به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ،شهرستان سلسله این شهرستان کوچک و خوش آب و هوا با جوشش بیش از ۴۰۰ چشمه و سراب و داشتن ۶ رودخانه دائمی و فصلی دارای جاذبههای گردشگری طبیعی زیبایی است.
از مهمترین جاذبههای گردشگری طبیعی شهرستان سلسله که امسال در ایام نوروز گردشگران بسیاری از آنها بازدید داشتند میتوان به سراب کهمان، منطقه نمونه گردشگری کاکارضا، سراب هنام و سراب زز اشاره کرد.
در عین حال برغم بازدید زیاد هر ساله گردشگران از این جاذبههای طبیعی و بی نظیر شهرستان صورت میگیرد، اما هنوز زیرساختهای رفاهی در این مناطق وجود ندارد و اغلب گردشگران از نبود امکانات رفاهی و آسایشی در مناطق گردشگری آن گلایه دارند در صورتی که توجه و حمایت از بخش خصوصی برای سرمایه گذاری میتواند نقش مهمی در افزایش درآمدی پایدار و کاهش نرخ بیکاری شهرستان و رونق صنعت گردشگری در این شهرستان داشته باشد.
یکی از گردشگران که بهمراه خانواده از اهواز به منطقه تفریحی سراب هنام مراجعه کرده است، به خبرنگار ایرنا، گفت: شهرستان سلسله دارای طبیعتی بسیار زیبا و آب و هوایی پاک و بی نظیر است و این عوامل از جمله فاکتورهای بسیار مهم برای جذب هر گردشگری است.
عبدالرضا باقی افزود: چشم اندازهای طبیعی شهرستان سلسله آدمی را به حیرت وا میدارد چرا که تا چشم کار میکند مقابل چشمان تماشاگر پهن دشتهای وسیع و سرسبز و درختان سر به فلک کشیدهای خودنمایی میکنند که به روح انسان آرامش و نشاط میبخشند.
این شهروند اهوازی با انتقاد از نبود امکانات رفاهی در اغلب مناطق گردشگری لرستان و به تبع ان شهرستان سلسله، خاطرنشان کرد: در این چند روزی که مهمان لرستانیها بودیم و به اغلب مناطق گردشگری آن از جمله آبشار نوژیان، آبشار بیشه، پارک جنگلی بلوران و سرابهای کهمان و هنام سفر کردیم، نبود امکانات و زیرساختهای رفاهی یکی از مشکلات بسیار مهمی بود که اغلب گردشگران این مناطق با آن مواجه بودند.
سالمی با تاکید بر اینکه در کنار زیباییهایی طبیعی وجود امکانات رفاهی از جمله سرویسهای بهداشتی، رستورانها و سفره خانهها و آلاچیقهایی برای آسایش خانوادههای گردش کنندگان بسیار ضروری است، عنوان کرد: متأسفانه در اغلب مناطق گردشگری یا سرویسهای بهداشتی اصلاً وجود ندارد یا حتی اگر به تعداد کم وجود دارد بسیار کثیف و آلوده هستند.
این گردشگر با اشاره به اینکه در برخی از شهرها جاذبههای طبیعی وجود دارد که از نظر زیبایی به پای جاذبههای لرستان نمیرسد، تصریح کرد: با توجه به اینکه استان لرستان به دلیل جاذبههای تاریخی و طبیعی فراوان و آب و هوای مناسب از سوی گردشگران به عنوان مقصدی برای تفریح و گردش انتخاب میشود ضروری است که مسئولان استان نسبت به رفع مشکلات زیرساختی و رفاهی مناطق گردشگری آن بیشتر توجه داشته باشند.
یکی دیگر از گردشگرانی که به همراه خانواده خود برای گردش از کرج به سراب زز آمده بودند با اشاره به اینکه مناطق تفریحی و گردشگری شهرستان سلسله بی نظیر هستند، افزود: این سراب جاذبهای بی نظیر است، اما وقتی مراجعه کنندگان از ابتداییترین امکانات رفاهی از جمله سرویسهای بهداشتی، پارکینگ و استراحتگاه ویژه گردشگران بهرهمند نیستند در مراجعات بعدی قطعاً این منطقه را برای تفریح برنمی گزینند و همین امر باعث میشود که این سراب بی نظیر و بکر همچنان ناشناخته بماند و مردم آن نیز نتوانند از این جاذبه طبیعی کسب درآمد کنند.
