مسئول قرارگاه شهید مجید قربانخانی در پلدختر با اشاره به ۴۵ روز خدمت نیروهای جهادی و مردمی برای نجات انجیرستان پلدختر گفت: احیای ۵۸۰۰ درخت دیگر در ۱۰ روز، کمک خیران را می‌طلبد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان، حجت الاسلام محمد صدارت گفت: طی این سال‌ها دوستانی را در از فضای توئیتر دور هم جمع کرده ایم که هم مسائل روز را پیگیری می‌کنیم و هم با تشکیل گروه‌های جهادی اقدامات مختلفی را در دستور کار داریم؛ از جمله اینکه در نقاط محروم و حاشیه‌ای تهران کارهای آموزشی و فرهنگی را انجام داده ایم.

وی با بیان اینکه با وقوع سیلاب، به مجموعه خود فراخوان زدیم و دو اتوبوس از دوستان توییتری و اینستاگرامی برای اعزام به مناطق سیل زده لرستان آماده شدند، تصریح کرد: جمع کثیری از نیروهای جهادی در پلدختر حاضر شده بودند لذا ما ابتدا به خوزستان رفتیم و ۱۸ تا ۲۸ فروردین ماه را مشغول امدادرسانی و کمک در خوزستان بودیم.

مسئول قرارگاه شهید مجید قربانخانی در پلدختر با تاکید بر اینکه اوایل اردیبهشت ماه بود که با چهار نفر از دوستان مجازی به سمت پلدختر حرکت کردیم و یک کامیون اقلام ارسالی مردم را به استان آوردیم، در راه برگشت با نقطه‌ای مواجه شدیم که در رابطه با آن کمتر مسائل مطرح شده بود، عمده توجه به سمت ساخت و ساز منازل، مدارس و… بود و کمتر به مبحث انجیرستان پلدختر پرداخته شده بود، افزود: وقتی کارشناسان به منطقه آمدند و وضعیت را توضیح دادند متوجه شدیم بحران در انجیرستان شدید تر از آن است که مطرح می‌شد.

حجت الاسلام صدارت با اشاره به اینکه همان زمان در روستای دمرود افرینه ماندگار شدیم و در مسجد امام رضا (ع) قرارگاه شهید قربانخانی را تشکیل دادیم، ادامه داد: از همان لحظه فیلم گرفتیم و با انتشار در اینستاگرام و توئیتر حساسیت لازم را ایجاد کردیم و برای حضور در منطقه تقاضا دادیم؛ نیروهای جهادی هم در پلدختر بودند که به کمک آمدند.

وی با بیان اینکه از طریق فضای مجازی، بسیج سازندگی و… نیروها به پلدختر آمدند و بیش از ۴۵ روز در منطقه مستقر شدند تا انجیرستان پلدختر را نجات دهند، تصریح کرد: کار به صورت کاملاً مردمی انجام شد و آنچه وظیفه ما و دیگر نیروهای جهادی بود نیز انجام شد؛ خوشبختانه توانستیم توجه مردم و مسئولین را جلب کنیم و از سوی برخی ادارات و ارگان‌ها نیز حمایت‌های مختلفی از ما صورت گرفت.

مسئول قرارگاه شهید مجید قربانخانی در پلدختر با تاکید بر اینکه روزهای اول مسئولین محلی به بیشتر درخواست‌ها و تقاضاهای ما را جواب رد می‌دادند، می‌گفتند به استان‌های معین مراجعه کنید، اما با این حال ما مقاومت کردیم و ماندیم تا بحران را حل کنیم، افزود: برای پاکسازی کامل انجیرستان نیاز به ۱۰۰۰ نفر نیرو داشتیم که طی ۱۰ روز مداوم کار کنند، اما ما نمی‌توانستیم زمان را از دست بدهیم و بمانیم هزار نفر نیرو جمع شود، لذا به تدریج کار را شروع کردیم و به پیش بردیم.

حجت الاسلام صدارت با اشاره به اینکه طی این ۴۵ روز بالغ بر هزار نفر نیرو به منطقه آمدند و بیل زدند و به کمک مردم رسیدند، باغات زیادی پاکسازی شد و روحیه یاس و ناامیدی در بین مردم از بین رفت، اظهار داشت: به ما می‌گفتند این اقدامات بی نتیجه است و اگر اطراف درختان هم از گل پاکسازی شود مسئله آبیاری و پاکسازی کامل باقی خواهد ماند، اما ما کار را پیش بردیم و خوشبختانه سه کارشناسی که به منطقه آمدند کار ما را تأیید کردند و گفتند درختان نجات یافته‌اند.

وی با بیان اینکه استاندار اردبیل نخستین مسئول استانی بودند که به منطقه آمدند و ۴ دستگاه بیل مکانیکی را نیز برای کمک به ما ارسال کردند، تصریح کرد: پس از آن نیروهای جهاد کشاورزی نیز ۵ دستگاه بابکت را به مدت ۱۵ روز برای ما اجاره کردند، دیگر دستگاه‌ها نیز از جمله مهندسی سپاه لرستان، مؤسسه جهاد نصر، بنیاد مسکن اردبیل، قرارگاه صاحب الامر و… به کمک آمدند و اجاره دستگاه‌ها را تمدید کردند.

مسئول قرارگاه شهید مجید قربانخانی در پلدختر با تاکید بر اینکه در عملیات پاکسازی باغات ۹۵۰ نفر نیروی جهادی فعالیت کردند که ۶۸۰ نفر از آنها طلبه بودند، امام جمعه و مدیر حوزه علمیه و طلبه در جمع نیروهای جهادی حضور داشتند و کمک کردند، روزها فعالیت عمرانی داشتیم و شب‌ها برنامه فرهنگی را در دستور کار داشتیم، افزود: تاکنون ۱۳۳ باغ را نجات داده ایم؛ در این باغات از ۳۰ سانت تا ۳ متر گل و لای جمع شده بود.

نجات ۵۸۰۰ درخت دیگر کمک خیران و حضور ۳۰۰ نیرو را می‌طلبد

حجت الاسلام صدارت با اشاره به اینکه ۱۴ هزار و ۸۸۵ درخت را احیا کرده ایم و ۵ هزار و ۸۲۵ درخت دیگر مانده است که باید اطراف آنها را از گل خالی کنیم و سپس کل باغ پاکسازی شود، گفت: نیروهای جهادی در ماه رمضان و تا عید فطر در منطقه حضور داشتند اما اکنون امتحانات دانشجویان آغاز شده لذا نیروها از منطقه رفته‌اند؛ ادامه عملیات نجات انجیرستان همت و عزم عمومی و در عین حال کمک خیران را می‌طلبد.

وی با بیان اینکه امروز نیاز به ۳۰۰ نیرو داریم تا کار نجات ۵ هزار درخت دیگر را در مدت زمانی ۱۰ روز انجام دهیم، تصریح کرد: همچنین به ۴۰ دستگاه بابکت نیاز داریم که باید به تدریج اجاره شوند.

مسئول قرارگاه شهید مجید قربانخانی یادآور شد: از دستگاه‌های ذی ربط و از خیران می‌خواهیم برای نجات درختان اقدام کنند و به یاری ما بیایند.

انتهای پیام/د

برچسب ها: درخت ، سیل
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.