رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت : حدود ۲۰ درصد جمعیت استان معادل ۴۰۰ هزار نفر مبتلا به بیماری فشارخون هستند .

به گزارش  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،حسین بیگلری رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت : با توجه به آمار شیوع ابتلا به فشارخون بالا، این بیماری یکی از عوامل اصلی تهدید کننده سلامت و ایجاد مرگ و میر در کشور است که زمینه ساز بروز سکته‌های قلبی، مغزی و نارسایی مزمن کلیه است.

وی گفت :بر این اساس وزارت بهداشت به مناسبت روز جهانی قلب در روز بیست و هفتم اردیبهشت نسبت به آغاز برنامه اطلاع رسانی در خصوص بسیج ملی کنترل فشارخون اقدام کرده است.

بیگلری با بیان اینکه این طرح از هفدهم خرداد ماه در استان آغاز می‌شود، افزود: در مرحله اجرایی طرح بسیج ملی کنترل فشار خون گروه‌های هدف شامل تمام افراد بالای ۳۰ سال، زنان باردار در گروه سنی بالای ۱۸ سال و افراد دچار نارسایی مزمن کلیه بدون محدودیت سنی هستند.

رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت: بیماری فشار خون بالا به عنوان قاتل خاموش اصلی‌ترین عامل تهدیدگر سلامت مردم استان است و در سال ۹۶ بیش از ۹۷ هزار نفر در کشور بر اثر فشار خون بالا جان خود را از دست دادند و همچنین ۱۵ هزار نفر مبتلا به فشارخون بودند که ۴۰ درصد آن‌ها از بیماری خود بی اطلاع بودند.

وی بیان داشت: هدف از اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشارخون شناسایی و ارائه خدمات مراقبتی بهداشتی و آموزشی به گروه‌های مبتلا به فشارخون و انجام اقدامات پیشگیرانه جهت جلوگیری از ابتلا به عوارض فشارخون بالا با کاهش مصرف نمک، عدم استعمال دخانیات، داشتن تحرک بدنی مناسب وتغذیه صحیح شامل کم کردن میزان مصرف چربی و افزایش مصرف سبزی تازه است.

بیگلری گفت: این برنامه به صورت حضوری از هفدهم خرداد با مراجعه به مراکز جامع سلامت یا مراجعه تیم‌های سیار به مراکز عمده کارگری و کارکنان دولت یا مراجعه اینترنتی افرادی که فشارخون آن‌ها شناسایی شده به سامانه خوداظهاری فشارخون به آدرس WWW.Salamat.gov.ir اجرایی می‌شود.

وی با بیان اینکه سایت مذکور به سامانه سیب به عنوان سامانه یکپارچه سازی بهداشت متصل است عنوان کرد: پس از شناسایی افراد مبتلا به فشارخون بالا اقدامات لازم نظیر پیگیری و ارزیابی وضعیت سلامت برای افراد مذکور انجام می‌شود.

رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه بیان داشت: این طرح با مشارکت همه سازمان‌هایی که در سلامت مردم نقش دارند نظیر شهرداری، اداره بهزیستی، تامین اجتماعی، دفتر امور اجتماعی استانداری، سازمان‌های مردم نهاد و کمیته امداد امام خمینی اجرا می‌شود و مصوبه استانی آن در کارگروه سلامت و امنیت غذایی مورخ بیست و پنجم اردیبهشت با حضور استاندار و رئیس دانشگاه علوم پزشکی به تصویب رسید.

وی افزود: بر اساس آخرین بررسی‌های انجام شده به طور کلی حدود ۲۰ درصد جمعیت استان کرمانشاه معادل ۴۰۰ هزار نفر مبتلا به فشارخون هستند که این نزدیک به میانگین کشوری است همچنین ۴۰ درصد مبتلایان به فشارخون از بیماری خود بی اطلاع هستند یا بیماری خود را جدی نگرفته‌اند.

بیگلری با تاکید بر اینکه باید فشارخون توسط کاف بازویی در وضعیتی به دور از استرس سنجیده شود گفت: در صورتی که فشارخون یک فرد طی دو مرحله و به فاصله یک هفته ۱۴۰ بر روی ۹۰ میلیمتر جیوه باشد وی مبتلا به فشارخون است و نیازمند اقدامات مراقبتی تغذیه‌ای و ورزش یا دارو در صورت صلاحدید پزشک دارد.

وی با تاکید بر اینکه عدد ۱۲۰ روی ۸۰ میلیمتر جیوه فشارخون طبیعی قلمداد می‌شود خاطرنشان کرد: افراد دارای فشارخون از این میزان به بالا تا عدد ۱۴۰ بر روی ۹۰ میلیمتر جیوه در معرض خطر ابتلا هستند که نباید چاقی شکمی داشته باشند و باید از مصرف نمک و بی تحرکی بدن بپرهیزند .

 

 

انتهای پیام/د

آمار شیوع ابتلا به فشارخون

 

برچسب ها: اخبارسلامت ، بیمه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.