ابزار تصویربرداری پرتو اشعه ایکس مستقر در ایستگاه فضایی تصویری منحصربه فرد از فضا و ستاره‌های نوترونی به ثبت رسانده است.

به گزارش خبرنگار  حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،کارشناسان با استفاده از نوعی وسیله تحقیقاتی در ایستگاه فضایی بین المللی به تصویربرداری از فضا پرداختند و تصویری فوق العاده به ثبت رساندند.
 

دستگاه مورد استفاده در این پژوهش Neutron star Interior Composition Explorer با نام اختصاری NICER نام دارد که در سال ۲۰۱۷ وارد ایستگاه فضایی بین المللی شده است. کار این دستگاه اندازه گیری فوق العاده دقیق از انداز ستاره‌های نوترونی و شناسایی بقایای ستاره‌های منفجر شده است.
 

تصویر به دست آمده حاصل جمع آوری داده‌ها در طول ۲۲ ماه فعالیت این دستگاه اندازه گیری فوق پیشرفته است.
 
کارشناسان با مطالعه بر روی تصویربه دست آمده دریافتند بقایای ابرنواختر Cygnus Loop که در حدود ۹۰ سال نوری فاصله دارد و حدود ۵۰۰۰ تا ۸۰۰۰ سال قدمت دارد در آن قابل شناسایی است.
 

بیشتر نقطه‌های تیره در تصویر نوع خاصی از ستاره‌های نوترونی هستند که در زمان چرخش سبب ایجاد امواج اشعه ایکس می‌شوند و به این ترتیب قابل ردگیری به وسیله ابزار تحقیقاتی شدند.
 

همزمان با چرخش ایستگاه فضایی بین المللی، ابزار تحقیقاتی NICER نیز که در خارج بدنه ایستگاه نصب شده است دچار چرخش و حرکت می‌شود که این حرکت در تصویر به دست آمده به شکل نوسان‌ها و خطوطی مشخص شده است.
 

دانشمندان در تلاش هستند در ادامه پژوهش خود تصویر جدید و کامل تری از تمام آسمان با استفاده از پرتو اشعه ایکس به دست آورند و به این ترتیب اطلاعات شگفت انگیز جدیدی درباره فضا به دست آورند.
 
منبع: space
 
انتهای پیام/

تصویربرداری از ستاره‌های نوترونی و بقایای ابرنواختر‌ها

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.