دولت چین خواستار اجرای کامل برجام از سوی همه طرف‌های این توافق و توجه به خواسته‌های قانونی ایران شد.

چین: طرفهای دیگر برجام باید به خواسته‌های قانونی ایران توجه داشته باشندبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از South China Morning Post، «لو کانگ» سخنگوی وزارت خارجه چین با اشاره به پایبندی ایران به اجرای برجام تأکید کرد طرف‌های دیگر این توافق هم باید تعهدات خود را اجرا کنند و خواسته‌ای قانونی تهران  توجه داشته باشند.

سخنگوی وزارت خارجه چین در این باره افزود: «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ۱۵ گزارش متوالی بر پایبندی ایران به تعهدات خود در قبال برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) تأکید کرده است. همه طرف‌های دیگر (برجام) باید به خواسته‌های قانونی ایران توجه کنند و از طریق اقدام‌های اطمینان‌بخش تعادل در اجرای حقوق و تعهدات ذیل برجام را حفظ کنند».

وی با تأکید بر اجرای کامل و موثر برجام از سوی همه طرف‌های این توافق افزود: «ما همچنین امیدواریم که ایران به سادگی از این توافق خارج نشود».

لوکانگ در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات تحریک‌آمیز آمریکا در منطقه خلیج‌ فارس و سرنگونی پهپاد جاسوسی این کشور در حریم هوایی ایران پرداخت و افزود: «پکن بارها از همه طرف‌ها خواسته است تا خویشتنداری خود را حفظ کنند و از هر گونه اقدامی که منجر به تنش بیشتر می‌شود، خودداری کنند تا وضعیت کنونی پیچیده‌تر نشود».

آمریکا ۱۸ اردیبهشت سال گذشته به صورت یکجانبه و بدون دلیل خاصی از برجام که مورد تأیید جامعه جهانی و شورای امنیت سازمان ملل بود خارج شد و با بازگرداندن همه تحریم‌هایی که ذیل توافق هسته‌ای تعلیق شده بودند، آشکارا اعلام کرد کارزار فشار  تحریم حداکثری علیه ایران را به راه خواهد انداخت تا صادرات نفت تهران را به صفر برساند و آن را مجبور کند بار دیگر به میز مذاکره بیاد تا «توافق بهتری» برای آمریکا رقم بخورد.

یک سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران و همچنین ژست‌های عوام‌فریبانه مقامات این کشور مبنی بر آمادگی برای گفت‌وگو با ایران همزمان با فشارهای تحریمی و همچنین بدعهدی طرف‌های دیگر برجام به ویژه کشورهای اروپایی، سرانجام حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان ۱۸ اردیبهشت سال جاری در پاسخ به این گونه اقدامات، از توقف فروش مازاد اورانیوم غنی شده و آب سنگین خبر داد.

بر این اساس، ایران محدودیت‌های مربوط به ذخیره‌سازی آب سنگین و اورانیوم غنی‌شده را رعایت نخواهد کرد. در عین حال، ایران تهدید کرده است که در مرحله بعد (پس از اتمام مهلت ۶۰ روزه به اروپا برای اجرای تعهدات بانکی و نفتی خود)، توقف بخش‌های دیگری از توافق هسته‌ای را در دستور کار قرار خواهد داد.

در آستانه پایان مهلت ۶۰ روزه ایران، اتحادیه اروپا پنج‌شنبه گذشته اعلام کرد روز ۲۸ ژوئن (۷ تیر) مقامات ارشد ایران، فرانسه، آلمان، انگلیس، چین، و روسیه برای بررسی راه‌های حفظ برجام در شهر وین، پایتخت اتریش تشکیل جلسه خواهند داد.

طرف‌های اروپایی برجام پس از خروج یکجانبه آمریکا از ا ین توافق مدعی شدند بهره‌مندی ایران از مزایای اقتصادی برجام را تضمین می‌کنند اما وزرای خارجه انگلیس، فرانسه و آلمان سرانجام با صدور بیانیه مشترکی در بهمن ماه گذشته رسما ثبت یک کانال مالی ویژه برای تجارت با ایران را اعلام کردند. بنابر ادعای آن‌ها هدف بلندمدت اینستکس (INSTEX) گشایش کانال‌های اقتصادی برای کشور‌های ثالثی است که تمایل به تجارت با ایران را دارند و سه کشور اروپایی همچنان تلاش می‌کنند که به چنین هدفی دست یابند. اما بنا بر گزارش مقامات کشورمان، با گذشت چند ماه از ثبت این سازوکار مالی، هیچ اقدام موثر و عملی در زمینه روابط تجاری ایران و اروپا صورت نگرفته است.

انتهای پیام/

برچسب ها: برجام ، چین ، تحریم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۴ ۰۲ تير ۱۳۹۸
کي انشالله؟
آخرین اخبار