به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از خانه ملت رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت، درتشریح جلسه امروز (یکشنبه ۲۹ اردیبهشت) کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، موضوعات مورد بررسی و دغدغههای وزارت صنعت، معدن و تجارت، گفت: نقطه نظرات، پیشنهادات و انتقادات نمایندگان در جلسه امروز مورد بررسی قرار گرفت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: موضوعاتی مانند استفاده از ظرفیت دیپلماسی اقتصادی، سفارتخانهها، نمایندگیهای خارجی وزارت صمت و ظرفیت مرزها مورد تأکید نمایندگان بود.
بیشتر بخوانید: برخورد قاطع با قاچاق، دلالی و احتکار، بدون هراس
وی اظهار کرد: مقرر شد؛ نمایندگان و وزارت صنعت، معدن و تجارت برای مواردی مانند پیوستن به برخی قراردادهای بینالمللی مانند پیمانهای تعرفههای ترجیحی، پیمان اوراسیا و ... با یکدیگر همکاری کنند.
این عضو کابینه دولت دوازدهم با بیان اینکه وزارت تحت امرش با راهاندازی سامانه "نیاز" در هفته اخیر و برگزاری نمایشگاههای تخصصی به دنبال استفاده از توان داخل است، خاطر نشان کرد: مهمترین مولفه برای عبور از تحریم حفظ تولید داخلی است؛ با فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری اقدامات اساسی برای تحقق این مهم شروع شده و نهضتی شکل گرفته است. تا زمانی که بتوان با تکیه بر توان داخل تولید کرد، وزارت صمت از این ظرفیت استفاده میکند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره کالاهایی که ارز ۴۲۰۰ دریافت کردند، اما قیمت آنها در بازار با ارز آزاد محاسبه شد، تصریح کرد: قطعاً این موارد پیگیری میشود. در حال حاضر نیز دولت و مجلس مقرر کردند به برخی کالاهای پرمصرف ارز ۴۲۰۰ تومانی اختصاص داده شود، فقط در نحوه توزیع آن بحث است.
رحمانی ادامه داد: کالاهایی که ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت میکنند باید به گونهای توزیع شوند که به دست مصرفکننده واقعی برسد؛ ما باید تلاش کنیم زنجیره تأمین تا توزیع کالاهای تأمین شده با ارز دولتی به درستی طی شود تا این کالاها با قیمت آزاد در بازار توزیع نشود.
وی با بیان اینکه باید بپذیریم ارز ۴۲۰۰ تومانی برخی کالاها حذف شده است، گفت: گرانی ماکارونی به دلیل افزایش قیمت گندم واحدهای صنعتی و تولیدی بود؛ در واقع سوبسید این محصول حذف شد در نتیجه قیمت آن افزایش یافت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: وزارتخانههای صمت و جهادکشاورزی در تلاشند تا حق مصرفکننده در تأمین کالاهای اساسی تضییع نشود یعنی افزایش قیمتها متناسب با ارز دریافتی این محصولات باشد.
انتهای پیام/