به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، وزیر خارجه آمریکا در فاصله ۱۰ روز مانده به پایان مهلت معافیتهای تحریمی ایران اعلام کرد واشنگتن دیگر استثنائی برای مشتریان نفتی ایران قائل نخواهد شد.
مایک پمپئو که در یک کنفرانس خبری در ساختمان وزارت خارجه آمریکا سخن میگفت، در ادامه مدعی شد که واشنگتن در راستای کمپین فشار حداکثری همچنان تلاش میکند صادرات نفت ایران را به صفر رسانده و این کشور را از درآمد اصلی خود محروم کند.
وی سپس با اعلام اینکه ایالات متحده دیگر هیچ معافیتی برای خرید نفت ایران صادر نخواهد کرد، گفت واشنگتن نهایت تلاش خود را به کار گرفته است تا فقدان نفت ایران تاثیری بر قیمتها در بازار نگذارد.
وزیر امور خارجه آمریکا همچنین در این کنفرانس خبری اعلام کرد عربستان و امارات [به آمریکا] تضمین دادهاند که پس از لغو معافیتهای تحریمی مشتریان نفتی ایران، با افزایش تولید خود اختلالی در بازار نفت ایجاد نشود.
پمپئو در حالیکه هفته گذشته در جمع ایرانیهای آمریکاییتبار در تگزاس اذعان کرد که هیچ تضمینی برای آسیب ندیدن مردم ایران از تحریمهای اعمالی آمریکا وجود ندارد، در بخش دیگری از اظهاراتش مدعی شد "آمریکا همه این کارها [تحریمها] را انجام میدهد تا از مردم ایران حمایت کند!"
آمریکا سال گذشته همزمان با خروج یکجانبه از توافق هستهای ایران (برجام) و بازگرداندن تحریمها، برای جلوگیری از افزایش قیمت نفت در بازار، معافیتهایی را به مدت شش ماه برای هشت کشور واردکننده نفت و انرژی از ایران از جمله هند، چین و کره جنوبی صادر کرد.
پس از پایان کنفرانس خبری پمپئو، «برایان هوک» نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران نیز در جمع خبرنگاران تاکید کرد که ایالات متحده مهلت اضافه به هیچ کشوری برای ادامه واردات نفت از ایران نخواهد داد.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که که آیا چین و هند هم از سوی آمریکا در صورت ادامه خرید نفت ایران مجازات میشوند، گفت: «همانطورکه وزیر خارجه مایک پمپئو قاطعانه اعلام کرد، هرگونه نقض تحریمها از سوی هر کشوری با مجازات همراه خواهد بود.»
با وجود آنکه پمپئو در کنفرانس خبری خود مدعی شد لغو معافیتهای تحریمی ایران و حذف نفت این کشور از بازار به خاطر افزایش تولید نفت عربستان و امارات و خود آمریکا تاثیری بر قیمتها نخواهد گذاشت، اسکاینیوز دقایقی پس از پایان کنفرانس خبری وی از افزایش دو درصدی بهای نفت خبر داد.
رویترز هفته گذشته همزمان با گمانهزنیها درباره احتمال تمدید نشدن معافیتهای تحریمی ایران در گزارشی نوشت: «آمریکا سالانه ۵ میلیارد بشکه سوخت در داخل مصرف میکند. بنابراین، اگر تحریم ایران بهای نفت را به میزان یک دلار در هر بشکه افزایش دهد، این مساله (تحریم نفتی ایران) سالانه ۵ میلیارد دلار برای مصرفکنندگان آمریکایی هزینه در بر دارد.»
ترامپ اردیبهشت سال گذشته به طور یکجانبه کشورش را از برجام خارج کرد. اقدامی که با مخالفت دیگر امضاکنندگان این توافق روبرو شد و آنها اعلام کردند که به تجارت با ایران ادامه داده و سازوکارهایی برای این منظور راه اندازی میکنند.
در همین حال واشنگتن مدعی شده بود که قصد دارد صادرات نفت ایران را به صفر برساند، اما در ماه نوامبر سال گذشته مجبور شد هشت کشور چین، هند، ژاپن، کره جنوبی، تایوان، ترکیه، ایتالیا و یونان را به مدت ۶ ماه از تحریمهای نفتی علیه ایران معاف کند.
همچنین واشنگتن از طریق سازمان اوپک در تلاش برای کاهش سهمیه صادرات نفتی ایران به میزان یک میلیون بشکه نفت در روز بوده است که این اقدام آمریکا نیز با شکست مواجه شده است.
انتهای پیام/
حداقل کاری که میتونیم با این دو کشور عرب انجام بدیم.
این که کشور عزیزمون تو این دنیا تنهاست میخان زمینش بزنن .
ایران عزیزم دوستت دارم
اگر تحریم نفتی ایران به این شکل عملیاتی شود،و جایگزنی برای نفت ایران نباشد،قیمت انرژی در این کشور ها بشدت نوساس خواهد کرد،و نتیجه ی آن اخلال در نظام اقصادی دنیا خواهدبود.
مالک دنیا امام عصر است
فقط .
