به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، قربانعلی محمدپور مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان درسفریک روزه به شهرستان صومعه سرا ودیداربافرماندارصومعه سرا با بیان اینکه پسماند بزرگترین معضل استان گیلان است، گفت: روزانه حدود ۲۵۰۰ تن زباله در سطح استان تولید میشود.
وی با بیان اینکه بخشی از این مشکلات را باید از طریق کمپوست مدیریت کنیم، افزود: متأسفانه کمپوست کارایی لازم را ندارد و امروز در انزلی، رشت و رودسر با مشکلات خاص خود مواجه است.
محمدپور با بیان اینکه سه اولویت مهم در حوزه محیط زیست گیلان توجه به حل معضل پسماند، پساب و فاضلابها و همچنین احیای تالاب است، تصریح کرد: دولت در حوزه حل معضل پسماند به ویژه در استانهای شمالی تاکید دارد و سال گذشته هزار میلیارد تومان برای حل معضل پسماندها با اولویت استانهای شمالی به مجلس ارائه شده است.
محمدپور افزود: در طول سالهای گذشته اعتبارات زیادی برای حل مشکلات این حوزه هزینه شده، اما توفیقات چندانی به دست نیامده است. در این زمینه نیازمند اقدامات موثرتری هستیم تا چه زمانی میتوانیم از ظرفیت منابع طبیعی و جنگلهای هیرکانی استان برای مدیریت پسماند استفاده کنیم ما برابر افکار عمومی جامعه خود و دنیا پاسخگو هستیم.
وی با بیان اینکه باید برای حل معضل پسماندهای روستایی به اقدامات سنتی در گذشته بازگردیم، گفت: باید با تفکیک کردن، ۳۰ درصد حجم زباله را کاهش دهیم و با کمپوست کردن ۷۰ درصد زباله روستایی را مدیریت کنیم که این نیز تنها از طریق آموزش محقق خواهد شد.
محمدپور از مصوب شدن طرح جامع پسماند استان گیلان خبر داد و گفت: در این طرح شش نقطه برای مدیریت پسماند در نظر گرفته شده است که در این مناطق سه مرکز تکنولوژی مدیریت پسماند ایجاد خواهد شد.
مدیرکل محیط زیست گیلان با بیان اینکه ۳۲۸ میلیارد تومان اعتبار در سفر اخیر رئیس جمهور به استان گیلان در حوزه ساماندهی به موضوع پسماند اختصاص یافته است، گفت: در صورت تحقق این میزان اعتبار میتوانیم گام خوبی در زمینه پسماند منطقه سراوان برداریم. مدیرکل محیط زیست گیلان از تصویب طرح جامع پسماند این استان خبر داد و گفت: متاسفانه اقدامات صورت گرفته در حوزه مدیریت پسماند برای ساماندهی این وضعیت کافی نبوده است.
فرماندارصومعه سرا با بیان اینکه حفاظت، حراست و حفظ محیط زیست در اولویت برنامه کاری دولتمردان در سطح استان و شهرستان قرار دارد و تاکیدات متعددی در این خصوص وجود دارد، خاطرنشان کرد: اگرچه عمق نگرانی ها، دغدغهها زیست محیطی بسیار زیاد است، اما برای کم کردن نگرانیها و دغدغهها حضور همگانی و مسئولانه از سوی اقشار مختلف و مردم نیاز است تا همه وارد میدان شویم و در کنار هم و با هم افزایی و تقویت یکدیگرنگرانیها را به حداقل برسانیم و نگاه مسئولانهای را نسبت به محیط زیست داشته باشیم.
سیدمحمدی تصریح کرد: صومعه سرا با توجه به محیطی جلگهای که در آن واقع است از ظرفیتهای طبیعی، چون تالاب برخوردار است.. وی با اشاره به اینکه تالاب برای شهرستان یک فرصت افزود: این فرصتها با توجه به غفلتهایی که در گذشته شده و کمبودها و نواقصی که وجود دارد میتواند به عنوان یک تهدید هم شمرده شود باید راههای استفاده بهینه و مطلوب ساختن فرصتها را مدنظر قرار دهیم.
سرپرست فرمانداری صومعه سرا در پایان به وجود ۱۳ رودخانه در شهرستان صومعه سرا اشاره کرد و گفت: اکثر این رودخانهها به تالاب منتهی میشود و لازم است با حفظ و حراست از رودخانهها تهدیدهای تالاب را نیز کاهش دهیم.
مدیر کل حفاظت محیط بمنظور بازدید، بررسی، رفع مشکلات مرتبط در حوزه شهرستان و دیدار چهره با مسئولین، مردم و فرماندار شهرستان، یک روز کامل کاری خود را به این شهرستان اختصاص داد.
انتهای پیام/آ