به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم؛ محمد علی سلامی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: در سال جاری به دلیل بارشهای مناسب و مواجه نشدن مزارع استان با تنشهای شدید محیطی، محصولات کشاورزی قم و به خصوص گندم از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است.
وی افزود: استان قم دارای ۶ هزار هکتار سطح زیر کشت گندم آبی و یکهزار و ۲۰۰ هکتار سطح زیر کشت گندم دیم است و کار برداشت این محصول از مزارع استان با استفاده از ۱۱۰ کمباین بومی و مهاجر طی هفته جاری آغاز شده است.
وی ادامه داد: همچنین ۱۹ هزار و ۳۰۰ هکتار از سطح زیر کشت مزارع استان به تولید محصول جو اختصاص دارد که روزهای پایانی برداشت آن در حال سپری شدن است.
سلامی گفت: به دلیل مبارزه خوبی که با آفات و بیماریها در سطح مزارع استان صورت گرفت و استفاده کشاورزان از کود مناسب، میزان خسارت محصولات در این بخش بسیار ناچیز است و محصول گندم و جو قم با داشتن بهترین کیفیت و کاملا سالم به بازار عرضه میشود.
وی بیان کرد: پیش بینی میکنیم علاوه بر برداشت بیش از ۳۰ هزار تن گندم از مزارع استان، ۸۵ هزار تن جو نیز از مزارع قم به بازار عرضه شود که رقم قابل توجهی است.
وی ادامه داد: بیش از ۲ هزار غله کار در سطح مزارع استان مشغول به فعالیت هستند و با وجود سختیهای فراوان این کار برای افزایش سطح تولیدات زراعی استان تلاش میکنند.
در بخش کشاورزی کل زمینهای قابل کشت قم برابر ۱۰۵ هزار و ۷۳۰ هکتار است که این رقم ۴۶ صدم درصد کل اراضی قابل کشت کشور میباشد؛ مجموع کشت سبز استان شامل ۲۰ هزار هکتار باغ و ۴۲ هزار هکتار زراعت شامل ۱۷ هزار و ۵۳۱ هکتار کشت جو، ۶ هزار هکتار کشت گندم آبی، دو هزار و ۳۴۶ هکتار کشت کلزا و بقیه سطح زیر کشت به محصولات یونجه، ذرت، پنبه و صیفی اختصاص یافته است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۲۰۸ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.
بیشتر بهره برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند که طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، قم دارای ۱۲۷ روستا با جمعیت بالای ۲۰ خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی این استان بیش از ۵۵ هزار و ۸۶۵ تن است که در قالب ۱۷ هزار و ۳۸۵ خانوار زندگی میکنند.
انتهای پیام/الف