به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، "قیمت بسیار پایین برق موجب هجوم سرمایهگذاران ارز مجازی به ایران شده" این جمله همایون حائری، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی نشان میدهد که علاوه بر افرادی در داخل کشور که به صورت غیرمجاز و بیضابطه اقدام به مصرف برق برای تولید ارز دیجیتال میکنند، افرادی از کشورهای دیگر نیز با استفاده از ارزان فروشی برق در ایران و یارانهای بودن آن، برای تولید ارز مجازی به ایران آمده اند.
به گفته معاون وزیر نیرو، برای هر بیتکوین ۷۲ هزار کیلووات ساعت برق مصرف میشود که به اندازه مصرف ۲۸ مشترک است.
به عبارتی اگر جلوی مصرف بی ضابطه برق توسط تولیدکنندگان ارز دیجیتال گرفته نشود، در زمان پیک تابستان بیش از ۲۵۰۰ مگاوات به مصرف برق کشور اضافه شده، که این حجم زیاد مصرف، میتواند نقاط مختلف کشور را به خاموشی بکشاند.
به همین منظور، شرکت مادرتخصصی توانیر با صدور ابلاغیهای، دستور قطع برق تولیدکنندگان ارز دیجیتال را صادر کرد.
بنابر دستور مدیرعامل شرکت مادرتخصصی توانیر، به شرکتهای برق منطقهای و توزیع نیروی برق سراسر کشور تکلیف شد که "با توجه به توسعه مراکز ارز دیجیتال که بدون ارائه مجوز، نبود تعرفه خاص و استانداردهای فنی لازم در مدار قرار گرفته اند و در پیک تابستان شرکتهای توزیع نیروی برق را با مشکل جدی مواجه مینمایند، مقتضی است با عنایت به قسمت اول بند "د" جزء ۱-۵۰-۴ آیین نامه تکمیلی تعرفههای برق مربوط به قطع موقت انشعاب «موضوع مصرف غیرمجاز برق» ترتیبی اتخاذ نمائید تا نسبت به شناسایی و جمع آوری موقت انشعابات مذکور تا تعیین تکلیف قانونی اقدام لازم مبذول و نتیجه اقدامات صورت گرفته را به معاونت هماهنگی توزیع توانیر منعکس نمایند. "
همایون حائری، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی، همچنین استخراج رمز ارزها از جمله استخراج بیت کوین با سوخت فسیلی یارانهای و با هزینه صنعت برق را نوعی قاچاق انرژی الکتریکی دانست و گفت: هم اکنون در کشور عدهای با بهره گیری از سوخت فسیلی یارانهای و هزینههای یارانهای صنعت برق اقدام به استخراج رمز رزها همچون بیت کوین میکنند که این کار اگر به صورت پنهانی و بدون پایش برق مصرفی هم باشد، میتواند مفهوم قاچاق انرژی را در اذهان القا کند.
وی ادامه داد: دولت در حال تدوین نرخ و ضوابط لازم برای فعالیت استخراج رمز ارزهاست و به زودی شرایط این کار برای استفاده از شبکه برق سراسری اعلام میشود.
استفاده از عبارت قاچاقچی برق یا قاچاق انرژی الکتریکی بیشتر بدین منظور به موضوع تولید ارز مجازی با برق یارانهای اطلاق شده است که برخی از تولیدکنندگان ارز مجازی با تعرفه برق خانگی اقدام به تولید میکنند، برخی با تعرفه برق صنعتی و حتی برخی با تعرفه برق کشاورزی، به این کار مشغولند.
به عبارتی، برقی که برای مصرف در صنعت یا کشاورزی با تعرفه ارزان در اختیار تولیدکننده صنعتی و یا کشاورز قرار میگیرند، به صورت غیرمجاز برای تولید ارز مجازی استفاده میشود. خبرهایی حکایت از این دارد که برخی حتی پا را فراتر گذاشته اند و در نقاطی، چون مساجد و مدارس که تعرفه برق رایگان دارند، اقدام به تولید ارزهای مجازی همچون بیت کوین میکنند که بررسی این مسئله، نیازمند ورود دستگاههای نظارتی به این تخلف است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/