به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان ، سیلاب فروردین که آمد طغیان رودخانه کشکان تلخترین حادثه را برای اهالی روستاهای حاشیه کشکان و چممهر، عروس روستاهای لرستان رقم زد و این روستا در زیر گلولای مدفون شد.
سیلاب خشمگین مردم را محاصره کرد و چه پدران و مادرانی که بدون هیچ وسیلهای و با پای پیاده به کوهها پناه بردند و عدهای که راه فرار نداشتند در پشتبامها گرفتار شدند تا بالگرد هلالاحمر درهشهر نجاتگر آنها شود.
چممهر سیلزده، اما بهدست نیروهای امدادی بهویژه طلاب و گروههای جهادی از استانهای مختلف لایروبی شد، مردم در چادرهای هلالاحمر در سه کمپ اسکان داده شدند و پساسیل سپری شد، اما بعد از گذشت ۷۵ روز از سیلاب ویرانگر ۱۲ فروردین مردم چممهر که در چادرهای هلال احمر اسکان داده شدهاند در گرمای ۴۰ درجهای شرایط سختی را تجربه و تحمل میکنند.
تخریب پل ارتباطی این روستا و نبود راه دسترسی آسان سببشده مردم برای رفتوآمد و پیگیری مشکلات خود از رودخانهای عبور کنند که چندماه پیش سیل را روانه خانههای آنها کردهبود.
پل ارتباطی روستای ۱۳۰۰ نفری چممهر بعد از گذشت بیش از دو ماه از سیلاب ویرانگر وصل نشده و مردم برای رفتوآمد مجبورند یا به رودخانه بزنند یا ۳۰ کیلومتر راه خاکی و ناهموار میدان بزرگ را برای آمدن به پلدختر طی کنند که این کار خطرات جانی فراوانی را برای آنان بهدنبال دارد.
کلانتری یکی از اهالی چممهر گفت: خواسته مردم چممهر مسکن، سرپناه و وصل پل ارتباطی این روستاست اگر راه ارتباطی وصل شود مردم از بنبست خارج شده و بخشی از مشکلاتشان را خودشان برطرف میکنند.
احمدیتبار یکی دیگر از اهالی چممهر عنوان کرد: مردم بعد از گذشت ۷۵ روز از سیلاب ویرانگر در زیر چادر زندگی میکنند و وضعیت بلاتکیلفی در روستا وجود دارد. تکلیف جابهجایی روستا مشخص نشده و مردم نمیدانند باید چکار کنند؟
خانم بزرگی یکی دیگر از اهالی چممهر بیان کرد: بعد از گذشت حدود ۷۵ روز از سیلاب ویرانگر روستا بهطور کامل پاکسازی و شستوشو نشده و همین موضوع سبب بیمارهای پوستی مختلفی بین اهالی بهویژه بانوان و کودکان شدهاست.
وی با اشاره به اینکه برق این روستا در اوج گرما قطع و وصل میشود افزود: تکلیف جابهجایی روستا مشخص نیست که همین وضع بلاتکلیفی سبب مهاجرت مردم به روستاها و شهرهای اطراف از جمله درهشهر، پلدختر، خرمآباد و ماژین شدهاست.
این سیلزده تصریح کرد: روستای چممهر قطب اقتصادی منطقه بوده، ولی در حال حاضر چیزی جز ویرانگری، آوراگی و بیسرپناهی برای اهالی این روستا باقی نمانده و مردم این روستا که شغل اکثرشان کشاورزی بوده علاوه بر کاشانه خود منبع درآمد خود را هم از دست داده و بیکار شدهاند.
بزرگی با بیان اینکه کمپ مرکزی چممهر توسط مردم جمعآوری شده و مردم چادرها را در حیاط منازل خود برپا کردند گفت: منازلی که تخریب نشدند بهسبب اینکه نزدیک یک روز زیر سیلاب بودند غیرقابل اطمینان هستند و بهدلیل بوی تعفن امکان زندگی در آنها وجود ندارد.
وی بیان کرد: بهسبب نبود راه ارتباطی نزدیک و آسان، مردم و نیروهای جهادی برای رسیدن به روستا خود را به کشکان میزنند که همین موضوع سبب شد یک جهادگر که به فنون شنا آشنایی نداشت در آب غرق شود و مردم او را از مرگ حتمی نجات دادند.
احمدی یکی دیگر از اهالی چممهر عنوان کرد: بهسبب نبود راه ارتباطی آسان هرکسی مریض شود باید با هزار دردسر او را به بیمارستان برسانند، هفته گذشته یک کودک چممهری تب کردهبود که با خودروی نیروهای جهادی او را به روستای میدان بزرگ رساندند و اورژانس او را برای درمان به بیمارستان رساند.
وی افزود: خواسته مردم روستای چممهر وصل پل ارتباطی و تعیینتکلیف جابهجایی روستاست که از مسئولان انتطار داریم هر چه سریعتر به این موضوعات رسیدگی کنند.
علی سیف سرپرست فرمانداری پلدختر اظهار داشت: بر اساس بازدیدی که استاندار لرستان از پل ارتباطی روستای چممهر داشت پیمانکار قول داده بهزودی برای عبور مردم بازگشایی میشود.
وی در مورد جابهجایی روستا افزود: زمین برای جابهجایی روستای چممهر بالا تعیین شده و ستاد معین اصفهان کمکهای بلاعوض را به حساب مردم واریز کرده که کار ساختوساز را شروع کنند، ولی در روستای چممهر پایین بهعلت اینکه قیمتهای بالایی روی زمینهایی که انتخاب شدند گذاشتهاند فعلاً شروع نشدهاست.
مرتضی کاییدیفرد بخشدار مرکزی پلدخترگفت: طبق صحبتهایی که با مردم چممهر صورت گرفته متقاعد شدند که کسانی که در حریم رودخانه هستند به قسمت بالاتر در غرب روستا منتقل شوند.
وی افزود: بنیاد مسکن در حال بررسی و کارشناسی زمینهای روستاست در صورت تأیید کارشناسان با صاحب زمینها قرارداد خرید بسته خواهد شد و مردم ساختوساز را شروع خواهند کرد.
بخشدار مرکزی پلدختر عنوان کرد: پل ارتباطی روستای چممهر توسط راهداری در حال ساخت است، حدود ۹۰ درصد پل ساخته شده، همچنین در روز گذشته اسکلت فلزی پل نصب شده و در روزهای آینده به بهرهبرداری میرسد.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/ ر