در پی ناکامی نتانیاهو در تشکیل کابینه، پارلمان رژیم صهیونیستی پس از گذشت تنها ۵۰ روز از برگزاری انتخابات سراسری در این رژیم، رای به انحلال خود و برگزاری مجدد انتخابات داد.


به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بنیامین نتانیاهو پس از چندین تلاش ناکام، سرانجام نتوانست در موعد مقرر، کابینه تشکیل دهد. همین باعث شد تا طرح انحلال پارلمان و برگزاری مجدد انتخابات کنست، با ۷۴ رای مثبت و ۴۵ رای منفی، تصویب شود تا ۲۶ شهریورماه، دوباره انتخابات برگزار شود.

تلاش نتانیاهو برای پرش از فرایند قضایی و رسیدن به حیات امن سیاسی/ آیا دادگاه فرصت مجدد به نخست وزیر پرحاشیه را می‌دهد؟

طبیعی است که کار نتانیاهو برای پیروزی در انتخابات مجدد، سخت‌تر از قبل است. نتانیاهو به دلیل رویگردانی برخی از احزاب دست راستی از وی نتوانست از فرصتی که حامیان و متحدانش به او دادند، بهره ببرد و حالا ناچار است برگه‌هایی جدید در رقابت انتخاباتی رو کند، آن هم در حالی که بیشتر از قبل زیر ذره‌بین است. واقعیت این است که یکی از ریشه‌های اصلی بحران انتخاباتی در رژیم صهیونیستی به سردرگمی احزاب این رژیم بر می‌گردد. با توجه به این که روند ملت سازی در رژیم صهیونیستی درونزا نبوده و افراد و گروه‌های مختلف از سراسر جهان با شعار‌های اغوا کننده جذب شده اند اکنون جامعه اسرائیل از یک بحران هویت رنج می‌برد که نمود سیاسی آن در احزاب این کشور متجلی شده است.

به عنوان نمونه یهودیان غربی (اشکنازی) که از اروپا و آمریکا آمده اند با یهودیان شرقی (سفاردیم) صابرانی‌ها یا متولدین سرزمین‌های اشغالی نیز یک هویت جدا از مهاجران هستند که تا کنون نتوانسته اند به یک انسجام واحد برسند. چنان چه یکی از عوامل اصلی انحلال پارلمان نیز سرسختی آویگدور لیبرمن بر سر لایحه مربوط به سربازی طلاب علوم تلمودی و اختلاف او با احزاب مذهبی ارتدوکس بر سر این موضوع بود. حالاباید دید احزاب متعدد و افکار عمومی شکننده وغیر منسجم اسرائیلی که فروردین ماه نتانیاهو را با آرایی نه چندان درخورتوجه، مجدد انتخاب کرد بعداز این ناتوانی نتانیاهو در تشکیل کابینه چگونه تصمیم خواهند گرفت، آیا دوباره آن طور که نتانیاهو دراین دو دوره انتخابات اخیر بر پررنگ کردن مسائل و خلأ‌های امنیتی بر مسائل داخلی و اقتصادی تاکید کرده است، افکار عمومی اولویت را بازهم به مسائل امنیتی می‌دهند؟ که البته این دور از ذهن هم نیست و برای ساکنان سرزمین‌های اشغالی هرگونه تهدیدامنیتی درقالب مسئله بود و نبود معنا می‌گیرد یااین که در این دوگانه، این بار اولویت را به مسائل داخلی و اولویت‌های پاکدستی نخست وزیرآینده خواهند داد؟ اما نتانیاهو در این سه ماه چه خواهد کرد؟

به باور نگارنده روند گذشته را ادامه خواهد داد. یعنی تداوم حملات هدفمند به سوریه و پایگاه‌های مقاومت، تنش‌های کوتاه مدت با غزه و تداوم ماجراجویی‌ها در جبهه شمال (کشف تونل ها، پرواز جنگنده‌ها و پهپاد‌ها و اقدامات ضربتی در جولان) و... همه این‌ها یک نقطه اشتراک دارد و آن این که به مخاطبان داخلی و خارجی این گونه القا کند که در عین داشتن دست برتر، اما به دنبال جنگ تمام عیار نیست. ضمن آن که باید بیش از قبل منتظر ماجراجویی‌ها علیه ایران و سوق دادن افکارعمومی داخلی اسرائیل به سمت ایران از سوی نتانیاهو بود. در سرنوشت سیاسی نتانیاهو البته مولفه حمایت‌های خارجی وشخص دونالد ترامپ را نیز نباید از نظر دور داشت.

آمریکای ترامپ و دامادش کوشنر هم ازهمین رو تمام تلاش خود را در یک سال قبل برای ابقای نتانیاهو کردند، از انتقال سفارت به قدس گرفته تا هبه کردن جولان به غاصبان صهیونیست. ترامپ البته یکی از مهم‌ترین طرح‌های منطقه‌ای‌اش یعنی «معامله قرن» را هم به پیروزی نتانیاهو گره زده است. رئیس جمهورآمریکا در حالی که حدود زمانی اعلام معامله قرن را گفته بود، اما به دلیل انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی در فروردین‌ماه، آن را به تعویق انداخت تا نتیجه انتخابات مشخص شودو حالا انتخاباتی که نتانیاهو پیروز آن بود بناست دوباره برگزار شود و این یعنی تعویق مجدد اعلام معامله قرن یا اعلام ضعیف آن. افزون بر این، در انتخابات شهریورماه، هر جناح یا حزبی که پیروزشود، شخص نتانیاهو بازنده به حساب می‌آید چرا که کمتر از سه ماه دیگر بازجویی از او در سه پروندۀ فساد مالی و سیاسی وارد مرحله نهایی می‌شود و او حتی به فرض ماندن در رأس حزب لیکود و پیروزی این حزب در انتخابات جدید، شانس کمی برای مصونیت خود از تعقیب قضایی خواهد داشت. بی جهت نیست که ژنرال «بنی گانتز» رهبر جناح میانه و رقیب نخست وزیر اسرائیل با اشاره به برگزاری انتخابات شهریورماه، نتانیاهو را به تلاش در جهت ایجاد یک «دژ حقوقی» برای گریز از روند قضایی جاری که به اتهام فساد علیه او در جریان است، متهم کرده است.

در نهایت به نظر می‌رسد که حال عمومی لیکود و شخص نتانیاهو خوش نیست و به همین علت ممکن است در روز‌های آینده رفتاری از وی در داخل و حتی خارج از منطقه سر بزند که آثار و تبعات مخربی را به جا بگذارد. ولی صرف نظر از این، آن چه از همه این احوالات می‌توان به درستی برداشت کرد، این است که قدرت نتانیاهو در اسرائیل بسیار شکننده‌تر از قبل شده و حتی اگر وی دوباره با توسل به همان تاکتیک‌های همیشگی بتواند در انتخابات آینده پیروز شود راه دشواری برای گذر از فرایند قضایی دارد و حیات سیاسی او با چالش‌های جدی و شاید استعفا عجین خواهد شد.

منبع:خراسان

انتهای پیام/

نتانیاهو چه شانسی برای عبور از فرایند قضایی دارد؟

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار