به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا رفیعی پور رئیس سازمان دامپزشکی کشور در جریان بازدید از یکی از کارخانههای بزرگ و برند لبنی با بیان اینکه سالانه ۱۰ میلیون تن شیرخام در کشور تولید میشود، اظهار کرد: ماده اولیه شیرخام پس از تبدیل به صدها محصول سالم و بهداشتی به سراسر دنیا صادر میشود.
وی افزود: با توجه به آنکه هم اکنون در شرایط خاص اقتصادی قرار داریم و به بیان مقامات نظام در شرایط جنگی هستیم، از این رو با تمام وجود باید به دنبال شاخصهای باشیم که به رفع موانع تولید و کسب و کار ختم شود، همچنین باید با واگذاری امور به بخش خصوصی خدمات بهینه به مردم ارائه شود.
رفیعی پور با بیان اینکه سازمان دامپزشکی در سال گذشته در حوزه بین الملل و منطقهای موفقیتهای داشته است، گفت: امسال به دنبال اتفاقات نو هستیم و باید خلاقیت و ایده پردازیهای جدیدی را به سمت تولید ببریم.
بیشتر بخوانید: آخرین جزئیات اقدامات سازمان دامپزشکی در مناطق سیل زده/ نیازی به واردات مرغ نداریم
رئیس سازمان دامپزشکی با بیان اینکه سال گذشته سازمان دامپزشکی موفقیتهایی در حوزه بین الملل و منطقهای داشته است، گفت: امسال به دنبال اتفاقات نو هستیم و باید خلاقیت و ایدههای پردازیهای نو را به سمت تولید ببریم. به عنوان مثال سازمان دامپزشکی برای اولین بار همکاری را با شرکتهای دانش بنیان آغاز کرده است چرا که دانش و تکنولوژی بومی کمک بسزایی در تولید دارد.
وی ادامه داد: در سال ۹۸ برای کاهش مشکلات ارباب رجوع و مراجعه به سازمان در نظر داریم تا تمامی کارها از طریق سامانه صورت گیرد به طوریکه تفویض اختیارات از سطح سازمان ادارات کل به سطح شبکههای دامپزشکی صورت گرفته است تا بتوانند خدمات بهتری را ارائه دهند.
رفیعی پور با اشاره به اینکه سال گذشته برای اولین بار تکنولوژی تولید واکسن تب برفکی روغنی را آغاز کردیم، بیان کرد: در کنار موسسه رازی برای اولین بار شرکت خصوصی واکسن سازی از یک شرکت به سه شرکت و در آینده نزدیک ۴ شرکت ارتقا پیدا خواهد کرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه برای تولید واکسن دام، طیور و آبزیان نیاز به بذر واکسن داریم، گفت: با وجود آنکه سالهاست این بذر از کشورهای مختلف وارد میشود، اما به سبب حمایت وزیر جهاد کشاورزی، موسسه رازی و مرکز تکثیر سازمان دامپزشکی اقدام به تولید سید بذر واکسن آنفلوانزا طیور کرده است.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته توفیقات خوبی در حوزه بین الملل داشتیم، گفت: اتفاقات بین الملل سال قبل موجب شد تا کشتارگاه دام خرمشهر به عنوان اولین کشتارگاه مهم ارزی بتواند استانداردهای بین الملل حوزه دام را پاس کند که براین اساس به زودی امکان انتقال دام زنده برای ذبح از کشور استرالیا در این کشتارگاه انجام میشود.
