به گزارش خبرنگار
حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، بیشتر انسانها بر اثر موارد مختلف دچار احساس درد در مناطق مختلف بدن میشوند از جمله مشکلهای گوارشی، کوفتگی و ضربه خوردگی، زخم، سوختگی، بروز سرطان، درد قاعدگی در بانوان، شکستگی و مواردی از این دست که با بررسی علامتها و مراجعه به پزشک این مشکلها قابل شناسایی و درمان است.
یکی از بیماریهایی که با درد فراوان و بسیار شدید در بدن ظاهر میشود و میتواند سبب التهاب، مقاومت به درمان و تشخیص دیرهنگام به دلیل وجود نشانههای مشترک با دیگر بیماریها شود سندرمی به نام درد منطقهای پیچیده CRPS است.
سندرم درد منطقهای پیچیده یک بیماری شدید و با ماندگاری بالاست که بیشتر اوقات اندامهای تحتانی بدن انسان، چون پاها را درگیر میکند.
این بیماری میتواند سبب التهاب، تورم عضو درگیر و بروز درد شدید و غیرقابل تحمل شود و در برخی بیماران درد از نقطه به نقطه دیگر بدن جابه جا و اعضای دیگر بدن را درگیر میکند.
بنا برمطالعههای انجام شده این بیماری در زنان شایع تر است و در هرسنی روی میدهد، اما به طور معمول افراد بالای ۵۰ سال بیش از دیگران دچار آن میشوند.
در بسیاری مواقع با انجام درمان و خودمراقبتی بیماران پس از یک سال درمان میشوند یا حتی گاهی اوقات بدون انجام درمان خاص و تنها با گذشت زمان سندرم بهبود مییابد، اما بیماری سبب درد فراوان در ۲۰ درصد مبتلایان میشود به طوری که تصمیم اشتباه به قطع عضو برای خلاص شدن از درد میگیرند که به گفته پزشکان اقدامی اشتباه است و در نهایت میتواند درد فرد را کنترل کرد.
کارشناسان اعلام کرده اند شناسایی هرچه سریعتر بیماری میتواند سبب موفقیت بیشتر در درمان و جلوگیری از گسترش و سرایت آن در بیمار شود.
یکی از نشانههای ابتلا به این بیماری ریزش موی شدید و در عوض رشد سریع ناخنها به دلیل افزایش جریان خون در اعضایی، چون پا یا دست است که حتی میتواند سبب زخم در محل ناخنها شود.
عضو درگیر در این بیماری میتواند قرمز شود و گاهی اوقات داغ یا بسیار سرد احساس شود، زیرا دگرگونی در آن سبب میشود سیگنالهای عصبی طبیعی به مغز ارسال و دریافت نشود.
علت ابتلا به این بیماری هنوز به طور کامل شناخته شده نیست، اما احتمال بروز نقص در عملکرد سیستم ایمنی بدن و ابتلای فرد به بیماری خود ایمنی در آن وجود دارد.
از جمله درمانهای کنونی برای این بیماری مصرف داروهای مسکن، شرکت در جلسههای توان بخشی همچون فیزیوتراپی، انتخاب شغلهایی مناسب که سبب کاهش درد بیمار شود و نیز حمایت روانی و شرکت در جلسههای مشاوره را میتوان نام برد.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/