به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، علی اسدی نماینده مردم شهربابک در مجلس شورای اسلامی در مراسم گرامیداشت شهدای هفتم تیر، ضمن تسلیت به مناسبت شهادت آیت الله بهشتی و همکارانشان و گرامیداشت هفته قوه قضاییه گفت: قوه قضاییه نزدیک به گذشت چهار دهه از انقلاب، با پشت سرگذاشتن فراز و فرودهایی به مرحلهای رسیده است که با استفاده از تجربههای قبلی میتواند راهگشا باشد و اعتماد مردم را جلب کند و تحقق این امر دور از دسترس نیست.
اسدی با بیان داشت: با عملکرد خوب قوه قضائیه، همه مردم به این پشتیبان اعتماد دارند که حق به حقدار میرسد و این باعث توسعه خواهد شد.
وی با بیان اینکه افرادی که جانشان را در این مسیر فدا کردند به جامعه آرمانی اسلامی میاندیشیدند که در این کشور امام زمان (عج)تحقق یابد، تاکید کرد: ما نیز هر مسئولیتی که بر عهده داریم باید در مسیری گام برداریم که رضایت مردم و خداوند ثمره آن باشد.
سعید قایینی فرماندار شهربابک در ادامه ضمن عرض تبریک به مناسبت هفته قوه قضاییه و تسلیت به مناسبت شهادت امام جعفر صادق (ع) گفت: در بیانات رهبری آمده است که "عزتمندی قوه قضاییه یعنی عزتمندی جامعه اسلامی" و اگر قضات ما ویژگی مورد نظر را نداشته باشند جامعه دچار مشکل میشود.
وی با بیان اینکه مردم زمانی به قوه قضاییه مراجعه میکنند که از همه جا ناامید شده و حق خود را میخواهند، بیان داشت: قاطعیت قوه قضاییه در کنار رافت اسلامی میتواند پایه گذاری عدالت گسترده در جمهوری اسلامی ایران شود.
وی یادآور شد: در مدت حضورم در شهربابک شاهد عملکرد خوب رئیس دادگستری، دادستان و مجموعه قوه قضاییه شهربابک بوده ام.
فرماندار شهربابک با بیان اینکه دشمن ما دشمن مشترک است که ضعف ما را در همه ابعاد می خواهد، اظهار داشت: ما با اتحاد و همدلی به موفقیت میرسیم و سربلندی و موفقیت ما باعث عصبانیت دشمن میشود که برای نمونه میتوان سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط سپاه پاسداران یاد کرد.
ایمان شهسواری دادستان شهربابک نیز در ادامه این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطرهی شهدای هفتم تیر بیان داشت: قوه قضائیه شامل پنج نهاد دادگاه، دادگستری، اداره زندان، پزشکی قانونی، اداره ثبت میشود و شورای حل اختلاف نیز زیر مجموعه قوه قضاییه فعال است.
وی با بیان اینکه در زمان ریاست آیت الله شاهرودی بحث توسعه قضایی مطرح شد و در زمان ریاست آیت الله لاریجانی ادامه پیدا کرد، افزود: در زمان حاضر با توجه به بیانیه مقام معظم رهبری در خصوص گام دوم انقلاب و با انتصاب آیت الله رئیسی بحث تحول در قوه قضاییه که شروع شده بود به شکل جدی پیگیری خواهد شد.
شهسواری از دادگستری در مفهوم خاص آن به دو وظیفه قضایی و حاکمیتی یاد و اظهار داشت: قوه قضائیه به عنوان یکی از سه رکن حاکمیت هر کشوری از جمله ایران میباشد و آنچه که در ابتدا با آن مواجهه میشویم وظیفه حاکمیتی و در کنار آن وظیفه قضایی است.
وی با بیان اینکه بخش حاکمیتی قوه قضاییه فرازهایی بالاتر از قضاوت بین دو طرف و صدور رای را پیش بینی کرده است، گفت: بند اول از وظایف قوه قضائیه رسیدگی و صدور حکم در مورد تظلمات و حل و فصل دعاوی است، اما بند دوم آن احیای حقوق عامه و گسترش عدل و آزادیهای مشروع است و ما به عنوان قوه قضاییه بحث آزادی مردم در حدود شرع و قانون را باید حمایت کنیم.
دادستان شهربابک با اشاره به اینکه بند سوم از وظایف قوه قضاییه نظارت بر حسن اجرای قوانین است و سازمان بازرسی کشور برای اجرای این بند تشکیل شده است، تصریح کرد: ادارات شهرستان در سال ۹۷ شاهد حضور بارزسان سازمان بازرسی کل کشور بوده اند و در سال ۹۸ نیز این بازرسی به نمایندگی از قوه قضائیه اجرا خواهد شد.
وی بند چهارم از وظایف قوه قضاییه را کشف جرم و تعقیب و تعزیر مجرمان در حدود جزایی اسلامی خواند و اظهارکرد: بند پنجم اقدام برای پیشگیری از وقوع جرم است.
شهسواری با تاکید بر اینکه وظیفهای داریم از وقوع جرم و بازگشت به زندان جلوگیری کنیم، یادآور شد: ادارات شهرستان در اجرای این وظیفهی ما یعنی جلوگیری از وقوع جرم نقش بسیار مهمی دارند.
وی گفت: زمانی که من به عنوان دادستان شهربابک منصوب شدم، با افزایش آمار زندانیان شهربابک مواجهه بودیم که این برای شهربابک با این پیشینه تاریخی و فرهنگی اصلا وجهه مناسبی نداشت.
دادستان شهربابک از عفو مقام معظم رهبری در ۲۲ بهمن ماه سال گذشته یاد کرد و بیان داشت: در این راستا ۶۱ درصد از زندانیان شهربابک مشمول عفو شدند و ما نیز در زمینه عفو و مرخصی در سطح استان کرمان رتبهی اول را کسب کردیم.
وی ضمن تشکر از مجموعه عوامل زندان شهربابک که توانستند آمار بازگشت به زندان را از ۳۶ درصد به ۱۸ درصد کاهش دهند، افزود: ما مسئولان برای خدمت به مردم انتخاب شده ایم و برای پیشرفت باید بین مسئولان همه ادارات اتحاد و تعامل وجود داشته باشد، و در غیر این صورت خدمت رسانی لازم به شهرستان ارائه نمیشود.
شهسواری اولویتهای کاری در سال ۹۸ را کاهش آسیبهای اجتماعی از جمله طلاق، زندان، بیکاری و مسایل خانوادگی خواند و اظهار داشت: لازمه تحقق این امر همکاری بین دادگستری، قوه مقننه و سایر ادارات است.
وی جذب سرمایه گذار و اشتغالزایی را با همکاری نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی ضروری دانست و تصریح کرد: با همکاری شورای شهر بحث مشکلات مسکن و زمین و ساماندهی آن را پیگیری میکنیم.
شهسواری از افتتاح دو دفتر الکترونیکی قضائی خبر داد و یادآور شد: در راستای توسعه و تحول قضایی و حذف حضور مردم در دادگستری این دو دفتر الکترونیکی قضایی ایجاد شده است که در مرحلهی اول دعاوی حقوقی را پذیرش و سعی داریم شکایات را نیز به آن محول کنیم و انشاءالله در سایر زمینهها این خدمات صورت گیرد.
انتهای پیام/ی