به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بیشتر مواقع، زمانی که عوامل غذایی که به بیماری منجر میشوند را مد نظر قرار میدهیم، بر مصرف بیش از حد برخی مواد غذایی، مانند گوشت قرمز، غذاهای فرآوری شده و چربیهای ترانس متمرکز میشویم.
اما مطالعهای که به تازگی منتشر شده است، الگوهای غذایی در سراسر جهان را مورد بررسی قرار داده و مشخص شده است که آنچه نمیخوریم نیز میتواند به همان اندازه به سلامت ما آسیب وارد کند.
رژیم غذایی ضعیف به یکی از دلایل اصلی ناتوانی و مرگ در جهان تبدیل شده است. در سال ۲۰۱۷، از هر پنج مرگ، یک مورد را میتوان با رژیم غذایی نسبت داد.
در این میان، افرادی که به اندازه کافی میوه یا غلات کامل از رژیم غذایی خود دریافت نمیکردند با بیشترین میزان خطر مواجه بودند. افرادی که رژیم غذایی کتو یا رژیمهای غذایی با محتوای پروتئین زیاد را دنبال میکنند در این دسته قرار میگیرند، زیرا در هر دو میزان مصرف میوه و غلات کامل کم است.
به رغم محبوبیت رژیم غذایی کتو، اطلاعات اخیر در کنار مطالعاتی که پیشتر بر این رژیم غذایی متمرکز بودند، به نظر میرسد نشان میدهند که با گزینه چندان مناسبی مواجه نیستیم.
اما حتی اگر فکر میکنید که به میزان کافی میوه و غلات کامل مصرف میکنید، همچنان این امکان وجود دارد که با برخی کمبودها مواجه باشید.
روشهای درست و اشتباه مصرف میوه و غلات کامل
اگر قصد دارید از خطر مرتبط با مصرف ناکافی غلات کامل یا میوه پرهیز کنید، مصرف محصولات دارای برچسب حاوی غلات کامل یا میوه کفایت نمیکند. شما باید میوه و غلات کامل را تا حد امکان نزدیک به شکل اصلی آنها مصرف کنید.
به عنوان مثال، درباره میوه ها، برای بهره مندی از فواید سیب باید میوه کامل و نه سس سیب، آب سیب یا پای سیب را مصرف کنید. درباره غلات کامل، باید محصول کامل، به عنوان مثال، جو دوسر و نه غلات صبحانه حاوی جو دوسر یا کلوچههای جو دوسر را مصرف کنید. این مساله اهمیت دارد، زیرا مواد غذایی کامل حاوی مواد مغذی هستند که در ویژگیهای ارتقا دهنده سلامت آنها ضروری هستند، اما طی فرایند پردازش امکان از بین رفتن این مواد مغذی وجود دارد.
به عنوان مثال، جو دوسر خرد شده (Steel cut oats) در واقع دانههای جو کامل است که به دو یا سه قسمت تقسیم شده اند، اما همچنان حاوی تمام مواد مغذی دانههای کامل هستند. دانه محصولات کامل دارای تمام ترکیبات لازم برای پیشتیبانی از زندگی بوده و اگر در خاک کاشته شوند میتوانند جوانه بزنند.
در مقابل، کاشت غلات صبحانه تهیه شده از جو دوسر در خاک نتیجهای به همراه نخواهد داشت. بدون در نظر گرفتن این که غلات صبحانه با چه میزان ویتامین یا مواد معدنی غنی میشوند، در این میان چیزی از دست رفته است. بر همین اساس است که مصرف مواد غذایی کامل برای بهرهمندی از طیف کامل مواد مغذی توصیه میشود.
درباره نان چطور؟
نان همواره محصولی مضر نیست. در حقیقت، نان برای هزاران سال یکی از اجزا ثابت رژیمهای غذایی بیشتر تمدنها بوده است. اما نانهایی که نسلهای گذشته و باستانی مصرف میکردند بسیار متفاوت از نانهایی بوده انند که ما امروزه مصرف میکنیم.
شما میتوانید نانهای تهیه شده از غلات کامل که در آنها دانهها و غلات دیده میشوند را انتخاب کنید و در مقادیر معقول مصرف کنید؛ و به خاطر داشته باشید که افزایش مصرف میوهها و غلات کامل به معنای آن نیست که میتوانید بخشهای دیگر رژیم غذایی خود را نادیده بگیرید. دنبال کردن یک برنامه غذایی سرشار از گوشت قرمز، لبنیات، و غذاهای فرآوری شده بدون در نظر گرفتن این که چه میزان میوه یا غلات کامل مصرف میکنید، همچنان میتواند اثر منفی بر سلامت شما داشته باشد.
مصرف میزان کافی و نه بیش از حد مواد غذایی کامل - بیشتر مبتنی بر گیاهان از جمله میوهها و سبزیها - را فراموش نکنید. این توصیه هرگز قدیمی نمیشود.
منبع: عصر ایران
انتهای پیام/