به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم؛نشست بررسی آینده نگرانه تبلیغ دین در ایران اسلامی شامگاه شنبه به مناسبت سالگرد تأسیس سازمان تبلیغات اسلامی با حضور تعدادی از اساتید حوزه و دانشگاه و فعالان عرصه تبلیغ در اداره کل تبلیغات اسلامی قم برگزار شد.
یکی از فعالان عرصه تبلیغ دینی در این جلسه گفت: متأسفانه برخی مسئولان حوزه در ایجاد فرایند تبلیغ جریان ساز و گفتمان محور تلاش لازم را ندارند.
حجتالاسلام جنتی با بیان اینکه حوزه باید مراقب باشد که از جریانهای مردمی عقب نیفتد،ادامه داد: اگر سازمانهای تبلیغی وابسته به حوزه میخواهد در گسترش و توسعه گزینههای تبلیغی موفق باشد باید از نگاه سازمانی به مدیریت شبکهای مبتنی بر جریان مردمی ارتقا یابد.
یکی دیگر از فعالان عرصه تبلیغ حوزه علمیه پیشنهاد راهاندازی اداره حرکت بهنگام در حوزه را مطرح کرد وافزود: مقام معظم رهبری بارها از متولیان حوزوی خواستهاند که با حرکات بهنگام نیازها و مشکلات جامعه را رصد کنند.
حجتالاسلام علی شعبانزاده با بیان اینکه حوزه در قبال سه نسل گذشته، حال و آینده ایران اسلامی پاسخگوست،عنوان کرد: ویژگی ممتاز نسل آینده پرسشگری و مطالبه از تجربیات و اندوختههای نسل با تجربه بعد از انقلاب اسلامی است.
دبیر تشکل یکی از گروههای تبلیغی حوزه خواستار نیازسنجی و رفع مشکلات مراکز تبلیغی شد و افزود: لازم است برای تسریع در حمایت و هدایت گروههای تبلیغی مدیران میانی سازمانهای تبلیغی حوزه بر اساس نیازها و استفهامهای مخاطبان با یکدیگر تعامل و تفاهم کنند.
در این نشست، معاون فارغ التحصیلان موسسه تبلیغی امیر بیان نیز با تأکید بر اینکه آینده تبلیغ دینی در دستان جریانهای مردمی خواهد بود،بیان کرد: انقلاب ایران تنها انقلابی است که پیشینه و زمینه نظامی و سیاسی ندارد و امام راحل تنها با جریان و حرکتهای مردمی آن را به ثمر نشاند و گسترش دادند.
علی کلاته با تأکید بر اینکه گروههای جهادی و تبلیغی در حضور بهنگام و رفع مشکلات مردم در جریان سیل اخیر پیشتاز بودند، تصریح کرد: مدیریت حوزه و بسیاری از مسئولان ارزش و هوشیاری این گروهها را در جریان سیل به خوبی دریافتند.
یکی دیگر از فعالان عرصه تبلیغ چند رسانهای از ایجاد شکاف مفاهیم میان نسلهای مختلف انقلاب گلایه کرد و گفت: از سال ۲۰۰۰ میلادی تا کنون بشر ۴ دوره تکنولوژی را سپری کرده است و الآن شخصیتها مجازی و کم دسترس شدهاند.
حجتالاسلام مجتبی نجفی با اشاره به اینکه گروههای تبلیغی حوزه نباید از پیشرفتههای مداوم دنیای امروز عقب بماند،بیان کرد: متأسفانه در نسل امروز معنویتهای غیرالزام آور در حال شکلگیری است و اینها دین بدون اجرای احکام شرعی را دوست دارند.
در ادامه این نشست تخصصی، یکی دیگر از مبلغان دینی با بیان اینکه امام و مقام معظم رهبری دیدهبان انقلاب اسلامی بودهاند، تصریح کرد: متأسفانه میان برخی دلسوزان نظام و دیدهبانان انقلاب فاصله افتاده است.
حجتالاسلام محمدتقی وکیلی پور بر لزوم همراهی با منویات مقام معظم رهبری تأکید کرد و گفت: مدیریت حوزه با حمایت مبلغان حوزوی انگیزه و روحیه طلاب مبلغ را افزایش دهند.
در این نشست معاون فرهنگی و تبلیغی حوزههای علمیه خواهران نیز با اشاره به اینکه باید جایگاه و اهمیت فعالیت مبلغههای حوزوی را دریافت، عنوان کرد: وقتی در پاشنه آشیل امروز جامعه خانواده، سبک زندگی و مسائلی مانند حجاب است باید به جایگاه زنان مبلغ بیش از همیشه اهمیت داد.
معصومه ظهیری با تأکید بر اینکه باید ذهنیت نادرستی که مبلغان را افراد فاصله گرفته علم و تحصیل میداند از حوزه حذف شود، افزود: از زمان رسول گرامی اسلام تا امام راحل و بسیاری از زعمای حوزه هرگونه حرکات اجتماعی و انقلابی اتفاق افتاده رویه و بدنه تبلیغی داشته است.
وی در ادامه از ترویج این ادبیات که دوره منبر و محراب تمام شده است گلایه کرد و گفت: منبر و محراب سنگر اسلام است و نباید برخی خودیها به بهانه روزآمدی و توجه به فضای جدید تبلیغی، سنگرهای اسلام را خراب کنند.
انتهای پیام/ح