امروزه دستگاهها و تجهیزات علمی و فوق العاده گرانقیمتی در ایستگاه فضایی بین المللی وجود دارد که برای زمینههای علمی مختلف از جمله درمان بیماری ها، سرطان، تقویت سیستم ایمنی بدن، مطالعههای نجومی و هوا فضا مورد استفاده قرار میگیرد.
بسیاری از شرکتهای تولید کننده دارو تمایل دارند به آزمایش محصولهای تولیدی خود در وضعیت میکروگرانش بپردازند، این کار سبب میشود تا محصول تولیدی آنها اثربخشی بیشتری بر روی بیماران داشته باشد.
کارشناسان اعتقاد دارند وضعیت ایستگاه فضایی بین المللی در ۱۰ سال آینده بهصورت کامل متفاوت با وضعیت کنونی است. ناسا به همراه برخی دیگر از شرکتهای پیشتاز در عرصه صنعت فضایی از جمله بوئینگ، لاکهید مارتین، بلواوریجین و اسپیس ایکس در نظر دارند پایگاههای فضایی جدیدی درمدار LEO کره زمین مستقر کنند که جانشین ایستگاه فضایی بین المللی خواهد بود.
محققان تلاش فراوان برای افزایش عمر ایستگاه فضایی بین المللی تاکنون انجام داده اند، اما به گفته پژوهشگران مواردی چون فرسودگی قطعههای فلزی و پنلهای خورشیدی و همچنین اثرهای منفی حضور در موقعیت میکروگرانشی واشعههای کیهانی سبب میشود تا ایستگاه فضایی بین المللی پس از مدتی کارایی خود را از دست دهد و به بازنشستگی برسد.
کشورهای روسیه و چین نیز در طرحهایی مشابه به طراحی نمونههای اولیه پایگاههای فضایی قمری پرداخته اند. ایستگاه فضایی بین المللی گرانترین وسیله ساخته شده به وسیله انسان با قیمت بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار است و ناسا سالانه بیش از چهار میلیارد دلار صرف نگهداری تجهیزات و وسایل ایستگاه میکند.
کارشناسان در نظر دارند در آینده کاربری ایستگاه فضایی را دگرگون کنند و با افزودن ماژولهایی به آن امکان ورود گردشگران و محققان سایر علوم به ایستگاه فضایی را فراهم کنند.
به گفته محققان سالها بعد و زمانی که ایستگاه فضایی به پایان عمرمفید خود برسد، کنترل کنندههای پشتیبان ایستگاه فضایی دستورهای نهایی برای فرود ایستگاه فضایی بین المللی را صادر میکنند و به این ترتیب طی این فرآیند دو ساله ایستگاه فضایی بین المللی مدار خود را کاهش میدهد و پس از رسیدن به جو کره زمین در منطقهای دور افتاده در اقیانوس آرام فرود میآید.
این منطقه از اقیانوس آرام Point Nemo نام دارد و به قبرستان اشیای فضایی مشهوراست. آن نقطه پایان کار ایستگاه فضایی بین المللی خواهد بود، اما نسل جدیدی از ایستگاههای فضایی در آن زمان در مدار کره زمین و حتی مدار کره ماه قرار خواهند داشت.
کارشناسان در نظر دارند در آینده کلیه هدایت گرهای ایستگاه فضایی را به صورت رباتیک درآورند، البته اکنون ایستگاه فضایی بین المللی قابلیت استقرار در مداربدون حضور فضانوردان را دارد، اما در آینده گردشگران فضایی فضانورد نخواهند بود و دورههای لازم برای هدایت ایستگاه فضایی را نگذرانده اند به همین دلیل استفاده از هوش مصنوعی و دانش رباتیک میتواند سبب جلوگیری از بروز سانحه و ایجاد امنیت در زمان حضور در فضا برای آنها شود.
کارشناسان حتی در نظر دارند از ایستگاه فضایی بین المللی برای ساخت فضاپیما و ماهوارههای کوچک با انتقال مواد اولیه به فضا و پیاده سازی با استفاده از چاپگرهای فضایی استفاده کنند.
منبع: popularmechanics
انتهای پیام/
نسل جدید ایستگاههای فضایی در مدار کره زمین مستقر میشود