به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وال استریت ژورنال، برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران روز پنجشنبه اعلام کرد برخی از کشورهایی که در ماه نوامبر (آبان گذشته) معافیت تحریمی برای واردات نفت ایران دریافت کردند میتوانند همچنان به صورت محدود به واردات نفت ایران ادامه دهند.
بنا به گزارش وال استریت ژورنال، هوک بدون اشاره به نام این کشورها در اینباره تصریح کرد کشورهایی که هنوز به سقف تعیینشده از طرف آمریکا برای واردات نفت ایران نزدیک نشدهاند، میتوانند تا زمان رسیدن به میزان موردنظر به واردات نفت ایران ادامه دهند.
آمریکا ۱۸ اردیبهشت سال گذشته به صورت یکجانبه و بدون دلیل خاصی از برجام که مورد تأیید جامعه جهانی و شورای امنیت سازمان ملل بود خارج شد و اعلام کرد کارزار فشار حداکثری علیه ایران را به راه خواهد انداخت تا صادرات نفت تهران را به صفر برساند و آن را مجبور کند بار دیگر به میز مذاکره بیاد تا «توافق بهتری» برای آمریکا رقم بخورد.
اما در آبانماه گذشته و موعد برگشت تحریمهای اصلی علیرغم تبلیغات رسانهای سنگین برای صفر کردن صادرات نفت ایران، واشنگتن معافیتهایی را به مدت شش ماه برای هشت کشور واردکننده نفت و انرژی از ایران از جمله هند، چین و کره جنوبی صادر کرد. با این حال، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا اوایل اردیبهشت ماه و ۱۰ روز پیش از پایان رسمی این دوره شش ماهه تأکید کرد واشنگتن از این پس هیچ معافیت تحریمی برای خرید نفت ایران را تمدید نمیکند. (اینجا)
کشورهای چین، هند، ژاپن، کره جنوبی، تایوان، ترکیه، ایتالیا و یونان هشت کشوری بودند که آمریکا مجبور شد به آنها اجازه دهد به مدت ۶ ماه از تحریمهای نفتی علیه ایران معاف شوند.
بیشتر بخوانید: آیا آمریکا میتواند صادرات نفت ایران را صفر کند؟
اظهارات امروز برایان هوک و عقبنشینی دوباره آمریکا از ادعای صفر کردن صادرات نفت ایران بار دیگر درستی تحلیل کارشناسان و ناظران بینالمللی را ثابت کرد که تأکید داشتند ادعای صفر کردن واردات نفت ایران امری غیرممکن است.
برایان هوک روز پنجشنبه در گفتگو با خبرنگاران گفت: «وقتی کشورها به سقف تعیینشده در مذاکرات (گذشته برای خرید نفت ایران) رسیدند...پس از آن در صورت ادامه واردات نفت ایران هدف تحریمهای آمریکا قرار خواهند گرفت».
وی همچنین افزود: «ما هر تلاشی برای واردات نفت ایران، فراتر از میزانی که در بازه زمانی نوامبر تا مه (آبان تا اردیبهشت) مذاکره شده، تحت تحریم قرار خواهیم داد».
انتهای پیام/
باید تا رسیدن ذلار به قیمت 3750 تومان همین فرمون ادامه بدیم%