به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،سیدمهران وحدتی مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه با اشاره به آخرین وضعیت دشتهای کرمانشاه از نظر فرونشست زمین گفت: تاکنون فرو نشست جدی در سطح دشتهای استان نداشته ایم.
وی با بیان اینکه فرونشست زمین همراه با لولهزایی در آبخوانها رخ میدهد، افزود: لولهزایی قابل توجه و معنادار تاکنون فقط به صورت جزیی در چاههای مشاهدهای در محدوده آبخوانهای دشت مطالعاتی روانسر سنجابی به میزان کمی مشاهده شده که در صورت تدام میتواند این محدوده را با مشکلاتی مواجه کند.
مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه افزود: همچنین در محدوده دشت حسن آباد شیان نیز امکان بروز مشکل وجود دارد.
وحدتی اجرای طرح احیا و تعادل بخشی دشتها را مهمترین راهکار برای مقابله با ایجاد فرونشست زمین در دشتهای در معرض خطر استان دانست و تاکید کرد: از آنجایی که عامل اصلی فرونشست زمین افت مشهود سطح آبهای زیرزمینی است، اجرای این طرح میتواند به حفظ سطح آبهای زیرزمینی و جلوگیری از فرونشست دشتها کمک کند.
وی عنوان کرد: در قالب این طرح از طریق انسداد چاههای غیرمجاز، کنترل بهرهبرداری چاههای مجاز، تقویت سفرههای زیرزمینی با تغذیه مصنوعی و... در نهایت تعادل بین تغذیه و تخلیه سفرههای آب زیرزمینی صورت میگیرد و از تخلیه شدید این سفرهها و فرونشست جلوگیری خواهد شد.
مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه اشارهای هم به پیامدهای متعدد ایجاد فرونشست زمین داشت و یادآور شد: یکی از مهمترین این پیامدها تغییر تخلل موثر سفرههای آب زیرزمینی و نبود امکان تغذیه مجدد آنها از طریق روانابهای حاصل از بارندگی است.
وحدتی ادامه داد: به علاوه در صورتی که فرونشست همراه با شکستگی باشد میتواند به ابنیه و تاسیسات سطح زمین آسیب وارد کند.
وی اظهار کرد: فرونشست پیامدهای دیگری از جمله لولهزایی چاهها، تغییر کمی و کیفی منابع آب زیرزمینی، بایر شدن اراضی حاصلخیز کشاورزی و در نهایت کاهش تولیدات کشاورزی را به همراه دارد .
انتهای پیام/د