رضا حاجی آبادی، مدیر مسئول انتشارات هزاره ققنوس در گفتوگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،در خصوص تاثیر واردات کاغذ بر کاهش قیمت آن در بازار گفت: قاعدتا وقتی محصول عرضه شده در بازار با حجم مورد نیاز به کشور وارد می شود. در این میان اگر بازار رقابتی در واردات وجود داشته باشد به نفع مصرف کننده کاغذ که همان ناشران هستند خواهد بود. امیدوارم این بار واردات کاغذ معضلی برای ناشران نباشد و عده ای سودجو که در بازار نشر هستند از این موقعیت سوء استفاده نکنند
وی افزود: رانت خواران دور هر جایی جمع می شوند که یارانه به آن تعلق می گیرد برایشان فرقی نمیکند کاغذ باشد یا بنزین در همه جا این مسئله دیده می شود.این کار را برای هر محصولی انجام می دهند که به آن یارانه تعلق می گیرد چون هدف این افراد سودجویی است برایشان اهمیت زیادی ندارد با جان و فرهنگ مردم بازی شود . تمام این سال ها متولیان دولتی ما شیوه اشتباهی را در زمینه حمایت از کالاهای فرهنگی پیش گرفتند.
مدیر مسئول انتشارات هزاره ققنوس با اشاره به اینکه باید استراتژی دولت نسبت به حمایت های یارانه ای از کالاها تغییرکند اظهار داشت: برای تغییر مسیر یارانه های حمایتی در دولت تلاش شد.سعی کردند یارانه های حمایتی در زمینه کتاب به سمت فروش آن برود به جای اینکه به تولید اختصاص پیدا کند.در این وضعیت یارانه حمایتی به دست مصرف کننده آن می رسید این اقدام بهتر از آن بود که در اختیار تولید کننده قرار بگیرد و در این بین از اختلاف قیمت میان ارز دولتی و آزاد سوء استفاده کنند.
حاجی آبادی با اشاره به اینکه از بین این ۱۶ هزار ناشری که مجوز نشر گرفتند تنها حدود ۱۰۰۰ ناشر دغدغه فرهنگ و فعالیت مداوم را دارند بیان کرد: از روزهایی که قرار شد دولت کاغذ را با نرخ دولتی در اختیار ناشر قرار دهد بسیاری از ناشرانی که دیگر در عرصه نشر فعالیت نمیکردند، دوباره فعالیت خود را آغاز کردند تا دوباره به کتابسازی و اسراف در زمینه تولید محصولات فرهنگی بپردازند این تعداد از ناشران به این دلیل کتابسازی کردند که رانتها را بگیرند و از یارانه اختصاص یافته به کالاهای فرهنگی استفاده کنند، چون ابزار کنترلی نداریم اختصاص یارانه به کالاهای فرهنگی آفتهای زیادی را به همراه دارد.
وی ادامه داد: در سالهای بسیار دور که کاغذ را با نرخ دولتی در اختیار ناشر قرار میدادند بخشی به نام شمارش صحافی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود داشت که اکنون برداشته شده است. در این بخش تعداد کتابهای منتشر شده ناشر را میشمردند و کاغذ را براساس تعداد کتابی که منتشر کرده بود در اختیارش میگذاشتند برای مثال اگر ناشری اعلام میکرد هزار جلد کتاب منتشر کرده است، اما در عمل ده نسخه کمتر منتشر میکرد کاغذ کمتری به وی اختصاص داده میشد. امروزه ناشران برای اینکه سود بیشتری داشته باشند روی جلد اعلام میکنند هزار جلد کتاب منتشر کردند، اما در عمل تنها ۱۰ جلد منتشر کردند کسی هم نمیرود کتابهای منتشر شده را بشمارد، چون چاپ کتاب دیجیتال شده است چنین امکانی وجود ندارد
مدیر مسئول انتشارات هزاره ققنوس با اشاره به دلاری که باید به واردات کاغذ اختصاص داده شود تصریح کرد: موافق این نیستم کاغذ را با دلار ۴۲۰۰ تومانی به کشور وارد کنند کاغذ با همان دلار آزاد به کشور وارد شود در این صورت تکلیف همه روشن است و همه در یک زمین برابر با هم بازی میکنند.
انتهای پیام/