غلامی گفت: دانشگاه‌های معتبر تصویر ذهنی خوبی از دانشجویان ایرانی دارند، ولی ما برای جذب دانشجو خوب عمل نکردیم.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نهمین نشست سراسری هم اندیشی معاونان مدیران دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی و پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری که امروز در مجتمع بین‌المللی امام خمینی (ره) دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد، اظهار کرد: در این نشست تاکید بر تحول، تحرک و تغییر رویکرد‌ها در بین الملل مورد اشاره قرار گرفت، این بحث بر مبنای تغییر شرایط زمان و مسیر اهداف است؛ نه اینکه قدرشناس مدیران و مسئولان قبل نباشیم زیرا همه در گذشته و در چهل سال گذشته زحمت کشیدند و به اهدافی رسیدند؛ طبیعتا مشکلات مختلفی بر سر راه آن‌ها وجود داشته است و مسیر را با زحمت طی کردند.

افتخار می‌کنیم قدیمی‌ترین دانشگاه جهان را داریم

وی افزود: علی رغم اینکه در حوزه علم و فناوری در دنیا حرف برای گفتن داریم، اما سهم خوبی از روابط در حوزه بین الملل در تحقیقات مشترک، همکاری‌های بین‌المللی و رفت و آمد اساتید نداریم، امروز افتخار می‌کنیم قدیمی‌ترین دانشگاه جهان را در جندی شاپور داریم.

غلامی گفت: باید فاصله ایجاد شده را با سرعت بیشتری طی کنیم و در توسعه روابط بین الملل دانشگاه کار بیشتری انجام دهیم.

وزیر علوم تصریح کرد: بخش دوم فعالیت در این حوزه مبادله دانشجو است، دانشجو‌های ما در دانشگاه‌های خارج پذیرفته شده و خوب عمل می‌کنند هر کدام از دانشگاه‌های معتبر هر گاه بحث پذیرش دانشجویان ایرانی مطرح می‌شود سابقه و تصویر ذهنی خوبی دارند. ولی ما برای جذب دانشجوی خارجی خوب عمل نکردیم علی رغم اینکه تعداد قابل توجهی دانشجو در کشور تحصیل می‌کنند، تاریخ اسلام از رشته‌هایی است که بهتر است در ایران تدریس شود، بنابراین باید پذیرش داتشجوی غیر ایرانی را گسترش دهیم، این در حالیست  که زیر ساخت‌ها فراهم نیست تا این دانشجویان بتوانند در لیست دانشگاه‌های مورد نظر، ایران را انتخاب کنند.

وی ادامه داد: طرح بین الملل‌سازی دانشگاه‌ها در وزارت علوم دنبال می‌شود و برگزاری دوره‌های آموزشی مشترک یکی از روش‌هایی که می‌توان در این باره بهتر عمل کرد، از سوی دیگر ایجاد شعبه‌هایی از دانشگاه‌های خارجدر ایران و مراکز مشترک کار‌هایی است که می‌توان انجام داد؛ کار‌های مشترک علمی در حال انجام در ایران، ورود خوبی بوده است؛ اگر سابقه خود را با کشور‌های دیگر مقایسه کنیم مدت زمان زیادی نیست که شروع کرده‌ایم، ولی همین میزان ارتباط قابل تقدیر است.

غلامی یادآور شد: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و برنامه‌های وزارت علوم، توسعه روابط بین‌الملل مبنای مهمی است که نتیجه آن توسعه روابط بین‌الملل و دیپلماسی علمی است؛ بخش ارزشمند عملکرد دانشگاه‌ها توسعه روابط بین‌الملل است که با تلاش محقق خواهد شد.

در ادامه مراسم وزیر علوم در جمع خبرنگاران گفت: جذب دانشجویان خارجی خود دارای یک آیین نامه است؛ در حال حاضر دانشجویانی که داریم حتما بیمه می‌شوند و این بیمه داخلی است، یعنی اگر در داخل کشور مشکلی برایشان پیش بیاید بیمه آن را تامین می‌کند که شامل بیمه سلامت و حوادث است.

میزان حقوق دانشجویان خارجی

وی بیان کرد: ما در توسعه پذیرش دانشجویان خارجی نیاز به سرعت عمل، تسهیل رفت و آمدها، ویزا، اجازه کار برای برخی دانشجویانی که در مقطع دکتری جذب می‌شوند، آیین نامه‌های این طرح تا حد زیادی آماده شده است و امیدواریم بتوانیم با مراجع و دستگاه‌های ذیربط به سرعت آن را نهایی کنیم تا حضور و زندگی این دانشجویان در کشور در کنار تحصیل خوب با آسایش بیشتری همراه باشد.

غلامی درباره میزان حقوق دانشجویان خارجی گفت: این حقوق به مکانی که دانشجو در آن کار می‌کند بستگی دارد، دانشجویان ما هم که به خارج از کشور می‌روند و پولی دریافت می‌کنند این پول از منابع پروژه پرداخت می‌شود. اگر پروژه‌هایی داشته باشیم که حمایت مالی داخلی یا بین المللی داشته باشد قطعا حق الزحمه دانشجویان درگیر در این پروژه قابل پرداخت است کما اینکه برای دانشجویان خودمان هم تعریف کردیم که از امسال و سال آینده اجرایی می‌شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار