به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، داوود حاجی قاسمعلی مدیرکل بیمه گری و درآمد سازمان بیمه سلامت اظهار کرد: زندانیان و خانواده آنها تحت پوشش بیمه سلامت قرار میگیرند. البته از سالها پیش زندانیان تحت پوشش بیمه بودند، ولی بودجهای برای این موضوع در نظر گرفته نشده بود که امسال در ردیف بودجهای سازمان بیمه سلامت، مبلغی برای این موضوع در نظر گرفته شده است.
حاجی قاسمعلی درباره پوشش بیمه سلامت برای زندانیان و خانواده آنها افزود: در گذشته در قالب قرارداد ۲ طرفه بین بیمه سلامت و اداره کل زندانها، زندانیان تحت پوشش بیمه سلامت بودند و قرار بر این است که تمام امور مربوط به بیمه سلامت زندانیان را به صورت الکترونیکی انجام دهیم و استفاده از کاغذ در این رابطه حذف شود. یعنی بعد از مراجعه زندانی به مراکز درمانی، از بانک اطلاعات زندانها استعلام میشود و سپس خدمات سلامت را به زندانی یا خانواده آنها ارائه میدهند.
مدیرکل بیمه گری و درآمد سازمان بیمه سلامت با اشاره به اینکه در حال حاضر، بیشتر خدمات سرپایی در داخل زندانها ارائه میشود و این موارد خارج از تعهد بیمه سلامت است، گفت: موارد سرپایی و بستری که در خارج از زندانها و در مراکز درمانی ارائه میشود را تحت پوشش بیمه سلامت قرار میدهیم و اکثر خانواده زندانیها یا در حال حاضر تحت پوشش بیمه سلامت هستند یا قبلا تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) بودند که پس از انتقال بیمه شدگان کمیته امداد به بیمه سلامت، تحت پوشش قرار گرفتند و فقط تعداد اندکی از خانواده زندانیها در حال حاضر تحت پوشش بیمه نیستند. این افراد در قالب صندوق سایر اقشار بیمه سلامت تحت پوشش قرار میگیرند.
وی در پایان درباره مشکلات ارائه خدمات بیمهای به زندانیان، اظهار کرد: ۲ موضوع درباره زندانیها وجود دارد که ارائه خدمات را با مشکل مواجه میکند. اولین نکته اینکه اطلاعات زندانیها محرمانه است و اسامی آنها در اختیار ما قرار نمیگیرد و دومین محدودیت هم ثابت نبودن زمان درباره زندانیهاست. به همین علت نمیتوان به زندانیها یا خانواده آنها دفترچه با تاریخ ثابت داد و در نتیجه باید خدمات بیمهای به صورت الکترونیک و استعلام الکترونیکی به آنها ارائه شود.
انتهای پیام/