف استخراجکنندگان ارز دیجیتال محسوب میشوند، مساجد، مدارس و البته کارخانههای تعطیل شده.
برخورد با استخراجکنندگان ارز دیجیتال
یک پای داستان استخراجکنندگان ارزهای دیجیتال به برخوردهای قضائی و پلیسی گره خورده است. برخورد با مزرعه استخراج ارز مجازی در کردستان، کشف دستگاههای قاچاق در لنجی در بوشهر، کشف دستگاههای ارز دیجیتال در اتوبوسی در زنجان، کشف انبار دستگاههای استخراج ارز دیجیتال در کرج، ۷۸ دستگاه استخراج بیتکوین که برق آن نیز به طور غیر مجاز از طریق ترانس فشار قوی تأمین میشد در خراسان شمالی کشف و ضبط شد. اینها مشتی از خروار اخبار متعددی است که این روزها در خصوص استخراج ارزهای مجازی و نحوه برخورد با آنها بر خروجی خبرگزاریها قرار گرفته است.
قاچاق سوخت با ارز دیجیتال
حالا در شرایطی که قاچاق سوخت شامل بنزین و گازوئیل از ایران به بحرانی جدی تبدیل شده است، وزیر نیرو از شکل تازه قاچاق سوخت خبر میدهد. بحران غمانگیز خروج فیزیکی سوخت از ایران هنوز راهحلی نیافته است که پای قاچاقچیانی بیرد پا به داستان باز شده است.
وزیر نیرو در این خصوص میگوید استخراج بیتکوین با برق یارانهای با قاچاق سوخت برابر است؛ چرا که برای هر واحد بیتکوین ۷۲ کیلووات ساعت انرژی مصرف میشود و این معادل قاچاق گازهای مصرف شده برای تولید انرژی است. همایون حائری، معاون برق و انرژی وزیر نیرو نیز در این خصوص گفته است: استخراج رمز ارزها از جمله استخراج بیتکوین با سوخت فسیلی یارانهای و با هزینه صنعت برق نوعی قاچاق انرژی الکتریکی است.
همایون حائری ادامه داد: هماکنون در کشور عدهای با بهرهگیری از سوخت فسیلی یارانهای و هزینههای یارانهای صنعت برق اقدام به استخراج رمز ارزها همچون بیتکوین میکنند که این کار اگر به صورت پنهانی و بدون پایش برق مصرفی هم باشد، میتواند مفهوم قاچاق انرژی را در اذهان القا کند.
قیمت دستگاههای ماینر در ایران
اگر قصد سفارش دستگاه ماینر را داشته باشید باید بین ۲۱ روز تا ۵۰ روز صبر کنید. هشتاد درصد مبلغ دستگاه باید به شرکت فروشنده پرداخت شود و پس از طی این دوره که دوره سفارش دستگاه از کشور مبدا و غالباً چین است صبر کنید تا دستگاه از راه برسد. هر چه مدت استخراج دستگاه یا "تراهش" بالاتر باشد، درآمد ایجادی بالاتر خواهد بود.
بیشتر بخوانید: ماینرهای بیتکوین فرصتند یا قاچاقچی؟
پرطرفدارترین دستگاهها در ایران
قیمت دستگاههای ماینر در ایران بین ۹ تا حدود ۲۶ میلیون تومان است. به عنوان مثال یک دستگاه ماینر با قیمت حدود ۹ میلیون تومان، ماهانه ۶۸ هزار تومان برق مصرف و درآمدی در حدود ۲ میلیون و ۲۴۹ هزار تومان ایجاد میکند.
در عین حال دستگاهی با نرخ ۲۵ میلیون تومان با مصرف ماهانه ۹۰ هزار تومان برق میتواند درآمدی در حدود ۲ میلیون و ۸۱۲ هزار تومان ایجاد کند. مصرف برق دستگاهی با قیمت ۱۵ میلیون تومان، ۶۸ هزار تومان و درآمد ایجادی از آن ۳ میلیون تومان است. سایر دستگاهها نیز وضعیتی در این رنج دارند، اما نکته اینجاست که تحویل دستگاه مستلزم پرداخت هزینهای بین ۲ تا ۵ میلیون تومان خواهد بود.
یک عمر دیر رسیدیم
حالا وزارت نیرو از تدوین برنامهای برای تعیین تعرفه برق مصرفی برای استخراجکنندگان ارز مجازی میگوید. بررسیهای بانک مرکزی در حال انجام است. طبق قانون کنونی این اقدام از منظر بانک مرکزی ممنوع اعلام شده است. وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز مسئولیت پیادهسازی ارز دیجیتال ایران را عهدهدار است. با این حال کشف دستگاههای استخراج ارز مجازی یا ماینر در جایجای ایران نشان میدهد حرکت بین قانون و بیقانونی از مدتها قبل آغاز شده و آنها که باید سودهای هنگفتی را در این دوره در جیب جای دادهاند.
منبع: خبرآنلاین
انتهای پیام/