احمد علیرضابیگی، نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون امور داخلی و شوراها مجلس در گفتوگو با خبرنگار حوزه فنآوریگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،با اشاره به تاثیر فعالیت شرکتهای دانش بنیان در شرایط عبور از تحریمها، گفت: این شرکتها با توجه به ارزش افزوده زیادی که میتوانند در موضوعات مختلف ایجاد کنند، در دور زدن تحریمها موثر خواهند بود.
وی افزود: حرکت مطلوب شرکتهای دانش بنیان مستلزم بسترسازی خوب است؛ در شرایط تحریم با محدودیتهایی مواجه هستیم و این شرکتها میتوانند در مقوله جابهجایی ارز و خرید محصولات موثر واقع شوند.
نماینده مردم تبریز در مجلس ادامه داد: شرکتهای دانش بنیان امکان عرضه محصولات خود در فضای بینالمللی را دارند و میتوانند به کسب درآمدهای ارزی برای کشور بپردازند البته این موضوع مستلزم واقعی شدن شرایط اقتصادی کشور است.
علیرضابیگی با تاکید بر جایگاه ویژه شرکتهای دانش بنیان در جامعه، گفت: اگر اقتصاد کشور واقعی شود و ما بتوانیم از اقتصاد رانتی مبتنی بر نفت که غیرواقعی است عبور کنیم، به طور قطع این شرکتها میتوانند میدان وسیعی را برای عمل ایجاد کنند.
وی با اشاره به نقش صندوق نوآوری و شکوفایی در حمایت از شرکتهای دانشبنیان گفت: به جهات مختلف این صندوق میتوانست حمایت مناسبتتری از شرکتهای دانش بنیان به عمل آورد. البته شرکتهای دانش بنیانی هم بودند که نتوانستند خود را با استانداردهای این صندوق انطباق بدهند و برهمین اساس نتوانستند از تسهیلات آن بهرهمند شوند.
علیرضابیگی تصریح کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی هم باید ملاحظات امروز جوانان و شرکتها را مدنظر قرار دهد و ایدهآلاندیشی را کنار بگذارد چرا که این مسئله نمیتواند ما را به سمت موفقیت ببرد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه شرکتهای دانش بنیان برای اینکه سرپا بمانند و بتوانند منشأ اثر باشند، باید مشتریمداری را در دستور کار خود قرار دهند، افزود: هر شرکتی باید تلاش خود را بر مبنای نیازمندی بازار و مشتری تعریف کند تا از این طریق به سودآوری که از جمله شرطهای بقای هر مجموعهای است، برسد. ضمن اینکه این شرکتها باید جهت جلوگیری از هدر رفت سرمایه در استفاده از منابع نهایت دقت را داشته باشند.
این نماینده مجلس در ارزیابی خود از فعالیت شرکتهای دانشبنیان طی سالهای گذشته، گفت: این شرکتها طی سالیان اخیر روند رو به رشدی را پشت سر گذاشتهاند اما تا کمال مقصود فاصله زیادی وجود دارد. البته با توجه به ارادههای موجود این پیشرفت در آینده ملموستر خواهد شد.
انتهای پیام/