امیرحسین شفیعی گفت: متولیان فرهنگی کمتر روی آثار دینی تمرکز می کنند و این مدیریت نادرست باعث خلا در آثار مذهبی شده است.

چرا نمایش های آیینی و مذهبی در ایام ماه مبارک رمضان کم بود؟امیر حسین شفیعی کارگردان تئاتر درخصوص کمبود نمایش های آیینی و مذهبی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه تئاتر  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: از نظر من باید پاسخ این سوال را از متولیان فرهنگی جویا شوید زیرا متولیان فرهنگی ماموریتی برای حمایت از هنرمندان و آثار دینی و از جنس مذهبی نداشته اند تا این آثار به اجرای عموم برود.متاسفانه به دلیل مدیریت نادرست کمتر روی آثار دینی متمرکز شده و هنرمندان هم علاقه کمتری برای اجرا در این جنس نمایش ها دارند و این علاقه کم از محدودیت ها و سخت گیری و البته شرطی کردن گروه های هنری است.

وی افزود: شرطی کردن گروه های هنری به این معنا است که ما آثاری تولید می کنیم که مخاطبان آن مخاطبان اتوبوسی هستند , یعنی  خودشان,مخاطب را  برای تماشا می آورند که این نوع رفتار ضربه مهلکی به تئاتر و نمایش ها وارد می کند.

شفیعی با اشاره به اینکه  متولیان فرهنگی از آثاری با کیفیت پایین که دچار شعار زدگی شده است , حمایت می کنند, گفت:   روضه خوانی با نمایش های دراماتیک اشتباه گرفته می شود در حالی که عزاداری ها جایگاه بسیار بالایی دارند. روضه خوانی ها باید در حسینیه ها و تکیه ها اجرا شوند, زمانی که می خواهیم نمایشی اندیشمندانه و دراماتیک را به روی صحنه تئاتر ببریم باید بر روی اندیشه ها , سبک زندگی ائمه اطهار و زوایای پنهانی که کمتر به آن پرداخته شده که شامل نکات بسیار مهمی است ,بپردازیم و نباید این نمایش ها با سطحی نگری اجرا شود.

وی ادامه داد: ما به عنوان هنرمند از زوایای پنهان زندگی ائمه اطهار چه چیزی را به مخاطب نشان می دهیم؟ البته نمایش های بسیار خوبی در زمینه مذهبی داشتیم که بسیار هم مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت که از جمله آن نمایش « ترور» حمید رضا نعیمی بود که به شهادت حضرت علی (ع) می پرداخت و بسیار قابل توجه بود.

شفیعی با اشاره به اینکه  تفاوتی میان نمایش ها نمی بینم , گفت: متولیان فرهنگی ما فقط برای آثار سطحی هزینه می کنند که مخاطب حاضر به پرداخت بها برای آن نیست و این رفتارها که در این زمینه صورت می گیرد, سبب کمبود این گونه نمایش ها و علاقه کمتر هنرمندان  می شود. البته این مشکل در نمایش های دفاع مقدسی هم وجود دارد و می توان گفت این موضوع فراگیر شده است. بستر تئاتر دینی ما به جای اینکه عرصه ای برای آدم های حرفه ای و تئاتر شناس فراهم کند که بتوانند با شرایط راحت آثار خود را تولید کنند که مورد توجه مخاطبان باشد, فقط بستری برای کسانی است که فقط می خواهند میانبری به تئاتر حرفه ای بزنند. تا زمانی که این روال ادامه داشته باشد ما نتیجه ای در این زمینه حاصل نمی کنیم.

شفیعی درخصوص مشکلی اساسی که در این زمینه وجود دارد , گفت: روزی می گوییم تئاتر دفاع مقدس و دینی خوبی داریم که در سالن های اصلی و کوچک تئاترها اجرا بروند و مخاطبان برای تماشای آن هزینه کنند.مشکل اساسی ما این است که مدیران فرهنگی ما فقط به فکر ارائه گزارشی پایانی از عملکرد خود هستند , ولی باید به این فکر کنند که این نمایش ها چه تاثیری در فضای اجرا و مردم دارد؟  مخاطبان امروز ما برای نمایش های هنری هزینه می کنند و ما نمونه های بسیار خوبی در این زمینه داریم که بسیار جریان ساز بوده است. ما به جای جلب رضایت مدیرانی که اجاره نشین میزهای مدیریت هستند , باید رضایت جامعه را فراهم کنیم تا بتوانیم نتیجه بهتری دریافت کنیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار