سرپرست اداره کل حریم تهران سرریز جمعیتی را موجب نابودی حریم پایتخت دانست و گفت: جنوب و غرب پایتخت از تراکم جمعیت منقبض شده است.
به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، مجتبی شکری سرپرست اداره کل حریم تهران در همایش بایدها و نبایدهای حریم تهران که امروز (چهارشنبه بیست و دوم خرداد ماه) برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر در بحث حریم تهران الزاماتی وجود دارد که باید به تمام آنها رسیدگی و جوانبشان سنجیده شود.
وی افزود: سالهاست در خصوص حریم تهران جوانب سنجیده شده و اقدامات لازم صورت گرفته است و توانستیم برنامههای خود را طی زمانبندی مشخص پیش ببریم.
سرپرست اداره کل حریم تهران گفت: حریم تهران یک هزار و ۳۲۷ کیلومتر مربع است و ۱۱ منطقه شهرداری و ۲۸ ناحیه را درگیر مسائل جانبی خود کرده است تا بتواند با بررسی و انجام کارهای مطالعاتی از سرریز جمعیت به داخل شهرها جلوگیری کند.
شکری ادامه داد: در سالهای گذشته حدود ۳۰ روستا از حریم تهران عبور کرده و به تهران منتقل شده است و باید بگوییم در بحث حفظ حریم تهران مدیریتهای شهری گذشته به خوبی عمل نکردهاند.
وی افزود: شاهد انقباض جمعیت در مناطق جنوبی و غرب تهران هستیم، به طوری که در جنوب و غرب تهران جایی برای نفس کشیدن نیست.
سرپرست اداره کل حریم تهران ادامه داد: مهمترین انگیزه ما برای برگزاری این همایش چالشی بود که در بحثهای مختلف حفظ حریم پایتخت و بایدها و نبایدهای آن وجود داشت و میطلبید مدیریت شهری با برنامهریزی مشخص و راهبردی بتواند از سرریز جمعیت به داخل پایتخت جلوگیری کند.
شکری خاطرنشان کرد: یکی دیگر از چالشهای موجود در بخش حریم پایتخت وجود موانع حقیقی و حقوقی پیش پای برخی از مدیران مناطق است که این امکان را نمیدهد در بحث حفظ حریم تهران با تمام ظرفیت و با ۱۰۰ درصد امکانات اقدام کنند.
بیشتر بخوانید: تدوین نهایی طرح ساختاری حریم شهر تهران تا ۶ ماه آینده
وی افزود: حریم تهران چیزی نزدیک به دو برابر عرصه کل شهر تهران است و ما وظیفه داریم که از حریم یک هزار و ۳۰۰ کیلومتری پایتخت صیانت کنیم و اگر در این راستا برنامهای نداشته باشیم، پایتخت آسیب جدی خواهد دید.
سرپرست اداره کل حریم تهران با اشاره به دیداری که با حناچی شهردار تهران داشت، گفت: در جلسه همفکری و هم اندیشی که در خدمت آقای حناچی بودیم تأکید شهردار تهران بر این موضوع بود که دیگر در حریم تهران هیچگونه ساخت و ساز و تراکمی نداشته باشیم و اگر قرار است ساخت و سازی در حریم تهران اتفاق بیفتد، این ساخت و ساز فقط از روی الزام باشد.
شکری ادامه داد: حریم تهران با فرمانداری ری، پردیس، شهر قدس و کن در ارتباط است.
وی افزود: حریم مثل بخشی از زندگی است و باید گفت حریم یعنی جوانی زندگی و اگر ما آن را بفروشیم و از بین ببریم، به طور حتم پشیمان خواهیم شد.
سرپرست اداره کل حریم تهران خاطرنشان کرد: همکاری جدی و تنگاتنگی با همه دوستان خود در همه مناطق درگیر حریم پایتخت داریم تا بتوانیم بحث بایدها و نبایدهای حریم را پیش ببریم و به اهداف خود برسیم که در این راستا باید اعلام کنم جلساتی نزدیک به ۵۰ ساعت با کارشناسان شهرسازی برگزار کردیم و توانستیم مشکلات و چالشهای پیش رو را شناسایی و برای رفع آنها برنامهریزی کنیم.
شکری ادامه داد: برنامه ریزیها به شکلی انجام شده است که با تمام همکاران و ذی نفعان در بحث حریم تعامل و همکاریهای لازم را داشته باشیم و تنها به این موضوع بسنده نمیکنیم که بخواهیم با مناطق در ارتباط باشیم.
وی افزود: باید بگویم اگر روستای خوبی نداشته باشیم، شهر خوبی نخواهیم داشت که مرز بین روستا و شهر حریم شهری است که باید، بایدها و نبایدهای حریم تهران مورد توجه مدیران و مسئولان قرار گیرد که در مدیریت قبلی شهرداری تهران شاهد بودیم با نبود برنامهریزی مناسب، سرریز جمعیتی کنترل نشد و رشد بی رویه شهرها اتفاق افتاد.
انتهای پیام/