به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ،اکبر ناصری مدیر برق ناحیه جنوب عصرسه شنبه در مراسم انعقاد تفاهم نامه اجرای طرح پنل های خورشیدی ویژه مددجویان اروند که در محل سالن اجتماعات سازمان منطقه آزاد اروند انجام شد، گفت: برای مدت ۲ سال پیگیر اجرای این طرح بودیم و در حاضر نیز بحث مطالعات آن توسط مشاور انجام شده است و خوشبختانه در این باره قدم های خوبی برداشته ایم و کار بر روی مدار قرار گرفته است.
وی افزود: نمونه این طرح در کرمان انجام شده بود که کارشناسان ما از آن بازدید کردند، کار، اقدام مثبتی است و با توجه به شرایط اقلیمی موجود در کشور و شرایط خاصی که بر منطقه ما حاکم است استفاده از انرژی های نو همچون انرژی خورشیدی می تواند جایگزین مطمئن و خوبی به جای دیگر انرژی های متداول باشد.
مدیر برق ناحیه جنوب ادامه داد: بر اساس مطالعات انجام شده، در طول سال ما ۳۰۰ روز تابش مستقیم آفتاب را داریم و ایجاب می کند که استفاده از پنل های خورشیدی در منطقه انجام شود، این کار اجتناب ناپذیر است و در منطقه ما نیز جوابگو خواهد بود.
ناصری گفت: در حال حاضر با توجه به مشکلاتی که گریبانگیر آن هستیم، استاندار موضوع کاهش ساعات اداری با هدف مدیریت درست مصرف انرژی در سطح استان را به طور رسمی اعلام کردند.
وی با بیان اینکه در خوزستان حدود ۲ سوم انرژی تولید ما از نیروگاه های برق آبی و بخشی هم از انرژی های حرارتی و سیکل ترکیبی است، افزود: با توجه به موضوع تبادل انرژی میان استان های همجوار، پارسال از استانه ای مجاور تامین انرژی می کردیم به طوری که سال گذشته حدود ۸۰۰ مگا وات برق از سایر استان ها برق گرفتیم اما در حال حاضر حدود ۲ هزار مگا وات به استان های مجاور برق رسانی می کنیم.
وی با اشاره به افزایش ۶ تا ۱۰ درصدی مصرف سالانه در خوزستان، بر ضرورت و نیاز ایجاد نیروگاه به ویژه برای ساعات پیک مصرف تاکید کرد.
مدیر برق ناحیه جنوب افزود: به رغم بارش های فراوانی که امسال داشتیم اما باز هم با موضوع کاهش تولید برق مواجه هستیم و به تبع چون استان ما یکی از استان های پر مصرف کشور است و تاثیر زیادی در کاهش پیک مصرف انرژی دارد لذا موضوع کاهش ساعات اداری در دستور کار ادارات آن قرار گرفت.
ناصری گفت: بر همین اساس پارسال ما حدود ۲ هزار مگاوات کاهش برق در کشور داشتیم که سهم به سزایی از آن متعلق به خوزستان با حدود ۷۰۰ مگاوات برق بوده که محقق شده است.
مدیر برق ناحیه جنوب افزود: پیش از تحریمها برای تولید هر مگاوات انرژی قابل تولید در نیروگاه های حرارتی به طور تقریبی حدود ۳ میلیارد تومان سرمایه گذاری اولیه لازم بود ضمن آنکه در موضوع مصرف سوخت، نگهداشت و مشکلات مبتلابه زیست محیطی نیز مسائل خاصی وجود داشت.
ناصری گفت: در حال حاضر خرید تضمینی انرژی تولیدی از طریق پنل های خورشیدی به شکل ۲۰ ساله توسط وزارت نیرو انجام می شود و بسته به نوع قرارداد منعقده بین ۵۴۰ تا ۸۴۰ تومان بابت هر یک کیلو وات برق تولیدی برای فرد تولیدکننده درآمد خواهد داشت.
انتهای پیام/ د