به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم؛حجتالاسلام رفیعی عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه عصر امروز در محفل سخنرانی که بعد از نماز عصر در شبستان بزرگ امام خمینی (ره) حرم مطهر برگزار شد، با بیان اینکه آیه ۵۱ سوره انبیاء به ماجرای مناظره حضرت ابراهیم علیهالسلام با عمویش اختصاص دارد، گفت: در آیات قرآن کریم از حضرت ابراهیم علیه السلام به عنوان امت یاد شده است.
وی با اشاره به اینکه حضرت ابراهیم علیهالسلام در برابر خداوند خاضع و خاشع بودند،تصریح کرد: حضرت ابراهیم علیهالسلام همیشه در صراط مستقیم حرکت میکردند و با وجود اینکه عمویش مشرک بود؛ حتی برای لحظهای به شرک آلوده نشدند.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی افزود: از کسی به عنوان امت یاد میشود که در یک جامعه نقش کلیدی و مهم داشته باشد.
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه در قرآن کریم ۲۵ دعا از حضرت ابراهیم علیهالسلام نقل شده است، ادامه داد: در قرآن کریم تنها از حضرت ابراهیم علیهالسلام و حضرت محمد صلیالله علیه و آله به عنوان اسوه حسنه یاد شده است.
حجتالاسلام رفیعی با تأکید بر اینکه خداوند در قرآن کریم میفرماید ما به حضرت ابراهیم (علیهالسلام) رشد دادیم،تصریح کرد: منظور از اینگونه رشد و رشید بودن، رشد معنوی است.
وی ادامه داد: حضرت ابراهیم علیهالسلام به واسطه همین رشد معنوی هرگز در زندگی خود به شرک و تمثال پرستی آلوده نشدند.
حجتالاسلام رفیعی شکرگزاری از نعمات الهی را یکی دیگر از خصلتهای پسندیده زندگی حضرت ابراهیم علیهالسلام دانست و افزود: حضرت ابراهیم علیه السلام مطیع محض خداوند بودند و خداوند به پاس این نعمت او را برگزید و حُسن و خیر دنیا و آخرت را به او اعطا کرد.
وی اشاره کرد: خداوند در قرآن کریم از مسلمانان به عنوان امت حضرت ابراهیم علیهالسلام یاد میکند و علت آن نیز این است که اولین بار حضرت ابراهیم علیهالسلام از خداوند درخواست کردند که فرزندان و امت ایشان تسلیم و مسلمان باشند.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی انس با قرآن، فکر و اندیشه، مشورت با اهل خرد و مقابله با خواستههای نفس اماره را از عوامل رشد معنوی در زندگی انسان دانست.
حجتالاسلام رفیعی با بیان اینکه در آیه ۵۱ سوره انبیاء به مناظره حضرت ابراهیم علیهالسلام با سرپرستش آذر اشاره شده است، یادآور شد: این مناظره حضرت ابراهیم علیهالسلام نشان میدهد که تبلیغ، هدایت و رشد باید از خانواده آغاز شود.
انتهای پیام/ح