کارشناسان محیط زیست نقشه‌ای از جمعیت زنبور‌های بی‌عسل انگلیس تهیه کرده‌اند که توزیع گونه‌های مهم این حشره را نشان می‌دهد.

زنبور‌های بی‌عسل به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، محققان می‌گویند که زنبور‌های بی عسل حشراتی بدنام، اما نیازمند توجه هستند. به گفته آن‌ها این حشرات که با واژه‌هایی مثل "مزاحم" و "بی فایده" توصیف می‌شوند، موجوداتی مفید هستند، چون آفات را مهار می‌کنند.

دکتر "سیریان سامرز" از دانشگاه کالج لندن گفت که زنبور‌های بی عسل (wasp) آفت‌کش‌های طبیعت هستند و اگر نباشند مجبور خواهیم بود برای کنترل حشرات مزاحم از آفت‌کش‌های خیلی بیشتری استفاده کنیم.

او گفت: این‌ها اعضای بدنام دنیای حشرات هستند، نگرشی که وجود دارد آن‌ها را حشره‌ای بزهکار می‌بیند. درحالی که باید آن‌ها را حشرات مفید بدانیم - آن‌ها به ما خدمت می‌کنند و ما کاملا این خدمت را نادیده می‌گیریم.

دکتر سامرز و پروفسور "آدام هارت" از دانشگاه "گلوسسترشر" ایده مطالعه زنبور‌های بی عسل را مطرح کردند تا باعث جلب توجه به این حشرات و نقش آن‌ها در طبیعت شوند.

در مجموع دو هزار نفر در این پروژه "شهروند-دانشمند" در اواخر تابستان ۲۰۱۷ شرکت کردند و بیش از شش هزار نمونه را برای شناسایی ارسال کردند. از این داده‌ها برای تهیه نقشه‌ای که توزیع زنبور‌های بی عسل و زنبور‌های سرخ را نشان می‌داد استفاده شد.

زنبور بی عسل "آلمانی" و زنبور بی عسل "جلیقه‌زرد" رایج‌ترین انواع بودند که هر کدام ۴۴ درصد جمعیت را تشکیل می‌دهند. زنبور سرخ اروپایی تشکیل دهنده شش درصد جمعیت است و دو گونه نادرتر هم پیدا شد.

نتایج این مطالعه در نشریه "حفاظت از حشرات و تنوع آنها" منتشر شده است. پروفسور آدام هارت گفت که این نوع مطالعه یک راه ساده و موثر برای جلب توجه عموم به حیات وحش است؛ و ضمنا به جمع آوری اطلاعات تراز اولی منجر می‌شود.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

زنبورهای بی‌عسل "مزاحم" نیستند

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.