رفیعی پور از واردات شترهای مولد برای اولین بار در سال ۹۸ خبر داد و افزود: در بخش اول ۵۰۰ نفر شتر وارد شده و قرار است واردات تا سقف ۱۰ هزار نفر شتر ادامه داشته باشد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه صنعت شتر مورد غفلت واقع شده است، بیان کرد: در جغرافیای بزرگ شهرستانهای خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و برخی استانهای دیگر امکان پرورش شتر وجود دارد، از این رو امیدواریم همکاری ایران و قطر به عنوان صنعت اشتغال و سود آور ادامه یابد.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۴۰ هزار تن پرورش ماهی در قفس داشتیم، افزود: با توجه به شرایط مناسب تولید در کشور امیدواریم برنامه ۲۰۰ هزار تن پرورش ماهی در قفس محقق شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه سال گذشته در صنعت اسب اقدامات ویژهای انجام دادیم، گفت: این اقدامات به تولید، اشتغال و سرمایه در کشور کمک خواهد کرد.
رئیس سازمان دامپزشکی ادامه داد: در واردات دام زنده و گوشت قرمز باید با تغییر نگاه مدیریتی، به سمت و سوی واردات دام مولد برویم و همه مسئولان برای تحقق این امر باید تلاش کنند.
به گفته وی، با توجه به آنکه صنعت شتر مرغ و سایر ماکیان در تامین پروتئین مورد نیاز اهمیت بالایی دارد، از این رو این صنعت باید مورد توجه قرار گیرد.
رفیعی پور در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه سازمان دامپزشکی در حوزه سیل اقدامات خوبی در مناطق سیل زده انجام داده است، اظهار کرد: اگرچه بیماری دامی مشترک انسان و دام پس از سیل میتوانست مشکل ساز باشد، اما به سبب اقدامات مناسب سازمان دامپزشکی مشکلی در این زمینه نداریم.
این مقام مسئول با بیان اینکه بیش از یک میلیون راس دام و ۷ میلیون متر مکعب دامداری در مناطق سیل زده سم پاشی شده اند، گفت: در مناطق سیل زده بیش از ۴ میلیون راس دام علیه بیماری مشترک انسان و دام واکسینه شدند، ضمن آنکه ۱۷۰ هزار راس دام سبک به طور رایگان درمان شدند.
به گفته وی سال گذشته از مجموع دامهای ذبح شده بیش از ۶ میلیون و ۵۰۰ کیلو فرآورده دامی از چرخه مصرف خارج شد.
رفیعیپور با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۹۷ درصد در حوزه کنترل آنفلوآنزای حاد پرندگان موفقیت داشتیم گفت: در سال ۹۷ نسبت به ۹۸ بیماری هاری ۱۰ درصد، سل ۴۰ درصد، تب مالت بیش از ۳۰ درصد، مشمشه ۷۵ درصد و کریمه کنگو ۴۳ درصد کاهش داشتیم.
رئیس سازمان دامپزشکی ادامه داد: در سال گذشته همکاران در حوزه آزمایش و تضمین کیفیت محصولات ۷۱ هزار آزمایش تشخیصی داشتند.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۳ هزار تن محصولات لبنی را به بازارهای هدف صادر کردیم گفت: سال گذشته ۳۷۵ هزار تن مجوز واردات گوشت گرم و منجمد گوساله و گوسفند را صادر کردیم که در نهایت به ۱۵۱ هزار تن انواع گوشت گرم و منجمد مجوز ترخیص داده شد.
رفیعیپور با بیان اینکه سال گذشته مجوز برای واردات ۵۴ هزار رأس گوساله زنده صادر شد، گفت: از مجموع مجوزهای صادره تنها یک هزار و ۱۰۰ رأس وارد و ذبح شدند.
به گفته وی سال گذشته از مجموع ۲۷ میلیون تن مجوز واردات نهادههای دامی تنها ۱۱ و نیم میلیون تن انواع نهاده به کشور وارد شد.
رئیس سازمان دامپزشکی درباره آخرین وضعیت واردات در سال ۹۸، تصریح کرد: تاکنون ۳۵ هزار تن مجوز واردات گوشت قرمز را صادر کردهایم که این واردات به صورت روزانه و هفتگی انجام میشود.
رفیعیپور در پایان تشریح کرد: در شرایط کنونی امکان واردات گوشت قرمز و دام زنده از ۴۲ کشور وجود دارد.
انتهای پیام/