به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، هر دو کشور چین و آمریکا با داشتن قدرتی برتر در حوزههای مختلف فناوری به ویژه در زمینه تولید ابر رایانهها همکاری و در عین حال رقابت شدیدی با یکدیگر داشتند ولی محدویتهای ایجاد شده از سوی آمریکا سبب شده است، شرکتهای چینی و آمریکایی فعال در این زمینه به نوعی بنبیت برسند.
بیشتر بخوانید: بررسی کامل دلایل و تأثیرات تحریم هوآوی از طرف آمریکا/ برندگان و بازندگان اصلی کدامند؟
ابر رایانهها با داشتن تواناییهای خاص و ویژه در هر ثانیه و حتی کسری از ثانیه قدرت انجام میلیاردها محاسبه و فرایند رایانهای را دارند و از همین رو دستیابی به ابر رایانههایی قدرتمند تا حدی زیادی نشانه برتری سطح فناوری و علمی یک کشور محسوب میشود. چین و ایالات متحده آمریکا همواره برای دستیابی به قدرتمندتریم ابر رایانه جهان با هم رقابت میکنند.
طبق قانون جدیدی که دونالد ترامپ رییس جمهور ایالات متحده آمریکا برای اجرا به دستگاههای مربوطه ابلاغ کرده است، ۵ تن از مهندسان چینی فعال در بخش ابر رایانهها در آمریکا از محل کار خود اخراج و توسعه دهندگان چینی ابر رایانه مورد تحریم قرار میگیرند. ترامپ علت این گونه اعمال را جاسوسی و سرقت اطلاعاتی ۵ مهندس چینی برای کشورشان عنوان شده است. شرکتها و شهروندان چین پیش از این نیز بارها از سوی رییس جمهور و دستگاههای اطلاعاتی آمریکا به جاسوسی و اختلال در امنیت ملی متهم شدهاند.
یکی از مهمترین کاربردهای ابر رایانهها در مواجه کشورهای در تنش با یکدیگر استفاده از این دستگاهها در بخش نظامی و توسعه سلاحهای هستهای، رمز نگاری و دفاع موشکی است. بعد از قطع ارتباط گسترده بسیاری از شرکتهای آمریکایی مانند گوگل، اینتل، انویدیا و ... شرکتهای فناوری چینی با وجود محدودیتهای بسیار با اتکاء به توانایی مهندسان خود و سرمایههای عطیم موجود در این کشور در تلاش هستند تا خلاءهای به وجود آمده در عدم ارتباط با شرکاء آمریکایی خود را جبران کنند.
انتهای پیام/