علیقلی ایمانی نایب رئیس بنیاد توانمند سازی گندمکاران در گفت وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی گندم اظهار کرد: براساس آخرین آمار ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان خریداری شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۲ درصد رشد داشته است.
وی از پرداخت ۸۰ درصد مطالبات گندمکاران خبر داد و گفت: امسال دولت در نظر دارد که روند کنونی پرداخت همچنان ادامه یابد به طوریکه ۵ تا ۶ روز پس از ثبت میزان خرید در سامانه بازرگانی دولتی، مطالبات بدون وقفه پرداخت میشود، در حالیکه سالهای گذشته ۵۰ درصد مطالبات در ابتدا و مابقی با وقفه پرداخت میشد.
ایمانی با اشاره به اینکه امسال پیش بینی تولید ۱۴ تا ۱۴.۵ میلیون تن گندم محقق میشود، بیان کرد: در حال حاضر برخی دلالان با وعده افزایش قیمت گندم کشاورزان را وسوسه کرده اند تا گندم تولیدی خود را در انبارها نگه دارند که با این وجود پیش بینی خرید ۱۱ تا ۱۱.۵ میلیون تن گندم از کشاورزان محقق نخواهد شد.
بیشتر بخوانید: هشدار نسبت به قاچاق گندم از مرزهای کشور/ نرخ خرید تضمینی هر کیلو گندم ۱۷۰۰ تومان
نایب رئیس بنیاد توانمند سازی گندمکاران ادامه داد: اگر قرار باشد، نرخ گندم در ماههای آتی افزایش یابد، کشاورزانی که گندم خود را به سامانه دولت تحویل میدهند، مشمول این افزایش قیمت میشوند، در حالیکه با خرید گندم توسط دلالان دیگر این افزایش قیمت شامل حالشان نمیشود.
وی با اشاره به اینکه بحث خروج غیر قانونی گندم از مرزهای کشور منتفی است، بیان کرد: برخی کشاورزان به امید افزایش قیمت، گندم تولیدی را در انبارها احتکار میکنند، اما به سبب شرایط سخت گیرانه حمل و نقل تا کنون گزارشی مبنی بر قاچاق گندم از مرزهای کشور نداشتیم.
به گفته ایمانی، با وجود آنکه پلیس راهبر از حمل و نقل ماشینهای گندم فاقد شناسنامه جلوگیری میکند، بنابراین امکان جابه جایی گندم از یک استان به استان دیگر وجود ندارد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه برخی کشاورزان گندم را به عنوان نهاده دامی در واحدهای دامداری و مرغداری استفاده میکنند، بیان کرد: در حال حاضر برخی کشاورزان که دامدار هستند، به جای تحویل گندم به مراکز دولتی، آن را به عنوان خوراک دام و طیور مصرف میکنند.
وی در پایان گفت: با توجه به آنکه هر کیلو ذرت دامی باید با نرخ ۱۶۰۰ تا ۱۷۰۰ تومان از بازار خریداری شود، از این رو برخی کشاورزان سبوس گندم را پس از تبدیل به آرد به عنوان خوراک دام و طیور مصرف میکنند و آرد آن را در بازار آزاد به فروش میرسانند که همین امر موجب شده تا مشکلاتی در سیستم خرید پیش بیاید که امیدواریم هر چه سریعتر مرتفع شود.
انتهای پیام/