محسن کریمی افزود: از مسئولان انتظار میرود با توجه به گردشگر پذیر بودن روستا نسبت به احداث استراحتگاه و آلاچیق و ایجاد سرویسهای بهداشتی برای رفاه حال گردشگران اقدام کنند.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سلسله نیز در این باره اظهار کرد: این شهرستان دارای جاذبههای طبیعی و تاریخی فراوانی است که در ایام گردشگری پذیرای گردشگران بسیاری از سراسر استان و کشور هستند.
فیروز میرزایی با اشاره به ثبت حدود ۲۲۰ اثر تاریخی شهرستان سلسله در فهرست آثارملی، عنوان کرد: در شهرستان سلسله حدود ۴۰۰ اثر تاریخی و طبیعی وجود دارد که همواره در طول سال گردشگران بسیاری از آنها بازدید میکنند.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سلسله با اشاره به صدور چندین مجوز طرح بوم گردی در منطقه نمونه گردشگری کهمان، هنام و زز، اضافه کرد: اگر از طرح بوم گردی مردم و بخش خصوصی استقبال کنند قطعاً با گسترش ایجاد اقامتگاههای بوم گردی در روستاها و مناطق گردشگری شهرستان در آینده نزدیک مردم منطقه از مزایای آن از جمله رونق اقتصادی روستاها، کاهش مهاجرت، رونق صنعت گردشگری و افزایش اشتغال بهرهمند خواهند شد و به درآمدی پایدار نیز دست خواهند یافت.
میرزایی با اشاره به اجرای طرح مطالعاتی سراب زز به عنوان روستای هدف گردشگری، اظهار کرد: طرح مطالعاتی این سراب انجام شده و امیدواریم که با همکاری مسئولان استانی و شهرستانی و تخصیص اعتبارات بتوانیم این جاذبه طبیعی شهرستان سلسله را به سرویسهای بهداشتی، مسجد، آلاچیق و سکو برای استراحت گردشگران و نمازخانه تجهیز نمائیم.
فرماندار سلسله نیز با بیان اینکه این شهرستان علاوه بر ظرفیت کشاورزی، پتانسیل بسیار ارزشمندی در بخش گردشگری دارد که باید زمینه بهره برداری از این ظرفیت در شهرستان فراهم شود، اظهار کرد: رونق صنعت گردشگری در شهرستان سلسله میتواند در کنار کشاورزی محور جدیدی برای فعالیتهای اقتصادی مردم این شهرستان باشد.
شریف خسروی افزود: بازدید بالای گردشگران از مناطق گردشگری شهرستان بیانگر این واقعیت است که سلسله در مسیر توسعه و رونق گردشگری قرار گرفته و این رونق سال به سال افزایش بیشتری خواهد یافت لذا باید برنامههای مدون و جامعی در این بخش داشت.
خسروی با اشاره به اینکه متأسفانه به ایجاد زیرساختهای گردشگری و رونق این بخش در شهرستان سلسله کمتر توجه شده است، عنوان کرد: نیاز است در این مسیر قدمهای جدیتری برداشته شود و مناطق گردشگر پذیر شهرستان بیشتر معرفی شوند چرا که توسعه گردشگری باعث رونق اقتصادی، کاهش فقر، درآمدزایی و کاهش بیکاری میشود.
وی با دعوت از سرمایه گذاران بخش خصوصی برای ایجاد زیرساختهای گردشگری در شهرستان سلسله، افزود: این شهرستان دارای آب و هوای معتدل و طبیعت بی نظیری است که در صورت توجه و توسعه بخش گردشگری، این بخش میتواند نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی و افزایش رفاه اجتماعی مردم شهرستان و افزایش اشتغال جوانان داشته باشد.
منبع ایرنا
انتهای پیام/پ