به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، استان کرمان در سال جاری شاهد تحول عظیمی در حوزه کشاورزی است، هر چند در سال گذشته کرمان شاهد افت بی سابقه تولید محصولات مختلف بود، اما به یکباره در سال جاری با افزایش ۹۰ درصدی بارندگیها امید در دل مردم زنده شده است و در این میان مهمترین بخش کشاورزی کرمان که اتفاقا ارزآورترین حوزه اقتصادی استان نیز محسوب میشود بیش از حوزههای دیگر روند صعودی را طی میکند.
سال گذشته تولید پسته در کرمان که سالی ۱.۷ میلیارد دلار عاید کشور میکند در کرمان ۹۰ درصد کاهش یافت و بازارهای آرزاور پسته از چنگ صادر کنندگان استان کرمان خارج شد، اما در سال جاری آمارها نشان میدهد وضعیت به صورت فزایندهای بهبود یافته است و تولید پسته در استان کرمان حداقل ۱۰ برابر سال گذشته خواهد شد.
در سال جاری آمارها نشان میدهد وضعیت به صورت فزایندهای بهبود یافته و تولید پسته در استان کرمان حداقل ۱۰ برابر سال گذشته خواهد شد.
در ایران ۴۰۰ هزار هکتار باغ پسته وجود دارد که ۳۰۰ هزار هکتار که شامل ۹۰ درصد باغهای میشود در استان کرمان قرار گرفته است.
رفسنجان با تولید ۸۰ درصد پسته استان کرمان رتبه نخست تولید استان کرمان را دارد و پیش بینی میشود به صورت متوسط در سال جاری ۱.۲ میلیارد دلار تا ۱.۷ میلیارد دلار ارز از طریق فروش پسته ایران عاید کشور خواهد شد که رفسنجان نقش تعیین کنندهای در این زمینه دارد.
حالا به سادگی میتوان هدف گذاری تولید حداقل ۱۴۰ هزار تن انواع ارقام پسته را در دسترس دانست.
نکته جالب توجه اینکه پسته ایران هیچ زمان قابل تحریم نبوده است، چون کشش بازار بین المللی نسبت به پسته ایران همیشه بالا بوده است و بسیاری از تاجران جهان از هم اکنون در حال مذاکره برای خرید پسته سال جاری ایران هستند.
رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران و یکی از تولید کنندگان عمده پسته استان کرمان گفت: تحریم هیچ گاه در تاریخ ایران بعد از انقلاب نتوانسته جلوی صادرات پسته استان کرمان را بگیرد، چون اصولاً پسته استان کرمان دارای قابلیتهای خاصی است که آن را متمایز از محصولات تولیدی مشابه در مناطق دیگر دنیا میکند.
محسن جلال پور افزود: طعم، میزان چربی، و کیفیت بالای پسته کرمان موجب شده است مشتریهای بالقوهای در بازار جهانی داشته باشد.
وی افزود: پسته محصولی صادراتی است که در شرایط کنونی اقتصادی ایران میتواند نقش بسیار تأثیرگذاری در ارزآوری داشته باشد به همین دلیل حمایت از کشاورزان اهمیت بالایی دارد.
این در حالی است که مدیرجهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان گفت: در سال جاری وضعیت تولید پسته در رفسنجان شاهد افزایش قابل توجه است و امیدواریم بتوانیم تولیدی بیش از ۱۰ برابر نسبت به سال گذشته داشته باشیم.
حسین رضایی افزود: حدود ۳۰ هزار تن محصول پسته سال جاری در رفسنجان خواهد بود که به صورت سنتی بخش اعظم این تولیدات صادر میشود و کشورهای اروپایی آسیای دور، کشورهای عربی، آسیای میانه و به خصوص چین مقصد پسته رفسنجان خواهد بود.
وی در خصوص از دست رفتن بازار پسته ایران طی افت تولید سال گذشته گفت: پسته ایران با استفاده از پستههای انبار شده توانست تا حدودی بازار سال گذشته را تأمین کند ضمن اینکه مرغوبیت پسته ایران به خصوص رفسنجان در سطحی است که به سادگی جای خود را در بازار باز میکند.
رضایی افزود: در سال جاری حدود ۶۵ میلیمتر بارندگی در شهرستان رفسنجان روی داد و شرایط تولید هم اکنون بسیار مطلوب است.
مدیرجهاد کشاورزی رفسنجان بیان کرد: پیش بینی ما برای سال آینده نیز بسیار مطلوب است و تصور بر این است که میزان تولید افزایش بیشتری خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه مخاطرات دمایی سپری شده است و در اواخر تابستان شاهد برداشت محصول و صادرات گسترده به بازار خواهیم بود.
وی در خصوص آفتهای پسته نیز گفت: در سال جاری در زمینه آفتها نیز مشکلی نداشتیم و شرایط تولید مساعد بود.
در سال جاری میزان تولید پسته در همه شهرستانهای کرمان بهبود یافته است و آفت نیز نتوانسته بر میزان تولید بکاهد
رضایی ادامه داد: آفت پسیل پسته به خوبی کنترل شده است و جوانه زنی درختان برای سال آینده نیز بسیار عالی است.
وی گفت: در شرایط کنونی مهمترین اقدامی که کشاورزان میتوانند انجام دهند تغدیه مناسب درختان است و اگر روند تولید و اقدامات پیش تولید به خوبی انجام شود پیش بینی میکنیم در سال آینده میزان تولید دو برابر سال جاری خواهد بود.
مدیر کل جهاد کشاورزی استان کرمان اظهارداشت: در سال جاری میزان تولید پسته در همه شهرستانهای کرمان بهبود یافته است و آفت نیز نتوانسته بر میزان تولید بکاهد.
عباس سعیدی افزود: ملخهای صحرایی هیچ راهی به باغهای پسته نداشتهاند و هیچ گزارشی در این خصوص نداشتهایم، خوشبختانه تغییرات اقلیمی نیز در شهرستانهای تولید کنندگان پسته از جمله رفسنجان، انار، زرند، کرمان، سیرجان، شهربابک، راور گزارش نشده است.
وی با اشاره به وجود یک چهارم باغهای کشور در کرمان تصریح کرد: سال گذشته افت تولید در اکثر محصولات داشتیم، اما در سال جاری در کنار پسته وضعیت خرما، گردو نیز مطلوب است، کرمان رتبه نخست سطح زیر کشت، خرما، پسته و گردو را دارد و همه این محصولات صادراتی هستند و وضعیت مطلوبی داریم.
وی گفت: سال گذشته فقط در زمینه پسته شاهد کاهش ۹۰ درصدی تولید بودیم که خوشبختانه این روزها این مشکل رفع شده است.
وی گفت: در خصوص تولید سایر محصولات کشاورزی نیز وضعیت مشابهی داشتهایم و تاکید میکنم آفت ملخ به تولید هیچیک از محصولات صدمه نزده است.
کرمان در سال جاری شاهد تحولی قابل توجه در زمینه تولید انواع محصولات کشاورزی است که صادرات این محصولات میتواند اقتصاد استان را متحول کند.
انتهای پیام/ی
منبع : مهر