گفت برجام را پاره می کند. برجام را پاره کرد.
گفت سوریه را موشک باران می کند، سوریه را موشک باران کرد.
گفت ایران را تحریم می کند، ایران را تحریم کرد.
گفت سپاه را در لیست گروه های تروریستی قرار می دهد این کار را انجام داد.
ولی مسئولین ما هنوز توی فکر این هستند که برجام را حفظ کنند !!!!!!
راستی هنوز دو هفته مهلتی که رئیس جمهور سال گذشته به اروپایی ها داد تمام نشده است ؟ !!!!!!
کار رو خدا باید درست کنه آمریکا کیه
کار رو خدا باید درست کنه آمریکا کیه...
نباید به آمریکا باج داد . باید در مقابل ظالم ایستاد.
آمریکا حتی طالبان رو گروه تروریستی نمیدونه و با یه مشت آدمکش داره مذاکره میکنه، بعد الان بیاد بگه اونا آزادن بیان ایران شما راضی هستی؟
به نظر من اینا منافع شون در درگیری تو خاورمیانه هستش
ولی اگه ملت ایران پشت هم باشن و نذارن کمر خانواده ای تو طول تحریم خم بشه اونوقت اونا باید بیان مذاکره نه ما
اگر دست اختلاس گران ووو حقوق های نجومی و مفسدان اقتصادی را قطع کنیم .مشکلات را میتوانیم پشت سر بگذاریم
ولی همشون ترسو هستند
باید کاری کنیم الان بهترین موقعه ست
تنها راه نجات .شفاف سازی است
و هر کشتی خواست رد بشه بزنیم.
در ضمن دیگر ماندن در برجام کار عاقلانه ای نیست ، عاقلانه ترین کار خارج شدن از این توافق نامه ست و همچنین امضاءFATF وCFT یعنی خیانت وقتی آمریکا سپاه پاسداران ایران رو تروریست خواندن و.......
اروپا و آمریکا همشون از یک قماش هستن عاقلانه ترین کار امید به خدا و اعتماد به مردم ایران و گوش کردن در عمل به حرف های رهبرمون که چندین ساله که میگن به آمریکا و اروپاییها اعتمادی نیست و............
تنها تماشا کردن و تماشاچی بودن و تلاش نکردن باعث فقر و نابودی است.
ایران که جلو ابرقدرتها ایستاد و پیروز شد براحتی در اقتصاد هم با مدیریت درست بینیشان را به خاک میمالد و به بالندگی و رشد و پیشرفت میرسد.
یعنی تمام امتیاز ها را دادید و یک امتیاز هم نگرفتید.؟؟؟؟!!!! و دم از منافع ملی میزنید.
مگر میشود کشوری با اینهمه قدرت نتواند یک ماه تنگه هرمز را ببندد. تاوان ضربه زدن به اقتصاد کشوری بزرگ و هشتاد ملیونی ،ضربه خوردن به اقتصاد تحریم کنندگان و همرا هانشان است .
یا حق، پیروز و سرافراز و سلامت باشید.
تا ایران و ایرانی بتواند یک بار دیگر هویت و اصالت واقعی خود را در جهان که ترکیبی از هوش ، زکاوت ، خلاقیت ، هنر و سخت کوشی و تلاش است بدون نیاز به اقتصاد نفتی رانت پرور ، فساد آور به خود و جهانیان ثابت کند.
1- از قراردادهای تاریخی خارج شویم و حاشیه ی جنوبی خلیج قارس را ادعا کنیم و سفت بایستیم چرا که آمریکاییها این کار را کرده اند و حتی سازمانهای بین المللی را از این موضوع مطلع کنیم.
با این کار عربستان نیز به زانو در می آید.
2- از طریق یک همسایه ی واسطه مثل عراق یا در صورت موافقت پاکستان یا عمان نفت مان را بفروشیم
3- ظرفیت های داخلی مخالفان عربستان و امارات را
فعال کنیم. این کار می تواند آنها را هر چند کم سست کند.
4- با کشورهایی که در جهان قراردادهای حیاتی و استراتژیک دارند و مناطق سوق الجیشی مثل جزایر
و آبراههای مهم را خواستارند و اختلافاتی با همسایگان دارند ارتباط بگیریم و انگیزه بدیم که مثل ترامپ قوانین را زیرپا بگذارند. با هر دو طرف طوری که دیگری نداند.
یدالله فوق ایدیهم
با برجام که به جایی نرسیدیم
شما هم استاندارد جواب بدهید.
هیچ چون تازه به اول خط رسیدیم تازه وضع نسبت به قبل بدتر شده و اروپاییها هم عملا با آمریکا همسو هستند .
مهم این که ما به برجام متعهد هستیم!¡!!!!!!!!!!!!((!?!!¡!!!!!
الان ما دقیقا به چی متعهد هستیم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟?؟؟؟؟؟
وقت توجه به تولید داخلی است.
و این هم جواب غرب دوستی!!!!
در مقابل تحریم باید تحریم کرد .
زنده باد ایران.زنده باد ارزش های انقلاب .زنده باد شهدای انقلاب.