حریرچی گفت: آگاهی مردم از وجود بیماری فشار خون، حداقل ۳۰ درصد از مرگهای ناشی از این اختلال را کاهش میدهد.
به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت در گفتگوی تلویزیونی به مناسبت بسیج ملی کنترل فشار خون، با اشاره به اینکه پرفشاری مهمترین عامل خطر مرگ و میر و بیماری ایرانیان در ۱۰ سال اخیر بوده است، اظهار کرد: بسیج ملی کنترل فشار خون از ۲۷ اردیبهشت ماه جاری به دستور رئیس جمهور آغاز شده است که تا ۱۶ خرداد ماه مرحله آموزش و اطلاع رسانی به مردم و مجریان طرح بوده و از ۱۷ خرداد به مدت یک ماه در مراکز مختلف خانههای بهداشت، بیمارستانهای دولتی، ایستگاههایی که در سطح شهر ایجاد میشوند، فشار خون افراد اندازه گیری و بررسی میشود.
معاون کل وزارت بهداشت گفت: گروههای هدف ما افراد ۳۰ سال و بالاتر هستند و هدف گیری کرده ایم که ۵۰ درصد جمعیت مورد نظر یعنی حدود ۲۰ میلیون نفر فشار خون شان اندازه گیری و بررسی شود و انتظار داریم که حداقل ۲ میلیون بیمار جدید مبتلا به فشار خون را در کشور شناسایی کنیم.
حریرچی افزود: در ایران حداقل ۴۰ درصد و در برخی مناطق تا ۶۰ درصد از مردم از بیماری فشار خون خود اطلاع ندارند و اگر بتوانیم مردم را از وجود بیماری فشار خون شان آگاه کنیم، حداقل ۳۰ درصد از مرگهای ناشی از فشار خون، کاهش پیدا میکند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ۲۷ درصد از افراد بالای ۱۸ سال، فشار خون ۱۴ بالای ۹ دارند اگر به سنین ۴۵ تا ۵۰ سال برسانیم یک سوم آنها و اگر به ۵۰ تا ۶۴ سال برسد، نیمی از مردم و در سنین ۶۵ تا ۶۹ سال، ۶۰ درصد آنها و بالای ۷۰ سال نیز ۶۴ درصد یعنی ۲ سوم شان فشار خون بالا دارند.
به گفته معاون کل وزارت بهداشت، ۱۲۰۰ مرکز برای اندازه گیری و بررسی فشار خون تجهیز خواهد شد و نتایج در پرونده الکترونیک سلامت مردم ثبت میشود و در صورت بالابودن فشار خون به پزشکان ارجاع میشوند.
وی در پایان یادآوری کرد: نتایج بررسی به افراد در همان روز و به صورت گزارش نهایی نیز شهریور ماه جاری اطلاع رسانی خواهد شد. از آنجایی که این پویش ملی مهمترین بسیج بهداشتی در منطقه به شمار میرود نتایج آن به سازمان جهانی بهداشت نیز اعلام خواهد شد.
انتهای پیام/