آخوندی گفت: سال ۹۸-۹۷ نزدیک به ۱۵ هزار و ۸۰۰ تن ماهی استخوانی در دریای خزر صید شد.

روابط //صید ۱۵ هزار و ۸۰۰ تن صید ماهی استخوان/ ۳۵ درصد صید ماهی استخوانی غیر مجاز استبه گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مختار آخوندی مدیرکل دفتر صید و صیادی سازمان شیلات اظهار کرد: سال ۹۸-۹۷ نزدیک به ۱۵ هزار و ۸۰۰ تن ماهی استخوانی در دریای خزر صید شد.

وی با بیان اینکه صید ماهیان استخوانی از جمله ماهی سفید، کپور، کولی و کفال از ۱۵ مهر ۹۷ آغاز و تا اواخر فروردین ۹۸ ادامه داشته است، افزود: از مجموع صید انجام شده ۶۷ درصد مربوط به ماهی سفید، ۲۳ درصد کفال و ۱۰ درصد سایر گونه‌های اقتصادی بوده است.

آخوندی ادامه داد: صید ماهی سفید نسبت به سال ماقبل ۴۸ درصد و کفال ۵۶ درصد رشد نشان می‌دهد.

این مقام مسئول افزود: از کل صید انجام شده در سال ۹۸-۹۷ حدود ۵۸ درصد آن در استان مازندارن، ۳۷ درصد در استان گیلان و ۵ درصد در استان گلستان صورت گرفته است.

وی مساعد بودن شرایط آب و هوایی در نواحی شمال کشور و اثرات تکثیر مصنوعی و طبیعی طی سنوات گذشته با مشارکت تعاونی‌های صیادی در بازسازی ذخایر آبزی را از دلایل افزایش صید اعلام کرد.

مدیرکل دفتر صید و صیادی سازمان شیلات ایران اشاره کرد: هر سال نزدیک به ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون قطعه بچه ماهی استخوانی در دریای خزر رها سازی و ۲۵ تا ۳۰ میلیون قطعه بچه ماهی سفید با کمک صیادان تکثیر مصنوعی می‌شود.


بیشتر بخوانید: صادرات میگو ۸۰ درصد رشد کرد/تحول عظیم تولید آبزیان در سال‌های اخیر


به گفته وی، تکثیر طبیعی از هشت سال پیش در استان‌های شمالی کشور با کمک تعاونی‌های صیادی آغاز شده و مشارکت آن‌ها در این زمینه رو به افزایش است به طوری که سال گذشته تقریبا ۴۰ شرکت تعاونی صیادی در تکثیر طبیعی ماهی سفید فعالیت داشتند.

آخوندی با بیان این که در فصل صید سال گذشته ۱۲۱ شرکت تعاونی صیادی در صید ماهیان استخوانی دریای خزر فعالیت کردند، گفت: سرانه صید هشت شرکت تعاونی ۸۱ تن بوده و سهم صید استان مازندران بیشتر و گیلان در حد متوسط بوده است.

وی درباره صید کیلکا تصریح کرد: بر اساس آخرین گزارش ها، سال گذشته نزدیک به ۲۶ هزار و ۱۵۰ تن ماهی کیلکا در دریای خزر صید شد که ۱۵ درصد نسبت به سال قبل رشد نشان می‌دهد.

آخوندی افزود: سال گذشته ۷۴ شناور در دریای خزر ماهی کیلکا صید کردند که ۳۰ فروند آن در استان گیلان و ۴۴ فروند در استان مازندران بوده است.

وی درباره صید غیر مجاز در سال ۹۸-۹۷ بیان کرد: از مجموع ۱۵ هزار و ۸۰۰ تن صید ماهیان استخوانی نزدیک به ۳۵ درصد آن صید غیر مجاز بوده که آسیب زننده به ذخایر دریایی است، زیرا صیادان غیر مجاز شرایط و دستورالعمل‌های مربوط به صید مجاز مانند زمان صید، سایز گونه و نوع گونه را رعایت نمی‌کنند.

مدیرکل دفتر صید و صیادی سازمان شیلات ایران در پایان تصریح کرد: سازمان شیلات از طریق یگان حفاظت از منابع آبزیان، کمیسیون تخلفات صیادی، نیرو‌های دریابانی و ناجا برای جلوگیری از صید غیر مجاز تلاش می‌کند، اما به علت نبود شغل کافی در نواحی ساحلی کشور، برخی برای تامین معیشت خود با حداقل امکانات در دریا صید غیر مجاز انجام می‌دهند.

انتهای پیام/

رشد ۴۴ درصدی صید ماهیان استخوانی در دریای خزر

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
به یاد شهید برونسی
۱۴:۱۳ ۰۹ خرداد ۱۳۹۸
یه نظر دارم
چرا مثل شیوه پرورشی که در کشور به شدت در حال افزایش است از وسعت دریا برای پرورش ماهیان دریایی و اقیانوسی استفاده نمیکنیم تازه هزینه خوراک هم آنچنان ندارد
ژاپن در ابعاد پرورش صدف ها و جلبک ها از این روش استفاده می کند پس می شود برای ماهیان هم کاربرد داشته باشد وقتی
به جای این همه ماهیگیری پرخرج و ناکارآمد که به نابودی اکولوژی دریاها و اقیانوس ها دارد ختم می شود و عروس های دریایی در حال جاگذاری به جای سایر ماهیان هستند و حتی جارو کردن کف دریا
از شیوه پرورش استفاده کنیم و کشورهای چون چین را تحریک به این شیوه کنیم اینجوری محیط زیست و پلانگتون ها و باز آفرینی ماهیان را شاهد خواهیم بود (کاملا محییط زیستی و دارای مداومت تولید)
امیدواریم کشورمان در این زمینه با وجود عرصه ای چون دریای عمان که از هرمزگان تا سیستان و بلوچستان است و حتی پهنه های بیشتر استفاده فراوانی برای تولیدات دریایی کند
اما حتما استفاده از شیوه های امن حفاظتی جهت جلوگیری از سرقت و یا آلوده سازی هم باید استفاده شود.
این شیوه با تجریبات ارزشمند می تواند به کشور از لحاظ اقتصادی کمک فراوانی کند
یا علی مدد
آخرین اخبار