به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دروغ قرن با افسانهای بزرگ به نام "حل مشکلات اقتصادی فلسطینی ها" شروع میشود. تمرکز بر این نکته در واقع به این دلیل است که فلسطینیها مانع و مخالف اصلی این قرارداد ترامپی هستند؛ طراحان این قرارداد سعی کردند چنین وانمود کنند که اوضاع اقتصادی فلسطینیها پس از چندین دهه نابسامانی و وخامت بهبود یافته است و با همین بهانه، نخستین مانع از سر راه خود بردارند. اما موضع متحد و یکپارچه گروههای مقاومت فلسطینی و حتی گروههایی که به سازش کاری و عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی معروفند، بار دیگر ثابت کرد که نظریه پردازان و طراحان این دروغ بزرگ قرن، نتوانسته اند ملت فلسطین را بفریبند و این بدان معناست که این قرارداد مثل سایر قراردادها حداقل در آینده نزدیک به نتیجه نخواهد رسید.
بیشتربخوانید: ۶ دهه مذاکرات صلح اعراب و رژیم صهیونیستی / شکست مصالحه، دست بالای مقاومت
مکه مکرمه امروز و فردا میزبان برگزاری دو کنفرانس سران عربی و اسلامی است.
تحلیل گران معتقدند که این دو کنفرانس هم مثل "کنفرانس بحرین" از پیش محکوم به شکست است. زیرا اهدافی را برای خود تعریف کرده است مثل مبارزه با تروریسم که میزبانان این کنفرانسها خود از بانیان و حامیان اصلی تروریسم هستند. یا اینکه اساسا در حد و اندازهای نیستند که بتوانند این اهداف را اجرایی کنند. اهدافی مثل تشکیل ناتو عربی و ایجاد صلح و ثبات در منطقه از جمله اهدافی بودند که هیچگاه تحقق نیافتند؛ خبرها حکایت از آن دارد که ایران و مسأله فلسطین در رأس اولویتهای این دو کنفرانس هستند، اما نکتهای که در این بین برای ما مهم است این است که محمود عباس که "قرارداد قرن" را "قرارداد ننگین" خوانده بود در هر دو کنفرانس سخنرانی میکند و در هر دو سخنرانی قرارداد یادشده را محکوم و رد میکند.
نکتهای که در این بین در روزهای گذشته شایان توجه بوده است این است که دولت ترامپ سعی خواهد کرد با جلب حمایت دولتهای عربی به خصوص کشورهای حاشیه خلیج فارس بار مالی کمک به فلسطینیها را بر این کشورها تحمیل کند؛ و این بدان معناست که عملیات حلب دیگری در راه است و این قرارداد شکست بخورد یا موفق شود، نمیتواند از این هزینه شانه خالی کند.
آنچه که بر حتمی بودن شکست کنفرانس بحرین و کلا قرارداد قرن صحه میگذارد، این است که به گفته برخی، علل شکست این قرارداد علاوه بر مخالفت فلسطینی ها، این است که طراحان آن یعنی جیسون گرینبالات، جرد کوشنر و دیوید فریدمن، سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی، آمریکایی یهودی تبار و همگی از حامیان رژیم صهیونیستی و به خصوص شهرک سازی هستند. به همین دلیل این سه نفر نامناسبترین گزینه برای مذاکره در این زمینه هستند.
گذشته از همه اینها کارگاه بحرین که گام نخست اجرای دروغ قرن است و بر بعد اقتصادی قرارداد تکیه کرده است در حقیقت بیان دیگری از نقشه سابق بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۰۸ است. نتانیاهو در این طرح بر "صلح اقتصادی" پیش از صلح سیاسی تمرکز کرده بود.
تجربههای پیشین نشان میدهند که تعداد بسیار کمی از سران عرب در "کارگاه بحرین" حضور خواهند یافت. هیئت اسرائیلی نیز خود را در کارگاه بحرین به کلی منزوی خواهد دید. در اینجا نباید فراموش کنیم که تحریمهای اقتصادی باعث نشدند که فلسطینیها از آرمان خود برای تأسیس کشور مستقل فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ به پایتختی قدس و حاکمیت کامل فلسطین بر حرم ابراهیمی چشم پوشی کنند.
منبع: العالم
انتهای پیام/