اگر به جای دروغ گفتن به دیگران به خودتان دروغ بگویید، چه اتفاقی می‌افتد؟ این دروغ‌ها در دسته دروغ‌های آزار دهنده و مضر قرار می‌گیرند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، خود فریبی یکی از مشکلاتی است که بیشتر از آنچه تصور کنید، معمول و رایج است، ولی با این وجود افراد کمی وجود دارند که به فریفتن خود آگاه هستند و می‌دانند با خود چه می‌کنند. به همین دلیل قصد داریم برخی از دروغ‌های مخربی که هر روز به خود می‌گویید، ولی متوجه آن نیستید را آشکار کنیم:

دروغ هایی که به خورمان می گوییم/ از بیماری خود فریبی چه می‌دانید؟


بیشتربخوانید: علائم «اختلالِ بازی» را بشناسید + روش‌های درمان


فردا روز دیگری است
این جمله یکی از پرتکرارترین دروغ‌های مضر است. این جمله معمولا زمانی که روز بدی داشته‌اید، می‌خواهید کاری را به تعویق بیندازید یا می‌خواهید عادت بدی را کنار بگذارید استفاده می‌شود. شاید هم به خودتان بگویید از فردا این عادت را ترک می‌کنم یا فردا آن کار را انجام می‌دهم، ولی به طور کلی مفهوم یکی است. در حقیقت شما باور دارید که فردا هم روز دیگری است، روز جدیدی که می‌توانید کار‌های جدید را با انرژی و انگیزه بیشتر شروع کنید.

ولی با این حال روز جدید فرا می‌رسد و شرایط همچنان مانند قبل می‌ماند. درست اینجاست که مَثل «کار امروز را به فردا نینداز» وارد عمل می‌شود، اگر می‌خواهید سیگار کشیدن را ترک کنید، همین امروز دست به کار شوید. اگر می‌خواهید انگیزه‌ای برای رفتن به باشگاه پیدا کنید، چند دقیقه صبر کنید، نفس عمیق بکشید و به سمت هدف پیش بروید.

چنانچه تصمیم دارید برای انجام کاری زمان خاصی را مشخص کنید، بهتر است این مدت کوتاه باشد. در غیر این صورت انجام دادن آن را به تعویق می‌اندازید و این کار به یک چرخه بی‌انت‌ها تبدیل می‌شود.

هرگز فکرش را هم نمی‌کردم!
این جمله هم یکی از دروغ‌های مخربی است که هر روز با خود تکرار می‌کنید و موجب می‌شود به اتفاقاتی که در اطرافتان می‌افتد.
بی‌توجه باشید. برای مثال چطور متوجه نشده بودم که پسرمان افسرده شده و به خودکشی فکر می‌کند؟ چه زمانی بهترین دوستم با همسرش دچار مشکل شد؟ این سوالاتی است که بدون توجه کردن به اتفاقات پیرامون در ذهن افراد شکل می‌گیرد. هیچ فردی به اندازه‌ای نابینا نیست که نتواند اطراف خود را ببیند چرا که زندگی در جریان است و هر روز اتفاق‌های مختلفی در زندگی هر فرد پیش می‌آید.

اغلب افراد تمایل دارند چیز‌هایی که دوست ندارند یا نمی‌خواهند آن را بپذیرند، انکار کنند. به این دلیل که نمی‌خواهند تصویری که از یک فرد ساخته اند خراب شود، دوست ندارند از منطقه آسایش خود خارج شوند و در نتیجه وانمود می‌کنند همه چیز مرتب است، درست مانند آنکه به چشمهایشان چشم بند بسته اند.

روزم را خراب کردی!
این دروغ هم در دسته دروغ‌های مضر و ویرانگر قرار می‌گیرد و در واقع شما با گفتن این جمله مشکلات خود را گردن افراد دیگر می‌اندازید. برای مثال ممکن است در حین دعوا به فرد طرف بحث خود بگویید که روزتان را خراب کرده است در صورتیکه باید بدانید که در واقع هیچ دعوا و جر و بحثی این قدرت را ندارد، مگر آنکه خودتان به آن اجازه دهید روزتان را خراب کند. احساسات شما توسط خودتان مدیریت می‌شوند و اگر باور داشته باشید که فرد دیگری این قدرت را دارد که باعث خوشحالی یا ناراحتی شما شود، در واقع او را مقصر چیزی می‌دانید که مسئولیتش با خودتان است.

به یاد داشته باشید که شما می‌توانید در یک موقعیت مشابه، واکنش‌های متفاوتی داشته باشید و این تغییر به دلیل تفاوت حال و هوای خودتان در روز‌های مختلف است. اگر واقعا دچار استرس شده‌اید، ممکن است صدایتان را بالا برده و داد بزنید و زمانی که با فردی دعوا داشته باشید، واقعا احساس ناراحتی و غم کنید.

ولی اگر قبل از هر اتفاقی آرام باشید، می‌توانید موقعیت پیش آمده را به طور متفاوتی مدیریت کنید. همانطور که مشاهده می‌کنید، موقعیت یکسان است، ولی تاثیری که این شرایط بر حال و احوال شما می‌گذارد، مسئولیت خودتان است و به شما بر می‌گردد.

زندگی مثل رؤیاست
چهارمین دروغ مخرب را می‌توان به عنوان خوش بینی اشتباه نیز نام‌گذاری کرد، درست مانند آن است که برای دوری از واقعیت، ماسک به صورت خود بزنید. خوش‌بینی به آن معنا نیست که چشم‌ها را به روی واقعیت ببندید و نکات منفی، بد و ناخوشایند دنیا را نادیده بگیرید. با وجود این اتفاقات غیرممکن است که بتوانید در همه لحظه‌ها خوشحال و شاد باشید.

اگر زندگی را مانند خواب و رویا می‌بینید و به اتفاقات بد و ناراحت کننده جهان توجه نمی‌کنید، به یک خوش‌بینی اشتباه دچار شده‌اید. در واقع شما درون یک حباب غیر واقعی قرار گرفته‌اید که اجازه نمی‌دهد خوب و بد را از هم تشخیص دهید. درست است که باید همیشه مثبت باشید و رفتار منعطفی داشته باشید، ولی با این وجود نباید خود را در یک دنیای رویایی غوطه‌ور کنید که تنها در ذهن خودتان وجود دارد.

شما کدام یک از این دروغ‌های مخرب را به طور روزانه به خود می‌گویید؟ آیا دقت کرده اید که برخی افراد نسبت به برخی دیگر بیشتر به این دروغ‌ها پناه می‌برند؟ حال که با این دروغ‌ها آشنا شده‌اید، خوب می‌دانید که خود فریبی چیست، مسئولیت خودتان را بر عهده می‌گیرید و زندگی را به روش سالم و درست‌تری ادامه می‌دهید.

منبع: تابناک 

انتهای پیام/

بیماری خود فــریبی و معضلات آن 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.